Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (282)

teutates 

všechny recenze uživatele

Není nad bandu božích oveček, která čučí na pohádku o Svetoplukovi a třech prutech v božím provedeni. V jednotě je síla, pomyslí si dané palice. Potom co vůdce beran začne vykládat slovo boží a poukáže na daný problém, který převede do mysli spolusedících oveček, které skromně a vzorně poslouchají v domě božím, najdou společnými silami viníka/y, které musí ve jméně božím potrestat. Protože tak to chce on, jejich srdcí šampión. Nasledně na to, jinný boží služebník, který tak úplně nesouhlasí s jejich prevedením poukáže na daný problém?! božííí... 4/10, ehm. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jeden z najzaujímavejších filmov poslednej doby! Označenie horor mu dosť škodí. Je to totiž originálny mix žánnrov, ktorý v celkovom vyznení pôsobí neuveriteľne poctivo. Pre mňa to bolo rovnako pôsobivé ako oscarové TÁTO ZEM NIE JE PRE STARÝCH. Prístup k téme sekty je takmer dokumentaristcký a skvelo funguje s hororvými i policajnými dejovými líniami. Priamočiare riešenia týkajúce sa už využitých postáv a nápadov je odvážne a vysoko funkčné. Obsadenie Michaela Parksa a Johna Goodmana bolo vyslovene geniálne... rovnako ako anjelske trúbenie... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bůh vidí všechno, pane teplouši. Bůh taky dělá fotky. Výstřední fotografie mužů na jiných mužích svíjejících se ve zvráceném chtíči." Tak si to ujasněme: internet je Ďáblova ideologie a homosexuálové jsou Satanovým instrumentem na Zemi? Možná jo. A možná ne. Z toho plyne jasný: nevím. Co však vím určitě, je to, že náboženský sekty nemám rád, nadržený pitomce moc nemusím a uplatňovače Patriot Actu taky ne. Z toho plyne, že kromě jednoho agenta se zbytky svědomí tady není komu fandit. Nicméně je to tak ujetý, že jsem se chvílema dokázal i bavit. Svědky na to nemám. Musel jsem je zabít. Byl to rozkaz a já si rentu neohrozím. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Smithův pokus do pro něj neprobádaného žánru nakonec skončil plichtou. Po řemeslné stránce se tomu nedá nic vytknout, protože za ten malý rozpočet se to už z tohodle hlediska už asi líp natočit nedalo. Některé scény jsou správně atmosférické (všechny scény s Parksem), herecky je to taky nečekaně dobré, střílí se tu překvapivě taky dost a nemilosrdné odpravovaní postav mě hodně potěšilo. Bohužel, po scénáristické stránce už to tak slavné není. Kevin Smith toho totiž chce říct zdánlivě hodně, ale kvůli přehršelu témat a motivů neřekne prakticky nic a jeho rejpání do náboženských fanatiků, policie atd. vyplyne do ztracena. Navíc zde ani nemá člověk komu fandit, protože většina postav jsou, i když naprosto úmyslně, slizký nesympatický svině a jenom postava Johna Goodmana nabírá ty kladný body. Ty vlastně nabírá i Kevin Smith, protože je docela dobře, že po nic moc Poldech zkusil trošku něco jinýho. Zvláště když to vůbec není průser. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith patří mezi režiséry, jejichž tvorbu mám zaškatulkovanou jako docela kontroverzní, leč zajímavou podívanou. Jeho komedie jsem snad nikdy neviděl, ale co se hororového žánru týče, už mám za sebou jak Mrožího muže, tak i Yoga Hosers. Co se tohoto filmu týče, tak mi to přišlo spíše jako akční drama/thriller, nežli horor, ale několik prvků se zde dá najít i z tohoto žánru. Nebudu však tvrdit, že jsem byl tentokrát spokojený, protože tento kousek má jak několik slibných pasáží a momentů, tak i docela dost slabin… Počáteční kecy o sexu prošuměli jedním uchem tam a druhým ven a zcela se v mém případě míjeli účinkem. Podobných žvástů je dnes plná snad každá rádoby komedie a to nejen americké ale už i ty české. Netrvá to moc dlouho a nastupuje náboženská stránka filmu a kupa fanatického kázání. Naštěstí patřil Michael Parks (coby Abin Cooper) k tomu lepšímu, co nám tu bylo nabídnuto. Fanatismus z něj jen srčel a mladíci brzy pocítí, že tady se záchrany a slitování jen tak nedočkají. Jenže to samé platí i pro samotné diváky a hlavně hororové fandy – zapomeňte na kupu bolestivého mučení a psychologických hrátek – tady hrají hlavní roli smrtící kulky, no a že jich tu bylo vypálených opravdu hodně. Protože ve chvíli kdy se na scéně objeví policajti a kulhající John Goodman, začíná napodobování filmů Quentina Tarantina… Počet postav se začne rapidně rychle snižovat a to na všech „frontách“. Množství kouřících nábojnic se nedalo ani spočítat a nebýt toho blbého konce, možná tam pochcípali opravdu všichni. Kevin Smith však chtěl, aby si z toho vzali diváci nejedno poučení, což možná na jednu stranu byl v jeho očích dobrý nápad, ale většina lidí s jeho nadšením asi moc spokojená nebude. Přece jenom jsme se těšili hlavně na pořádná jatka/brutalitu a toho se nám jaksi nedostalo… Krvavý stát tak mezi moje oblíbené kousky určitě patřit nebude. Ale jako taková jednorázová akční podívaná s kapkou tohoto hororu se to dá rozhodně dokoukat do konce. 50% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Kevin Smith napsal roli Abina Coopera na tělo Michaelu Parksovi poté, co viděl jeho výkon ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Také pronesl, že kdyby Parks roli nepřijal, film by nikdy nevznikl. (Vlado666)
  • Jedná se o nízkorozpočtový horor. Náklady na speciální efekty stály jen 5 000 dolarů. (virus10)
  • Režisér Kevin Smith si ve filmu zahrál muže, který vykřikne poslední větu filmu: “Shut the fuck up.“ (Vlado666)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama