Reklama

Reklama

Chtěli zažít romantické dobrodružství na Transsibiřské magistrále. Ale romantika se v průběhu cesty vytratila. A místo ní přišlo šílenství a teror s tváří Bena Kingsleyho.  Režisér Brad Anderson se představil publiku především pozoruhodným mysteriózním thrillerem Mechanik s Christianem Balem. A v roce 2008 pak opustil televizní studia, pro něž momentálně pracuje především, a zamířil do království celovečerních atmosférických psychologických thrillerů, které se rozhodně nehodí pro nikoho, kdo trpí fobií z vlaků. Děj jeho napínavého snímku Transsibiřský expres se totiž odehrává právě na kolejích. A ne na ledasjakých.
Jak název napovídá, arénou příběhu se stane Transsibiřská magistrála, po níž se přepravuje milenecký pár, který se tímto nevšedním dobrodružstvím rozhodl zpestřit si cestu z Číny domů. Cílem Jessie a Roye je Moskva a letiště Šeremetěvo, odkud už zanedlouho odstartuje letadlo do Spojených států. Jenže v průběhu jejich pouti začíná být jasné, že dostat se do samotného srdce ruské říše bude možná mnohem těžší, než se zprvu zdálo. Do vlaku totiž krom dalšího, značně podivného páru nastupuje také ruský detektiv Grinko, který zde pátrá po drogách. A právě dvojice Američanů, které hrají Emily Mortimerová a Woody Harrelson, se stane terčem jeho zájmu a posléze i teroru. Teroru, kterému lze jen těžko uniknout, protože všude kolem vlaku je pouze pustina, kde číhá smrt. V roli šíleného despotického ruského vyšetřovatele přichází famózní držitel Oscara Ben Kingsley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (171)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Takový skvělý název "TRANSSIBERIAN", dokonce i působivý obsah u propagace filmu..... a výsledek? Zoufalé psychologické drama s šesti herci. Nudná dlouhá jízda vlakem, ve kterém se nic neděje. Ke konci filmu jede vyšinutá bývalá feťačka na výlet se svým spolucestujícím Carlosem. Po celou dobu ve filmu na něho neustále čumí, pozoruje ho při souloži, svádí ho, rozrajcuje a nakonec ho utluče klackem! Toť vše! Totální stupidní drama..... a škoda mého času! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Toto sa u nás turistom stáva často. Toto je Rusko.“ Bohužiaľ som Transsibírskym expresom nikdy necestoval, ale ak je to len sčasti také, ako ukazujú filmy (okrem dnešného ešte napr. sci-fi horor s Tellym Savalasom EXPRES HRÔZY), veľmi by som chcel. Bohužiaľ, snímka Brada Andersona (SESSION 9, MECHANIK) z produkcie Julia Fernándeza (ARACHNID, TEMNOTA, DAGON) príliš nefunguje. Už kvôli prostrediu je zaujímavá, ale čakal som niečo lepšie, iné, originálnejšie, neviem, proste „niečo“. Aj herci sú originálne skombinovaní (Harrelson, Mortimerová, Kingsley, Maraová, Noriega, Kretschmann), ale nepodávajú žiadne extrémne výkony. A tak je to s celým TRANSSIBÍRSKYM EXPRESOM: čakáte viac. Niektoré myšlienky ukazujú, o čom to mohlo byť, ale bohužiaľ nebolo (vety „keď sa budete topiť v tme, spomeňte si na súcit“ alebo „s klamstvom v živote zájdeš ďalej, ale už sa nemôžeš vrátiť“). Sklamanie. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Áno na svete sa dejú často až neuveriteľné príbehy, niekde a niekomu častejšie, niekomu a niekde menej. Napriek tomu mi to neprišlo zaujímavé, reálne, morálne, normálne. Transsibírska magistrála by si zaslúžila lepší film, než bol tento kriminálny polopsychologický a polomysteriózny thriller. Nezaujal + mal čudesný koniec a čudesnú pointu. Deju však akčnosť a rôznosť ľudských pováh nechýba. Pre mňa je to čistý priemer 50%. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nakonec dávám 3*, protože přece jenom ta první půlka filmu byla fakt dobrá. Vůbec ten zajímavej nápad o cestování Transsibiřškou magistrálou má něco do sebe a je neotřelej. Jenže od chvíle, resp. scény u rozbořenýho kostela se začne postava E. Mortimer chovat jako totální ultrapiča, což jsem vůbec nepochopil - krom toho, že jí vlastně celá ta cesta přišla nudná a nezáživná. Tam mně naskakovaly otázky jako: "Proč ho praštila tolikrát? Najednou jí hráblo?" A následně: "To není schopná zahodit batoh, aby se toho zbavila? Proč lhala, že ti dva jeli dál? Mohla přece říct, že vystoupili, pobyli tam s nima a pak tam ti druzí zůstali, zatímco oni odjeli." Toto byly momenty, který jsem fakt nedokázal pobrat a jakýmsi vrcholem pak byla scéna se "zkráceným" vlakem a útěk z bývalýho hangáru. To jako chtělo velký koule něco takovýho vymyslet a natočit ("Podej mi tu trubku, ať to můžu urazit!" A ona mu podá takovej pidikamínek, kterým on zámek urazí na první pokus. :D fuuuuuck. No, ehm, nebýt silnější první poloviny, šel bych nekompromisně na dvě hvězdy. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Veľmi spackaný a zbytočne rozťahaný (pre mňa originálny námet) príbeh, ktorý je navyše pretkávaný silno naivnými scénamy... Plne súhlasím s užívateľom "Dubro", že v snímke poteší výkon Emily Mortimer oproti Harrelsonovy (to bol mega des) a Kingsleyovi (obyčajný priemer). Jediné čo stojí u mňa za zmienku, je napäto ponurá atmosféra, ktorá je však väčšinou poslaná do bažín, nejakou už spomínanou naivnou scénou. Veľká škoda... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme možno počuť okrem španielskeho a anglického jazyka aj ruštinu, čínštinu či francúzsky jazyk. (MikaelSVK)
  • Ben Kingsley (Grinko) bol prvou osobou obsadenou pre tento film. (MikaelSVK)
  • Okrem Ruska a Číny prebiehala veľká časť natáčania aj v Litve. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama