Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 199)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Tento film umí ocenit kvalitní vína, jejich vůni, chuť, ale i dozvuk. Díky tomu se schází s vybranou honorací, jmenovitě s filmovými Akademiky, a ve stavu intoxikace jim namlouvá, že je lepší než Americký gangster, kterého obral o oskarovou nominačku. Nic proti Juno, je to milá, s láskou zplozená nihilistická romance, ale copak lze říkat popelářům sanitární inženýři? Kde je ta přidaná hodnota, která odlišuje Juno od zbytku světa, od zbytku podobných filmů? Na závěr bych chtěl vyvrátit mýtus, že Juno připomíná Zbouchnutou… není to pravda… připomíná Přízračný svět (Thora Birch = Ellen Page). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Juno je vlastně takový malý milý kotě. Škrábe a kouše jako malá šelma a jako taková mi dělá velkou radost, cítím s ní, fandím jí a nechápu, jak může být Paulie takový trouba, co jenom stojí opodál a bojí se hrábnout pořádně po tom, co mu může přinést štěstí. Jenže jakmile kotě zjihne, schoulí se do klubíčka a všechno se uklidní, jde všechno velmi strmě dolů a Ellen Page, ať jinak válí jakkoliv, nemá ve vážné uplakané poloze moc co hrát. Ta nostalgie dospívání a odlehčená trpkost jsou dokonalé. Ale čistě vážná poloha a překvapivě vlažný závěr si pozitivní dojmy berou s sebou. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Upgradnutá a zábavnejšia verzia Nabúchanej, v ktorej mladučká Ellen Page znova ukazuje svoj obrovský talent pričom jej herecký partner Michael Cera oproti nej pôsobí akoby veľa talentu nepobral. (čo možno nie je úplná nepravda) V konečnom dôsledku nie až tak nepochopiteľne vychvaľované ako Apatowove filmy ale nominácia na Oscara? Veď nebyť skvelej Ellen Page, asi by šlo o rýchlo zabudnuteľnú vec.. ale to sa už našťastie bavíme v rovine teórie. Ale pocit, že na danú tému sa natočili a stále točia aj lepšie snímky mi nezoberie nik. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle asi nebyl úplně film pro mě, možná sem si nejdřív měl přečíst o čem to vlastně je, ale nemůžu tomu upřit, že i tak mě to celkem vtáhlo a po počátečních rozpacích se mi to i líbilo. Velkou zásluhu na tom má samozřejmě výborná Ellen Page, i když sem jí teda občas nechápal a taky super soundtrack. Btw Ellen Page má v jednom pravdu - Dario Argento is so the ultimate master of horror. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opravdu velké překvapení. nečekal bych, že mě tak primitivní film tolik dostane. Jednoduchý příběh, který rozhodně není vyprávěn poprvé, je tu ale dobře podán. Herci i jejich postavy jsou sympatičtí a během filmu jsem se ani trochu nenudil. Skvělý důkaz toho, že i jednoduché filmy mohou být natočeny dobře. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 143,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 232,4 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 7,5 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Juno (Ellen Page) je ve filmu 16 let, její představitelce přitom bylo už dvacet. (KajusaK)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama