Reklama

Reklama

George Clooney a Quentin Tarantino se vyřádili v rolích nebezpečných bratrů Geckových, jejichž zatím posledním zločinem byla bankovní loupež. Na útěku do Mexika si jako rukojmí vezmou rodinu pastora Fullera (Harvey Keitel, Juliette Lewis). V blízkosti hranic se Geckovi a nedobrovolně i Fullerovi zastaví v baru Titty Twister, kde se bratři musí setkat s převaděči. Nikdo jim však neřekl, že po setmění se místní osazenstvo mění v krvežíznivé upíry! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (951)

tron 

všechny recenze uživatele

„Viem, prečo si stratil vieru, Jacob. Ako by mohol Boh existovať, keď zobral deťom matku a tebe ženu? Povedal som, že Boh mi môže bozkať zadok, ale pred tridsiatimi minútami som zmenil názor, pretože viem, že nech je tam vonku čokoľvek, je to čisté zlo priamo z pekla. A ak existuje peklo a tie príšery sú z neho, potom musí existovať aj nebo.“ Takto to dopadne, keď sa stretnú Rodriguez & Tarantino. Ako kurva ostrá jazda. Barman Danny Trejo, Tom Savini ako Sex-mašina s koltom hádajte kde, striptérka Salma Hayek a jej had... Blbý brak alebo lahôdka? Neviem, ale bavil som sa. Jedinečná príležitosť vidieť Tarantina ako nečakane elektrizujúceho herca, z ktorého neviete spustiť zrak. Noc strávená v púštnej zapľuvanej putike Titty Twister je drsná ako čilipaprička v oku a to som sa ešte nezmienil o kondómoch plnených svätenou vodou. Má to muchy (trápne latexové masky, miestami až rušivé striedanie komických, trilerových a hororových scén), ale mňa to bavilo, hoci sa jedná skôr o "menšinovú" záležitosť a určite by som sa na takéto akčné komediálne horory nechcel pozerať 3x do mesiaca. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I may be a bastard, but I'm not a fucking bastard..“ Ultradrsný Clooney, jeho deviantní brácha Tarantino a pastor bez víry Keitel s dětičkami. Základní pětka na souboj s vyvrženci pekla je nastoupena na palubovce nestandardního nočního podniku a pokud nebudete brát Rodriguezův kousek vážně, báječně se pobavíte. Pane Chet Pussy, původně jsem si zamlouval z Vaší široké nabídky tu slepičí, ale jak jsem uviděl Salmu omotanou hadem, pozměnil jsem názor.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pořádný ranec fantazie převedl na plátno stále dětinsky nevybouřený Robert Rodriguez. Salma Hayek zde zpečetila pověst jeho hvězdy, George Clooney naopak nastartoval úspěšnou filmovou kariéru a Quentin Tarantino si vedle vtipného scénáře střihnul i roli psychopatického úchyla. Osobně mě více nadchla první polovina snímku (80%), které temperamentní Rodriguez vtiskl svůj svižný režijní rukopis a s gustem se vyžívá ve vypilovaných dialozích (a Tarantino je zde hodně cítit), zatímco v té druhé (50%) se důraz klade zejména na nekonečně krvavé efekty. Nejsou to nikterak zářivé čtyři hvězdičky, ale pořád jsou!! „Kam nás to vezete?“ – „Do Mexika!!“ – „Co je v Mexiku?“ – „Mexičani!!“ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

V případech, jako je Od soumraku do úsvitu si říkám, že Robert Rodriguez a Quentin Tarantino musí být snad pokrevní bratři. Jistě byli odkojeni stejným mlékem, které jim poskytlo základy pro jejich charakteristický styl, který je u obou téměř totožný. Takže, vítejte v pochybném "laciném" podniku, jehož otevírací doba je stanovena "od soumraku do úsvitu", v němž za barem nalévá Danny Trejo a kde tančí vskutku "pekelně" svůdná Salma Hayek. Perfektní obsazení tvoří různí členové sestavy TaranGuezových filmů:) Quentin opět zvrácený, Clooney s parádním tetováním na krku, Harvey coby bývalý pastor a oddaný otec a Juliette Lewis coby dcerka, která se ukáže být velmi brutální a odvážnou bojovnicí. Je to zkrátka nářez, jak má být, s náležitou porcí hlášek a akce. Libový závěr je skvělou tečkou za hodně brutální a natřískanou "party.":) ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

S těžkým, přetěžkým srdcem dávám jen čtyři hvězdy. Film byl parádní, skvělá zábava, kterou Tarantino uměl (umí) vždy vykouzlit z ničeho a Rodriguezovi jsem koneckonců taky časem na chuť přišel. Jediná škoda je trochu nevyužitý potenciál. FIlm mohl být klidně o polovinu delší a jestli by si býval udržel podobnou kvalitu, byla by to jedna z nejlepších blbostí 90s:). Takhle mě jen mrzelo, že některé scény skončily zbytečně brzo, jiné ani nevznikly, přestože si o to doslova říkaly. Ještě že se QT poučil a ve svých vlastních opusech se řídí heslem "2 hodiny žádná míra". Díkybohu za to:). Tentokrát tedy pro mě jen 85%... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (71)

  • Když Richard (Quentin Tarantino) pojídá v motelu burger, tak má v záběrech zezadu místo něho v ruce láhev piva. (Fenk)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 19 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

23.10.2010

Hororový guru, na kterém vyrostl Quentin Tarantino, přijíždí! Lloyd Kaufman hlavním hostem 2. ročníku Bloody Xmas festu. Lloyd Kaufman je hororová legenda. Quentin Taratino, který na Kaufmanově… (více)

Na planetu predátorů v červenci 2010

Na planetu predátorů v červenci 2010

17.08.2009

Přesněji 7. 7. 2010. To platí pro nás, diváky. Tvůrci Predators (tedy především producent Robert Rodriguez a režisér Nimród Antal) však mají odlet plánovaný už na 28. září 2009. Tehdy totiž v… (více)

Reklama

Reklama