Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po emocionální stránce hodně silný, hluboce lidský snímek. Jde v podstatě o komorní drama ženy, která se rozhodne pro velkou osobní oběť ve snaze pomoci umírajícímu vnukovi a začne pracovat v erotickém průmyslu. Místy úsměvné, místy smutné, ale nikdy ne lacině sentimentální a citově vydírající. Velmi slušně zahrané, s přiměřenou stopáží a po stránce scénáře uvěřitelné. Jeden z těch nenápadných, ale kvalitních filmů, které utkví v paměti. Celkový dojem: 80 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chvíľu mi trvalo, kým mi došlo, že hlavnou témou Iriny Palm je pokrytectvo. Ďalej určite aj pohľad na modernú spoločnosť ako od Kena Loacha, ale Irina nie je určite kópiou žiadnej z jeho snímok ani štýlu. Nejde ani o klasickú sociálnu drámu, nie sú prvoplánovo využívané ani ponúkajúce sa vtipné okamžiky, napriek tomu je film sociálne kritický a občas vtipný. Marriane Faithfull nemusí svojim tichým temperamentom každému sadnúť, občas si musíme počkať, kým zo seba vôbec niečo vydá, na nejaké emocionálne výlevy zabudnite. Ale, opakujem sa, napriek tomu to funguje. Potešil aj otvorený koniec, až by sa chcelo povedať, že by pokračovanie nebolo od veci, ale možno by aj kvôli doslovnosti bolo... 70% ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Film neždímá pokleslou atraktivitu z prostředí prodejného sexu ani emoce z příběhu těžce nemocného chlapečka. To jsou jen kulisy. V podstatě jde o romanci středního věku. Příběh ženy podle povrchních měřítek neatraktivní, leč se silným charakterem a velkým srdcem. Skvělý scénář poctivě a s náramnou citlivostí pro detail postihuje všechny Maggiiny pochybnosti, rozpaky a stud, a bez jakékoli laciné didaktičnosti vyzdvihuje zásadní lidské hodnoty nad všechno povrchní a pomíjivé. Nomen omen: Postavu jménem Irina Palm („Anča Dlaňová“) velmi věrohodně (faithfully) zahrála herečka Marianne Faithfull. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tento film ma zaujímal najmä preto, že Marianne Faithfull patrí do širšieho výberu mojich obľúbených speváčok a do zužujúceho sa okruhu mojich rovesníčok. Príbeh je jednoduchý, spracovanie plytké a posolstvo žiadne. Najprv sa vytvorí dojímavé expozé s umierajúcim vnukom, pre ktorého záchranu je treba vykonať čokoľvek. Divák by očakával, že na ulicu pôjde milujúca matka, že jej pokrytecký manžel pôjde namiesto chrápania na synovej posteli vylúpiť banku alebo v štýle Raskoľnikova ozbíjať nejakú starú bohatú babu. Nakoniec napriek očividnej plachosti peniaze zoženie babička. Okrem zohnania peňazí si uženie presilený lakeť, nadávku od syna a pokrytecké posmešky kamarátok. Charakteristické je, že ich posmešky ani náhodou nesmerujú k zákazníkom na druhej strane diery. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám hrozně rád evropský dramata. Dokáží mě občas neuvěřitelným způsobem překvapit nebo taky naštvat. To už záleží na tom, zdali jsem u filmu ty dvě hodiny strávil rád nebo to byla akorát tak ztráta času. To je zase jejich problém, který se nikdy nerozezná, protože každé z těch dramat je jiné, každé nabídne něco jiného a ne každé sedne každému. Příběh, který se mi ale odehrával dvě hodiny před obrazovkou o Irině Palm, jak jí mnozí pod tímto pseudonymem znají, mě dokázal zaujmout. Ze začátku to vypadalo otravně. Důchodce, problémy v rodině. Jenže následně to chytlo takový spád, že jsem u toho dokázal neusnout. Nejlepší na tom ale je, že ten film, ačkoliv vypadá dost smutně a depresivně, ve skutečnosti takový vůbec není. Všechno to ten režisér bere s nadhledem, občas si z toho udělá legraci a co je nejlepší, dokáže do toho vtěsnat i pozitivní emoce, které se ženou celým filmem. Na závěr snad jen dodám...věřte plakátům. Irina Palm skutečně už ví, co je to penisový loket :-) ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama