Reklama

Reklama

George Clooney a Quentin Tarantino se vyřádili v rolích nebezpečných bratrů Geckových, jejichž zatím posledním zločinem byla bankovní loupež. Na útěku do Mexika si jako rukojmí vezmou rodinu pastora Fullera (Harvey Keitel, Juliette Lewis). V blízkosti hranic se Geckovi a nedobrovolně i Fullerovi zastaví v baru Titty Twister, kde se bratři musí setkat s převaděči. Nikdo jim však neřekl, že po setmění se místní osazenstvo mění v krvežíznivé upíry! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (948)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Skvělost, vrcholně vděčný film (nejen) pro každou halloweenskou horror party a jednoznačná předzvěst budoucí spolupráce na projektu GRINDHOUSE. Tady je výhra jak Clooney, tak spousta větších menších rolí včetně třešniček jako Savini, Williamson nebo Trejo, mladá Juliette a samozřejmě sám jako vrah úchylák parádní Quentin - škoda, že už poté nehrál nikdy větší part. První půlka krimi, druhá najednou záhrobní bordelová upíří zběsilost, mega zábavná i po stránce masek krve, fuck yeah - zvyšuji na pět. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

"Kam jedeme?" "Do Mexika." "A co je v Mexiku?" "Mexičani." Takhle nějak se v úvodu dozvíme, kterým směrem se bude ubírat cesta rodinky unesené dvěma bratry-gangstery. A dokud do toho Mexika nedojedou a neusídlí se tam v baru plném podivných existencí, tak je ten film dost povedený. Ale pak, když začne ta krvavá válka s upíry, příběh ztratí i ty poslední zbytky dechu a jen samotná akce nedokáže celý zbytek filmu udržet v mezích líbivosti. Což je pochopitelně škoda. Jinak se mi do paměti vryla scéna z baru (napodobená i skupinou Rammstein ve videu k písni Engel) se Salmou Hayek a "roztomilým" bílým hadem. Salma je přímo "mňam mňam". ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem nevěděl, co čekat od tvůrce, který natočil sračky typu Dobrodružství Žraločáka a Lávovky či Spy Kids. Na druhou stranu také povedenou Fakultu. Takže mě film lákal spíše na Tarantina, ovšem moje obavy byly rozprášeny už po úvodní scéně. Robert Rodriguez totiž uvařil nesmírně zábavný, krvavý guláš, ve kterém září George Clooney a Quentin Tarantino. Ten napsal k filmu štiplavý, zábavně nekorektní scénář - tak jak jsme od něho zvyklí. První polovina, než se bratři Geckovi dostanou za nedobrovolného doprovodu rodiny Fullerových do baru Titty Twister - je vynikající, plná skvělých hlášek a představování jednotlivých postav. Hlavně Richie, jako sexuální násilník a vrah v podání Tarantina, je skvěle napsaná a zahraná figura úchylných grimas a pohledů (chceš mě vylízat?). První hodina je prostě taková ukecaná road movie. A najednou střih a obrat o 180 stupňů. Jen co se setmí, začnou v baru krvavé lázně a vzduchem létají hlavy, useknuté končetiny a spousta dalších upířích ostatků. Ve zkratce - Od soumraku do úsvitu je film, který mi padl do noty a já jsem se u něho výborně bavil. Tleskám a smekám, pánové. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Rodriguez a Tarantino zmatlali dva filmy do jednoho. První je ukecaná gangsterka s jasným rukopisem Tarantina. Pomyslným předělem je taneček Salmy Hayek, který je zároveň vrcholem celého filmu. Tarantino si do jejího čísla chytře připsal i svou úchylnou postavičku a dost si to užil. Druhý je zřejmě pokusem o akční horor plný krvelačných upírů, ale ten už moc zábavný není. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rok se sešel s rokem a Robert Rodriguez svou vysoce nasazenou laťku dle mého nepodlézá. Vybavil se tentokráte ještě mnohem lépe složeným hereckým týmem, hudba zůstala prakticky stejná jako u Desperáda a Quentin dostal mnohem větší roli a ještě k tomu se jelo podle jeho scénáře. Sečteno, podtrženo mi z toho vychází opět 5 hvězdiček. 85% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (71)

  • Na film navazuje videohra „From Dusk Till Dawn“ z roku 2001. (asdfasdf)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

23.10.2010

Hororový guru, na kterém vyrostl Quentin Tarantino, přijíždí! Lloyd Kaufman hlavním hostem 2. ročníku Bloody Xmas festu. Lloyd Kaufman je hororová legenda. Quentin Taratino, který na Kaufmanově… (více)

Na planetu predátorů v červenci 2010

Na planetu predátorů v červenci 2010

17.08.2009

Přesněji 7. 7. 2010. To platí pro nás, diváky. Tvůrci Predators (tedy především producent Robert Rodriguez a režisér Nimród Antal) však mají odlet plánovaný už na 28. září 2009. Tehdy totiž v… (více)

Reklama

Reklama