Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

bourec 

všechny recenze uživatele

Málokdy zabrousim do podobnejch žánrů,a když už jo,tak hlavně z důvodu obsazení,režiséra apod.I tady jsem hodně přemejšlel,jestli jo,nebo ne.Nakonec sem shlídnul a dokoukal.Film to není špatnej,J.Phoenix hraje znovu roztěkanýho,nevyrovnanýho člověka,a sedne mu to znova skvěle,U J.Graye je to trochu vybočení,ale proč ne.i tenhle žánr zvládnul solidně.Sice zůstanu i nadále věrnej tomu svýmu,ale hanět to nebudu.60%. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

"Nikdy neopouštějte toho, kdo vás miluje pro někoho, kdo se vám líbí, protože ten kdo se vám líbí, vás opustí pro toho, koho miluje".. Výtečné osazení (Paltrow, Phoenix), skvěle zahrané, chytrý scénař a dá se říct obyčejný, místy tvrdý až depresívní příběh ze života bez zbytečných "cukrdlátek". Prostě překvapivě nehollywoodsky civilní snímek se vším všudy. 90%. ()

Reklama

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat? Vlastně jsem od tohoto snímku nic převratného neočekávala, nikde jsem o filmu neslyšela, avšak mohu říci, že mé setkání s Milenci dnes bylo vskutku příjemné. Možná jsem se rozhodla zvolit tento film kvůli hereckému obsazení, které nezklamalo. Můj oblíbený Joaquin Phoenix se své role, coby na duši poraněného muže, zhostil výborně a prokázal tak nám divákům, že je to neuvěřitelně uvěřitelný pan herec. Líbí se mi taková ta jeho opravdovost, jak mu v očích vidíte to těžké břímě, ten ohromný pocit nenaplněnosti, neštěstí a zhrzenosti. Gwyneth Paltrow rovněž nezklamala. Co se týče celkového dojmu z tohoto Grayova snímku, jsem tak trochu na rozpacích, což je vlastně také důvod, proč jsem se po dlouhé době rozhodla napsat komentář. Je to velmi poutavě vyprávěný příběh o lásce a její složitosti, jak už to mezi lidmi bývá. Právě ta komplikovanost všech nastíněných vztahů, to jak je tu zobrazena z nich vyplývající lidská sobeckost, mne zaujala. Ten propletenec, kdo koho miluje, mi byl velmi sympatický, tolik mi připomíná... Pravda je ta, že jsem se místy nudila a možná bych tu spíše ocenila kratší stopáž. Two Lovers není zrovna žádný velký trhák, je to lehce plynoucí film plný takové zvláštní atmosféry, který ve mně vyvolal právě ty rozporuplné pocity. Jeví se to na první dojem jako lehce nadprůměrný příběh, ale když se nad ním člověk hlouběji zamyslí, objeví ještě více jeho krásu zároveň doprovázenou smutkem. Ten závěr mne dostal svým nenásilným působením na člověka, neukápla mi ani slza a přesto nad Milenci musím pořád uvažovat. Dávám 3 a půl*. Nemohla jsem se totiž v průběhu projekce zbavit pocitu, že mi tam něco chybí...NĚCO. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Phoenix je vážne dobrý herec, rap mu síce až tak neide, ale dajme tomu... Vinessa Shaw má niečo do seba vrrr... a pozór "spoiler" Gwyneth Paltrow ukáže ňadro... inak stihol som sa popritom najesť, popremýšľať, ale nie nieje to až tak zle, praveže to nieje vôbec zle. Two Lovers je takpovediac trochu iný pohľad ako obyčajne... myslím, že tam netreba nič hľadať, avšak u mňa 6/10 ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, první půl hodinu jsem ještě jakž takž držela, ačkoli jsem si připadala jako pes proti srsti hlazený. Po půl hodině jsem si při stálém, jen trochu méně pozorném, sledovaní začala pročítat zde zarchivované komentáře, abych zjistila, zda-li má vůbec cenu ve sledování pokračovat. Pár z mých top twenty vyvolených, soudě podle hodnocení i komentů ,není daleko pocitu, jenž jsem měla po dané půlhodince já. Jenomže kopa dalších zdejších si troufla zasypat film hvězdami (a já si při pohledu na téměř půlnoční oblohu říkala, kde všechny jsou...) a názory, z nichž mi sem tam skoro připadlo, že je film naprosto fenomenální průkopnický počin v oblasti romantického melodramatu, jen já to nevidím. Tak fajn, řekla jsem si, rozhodnuta prokopat se další částí stopáže tohoto kousku a třeba v něm i dané něco? najít. Hledala jsem. Až do 73 minuty. Pak už jsem to fakt vypla. Ano, tento film je svým způsobem mimořádný, nestává se totiž často, abych něco nedokoukala do závěrečných titulků. A za to jedna symbolická, víc jsem jich na té noční obloze beztak nenašla. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Toto mal byť posledný film Joaquina Phoenixa pred jeho ukončením hereckej kariéry, čo sa neskôr ukázalo ako nepravdivé. (Arsenal83)

Reklama

Reklama