foto

Gwyneth Paltrow

  • nar. 27.9.1972 (47 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Gwyneth bola od malička obklopená svetom filmu a hollywoodskej smotánky. Jej matka Blythe Dannerová bola (a dodnes je) herečkou a jej otec Bruce Paltrow patrí už hodne dlhú dobu k najvplyvnejším hollywoodskym televíznym producentom. Herecké začiatky si skúsila v malých roličkách v otcovych seriáloch a v deviatich rokoch sa s rodičmi presťahovala do New Yorku.

Veľkú časť svojho teenagerského veku strávila sledovaním jej matky pri divadelných predstaveniach, čo jej dalo obrovskú inšpiráciu a množstvo skúseností. Jej vlastným debutom na javisku bola hra "The Adventures of Huckleberry Finn" na Williamstown Theatre Festival. Štúdium histórie umenia na University of California v Santa Barbare zavŕšila účinkovaním v hre "Picnic", kde hrala spolu s matkou. Jej prvou roličkou na plátne bola tá v muzikále KRIK (1991), kde sekundovala Johnovi Travoltovi. Následovalo niekoľko vedľajších úloh v úspešných (SEDEM) i menej úspešných (V MOCI POSADNUTOSTI) filmoch, až sa nakoniec dočkala vysnívanej hlavnej role. Išlo o film EMMA (1996), nakrútený podľa slávnej novely Jane Austenovej.

Počas prác na filme SEDEM (1995) sa Gwen zblížila s Bradom Pittom, s ktorým prežila rozprávkovú milostnú aféru, ako vystrihnutú z červenej knižnice. V roku 1998 sa po rozchode s Pittom zanietene vrhla do filmovania a zahrala si v niekoľkých veľmi úspešných snímkoch ako SRDCOVÁ SEDMA (1998), DOKONALÁ VRAŽDA (1998), ZAMILOVANÝ SHAKESPEARE (1998) alebo TALENTOVANÝ PÁN RIPLEY (1999). Jej dňom D sa stala Oscarová noc v marci 1999, kedy bola za rolu v ZAMILOVANOM SHAKESPEAROVI ovenčená Oscarom.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

Filmy

2020 Picasso y el Guernica
2019 Avengers: Endgame
2018 Avengers: Infinity War
2017 Spider-Man: Homecoming
2015 Mortdecai: Grandiózní případ
2013 Iron Man 3
2012 Avengers
Díky za ty dary
Final Cut - Dámy a pánové - a.z.
2011 Nákaza
2010 Iron Man 2
Síla country
2008 Iron Man
Milenci
2007 Hezké sny
2006 Hlava nehlava
Láska a jiné pohromy
Pochybná sláva
2005 Důkaz
2004 Svět zítřka
2003 Letuška 1. třídy
Sylvie
2002 Austin Powers - Goldmember
Posedlost
2001 Nepovedený večírek
Tak nevyhrožuj
Taková zvláštní rodinka
Těžce zamilován
2000 Karaoke
Nahoru, dolů
Praktikantka
1999 Talentovaný pan Ripley
1998 Dokonalá vražda
Krevní pouto
Srdcová sedma
Velké naděje
Zamilovaný Shakespeare
1996 Emma
Gambler
Smuteční host
1995 Holé lebky
Jefferson v Paříži
Sedm
Valentino
1994 Mrs. Parker a začarovaný kruh
1993 Kost a kůže
V moci posedlosti
Vražedné vztahy (TV film)
1992 Trýznivé pochybnosti (TV film)
1991 Hook
Křik

TV seriály

2020 Politik (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
2019 Politik (TV seriál)
Atentát na Paytona Hobarta: část druhá (S01E07)
Atentát na Paytona Hobarta (S01E06)
Volič (S01E05)
další epizody (7)
2016 Nightcap (TV seriál)
2014 Glee (TV seriál)
New Directions (S05E13)
100 (S05E12)
2012 Úplně normální (TV seriál)
Pilot (E01)
2011 Terapie online (TV seriál)
Glee (TV seriál)
Večer přehlížených (S02E17)
Sexy (S02E15)
2010 Glee (TV seriál)
Suplentka (S02E07)
2001 The Ellen Show (TV seriál)
2000 Clerks (TV seriál)

Dokumentární

2020 Goop Lab s Gwyneth Paltrow (TV seriál)
Máte intuici? (E06)
Kouzla s energií (E05)
Zdraví napořád (E04)
další epizody (6)
2019 Šéfkuchaři v akci (TV seriál)
Gwyneth Paltrow / Bill Burr (E01)
2018 Coldplay: A Head Full of Dreams
2016 Man in Red Bandana - vyp.
2014 Marvel Studios: Assembling a Universe
Mobilize - a.z.
2011 Glee Live! 3D (koncert)
2010 Kdo myslíte, že jste? (TV seriál)
2008 Valentino: The Last Emperor
2005 Madonna: Bilance s tajemstvím
Odvážný nový svět
2004 V záři reflektorů (TV seriál)
2002 Searching for Debra Winger
2000 Reflections on 'The Talented Mr. Ripley'
1999 Inside the Talented Mr. Ripley
1998 Out of the Past
1997 Thomas Jefferson (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2005 Dealbreaker

Host

TV pořady

2020 77th Golden Globe Awards (TV pořad)
2019 71st Primetime Emmy® Awards (TV pořad)
2016 Chelsea (TV pořad)
2015 GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2015 (TV pořad)
The 87th Annual Academy Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2015 (TV pořad)
2014 Stand Up to Cancer (TV pořad)
2012 84. Annual Academy Awards (TV pořad)
Módní styl hvězd (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
83. Annual Academy Awards (TV pořad)
American Cinematheque Tribute to Robert Downey Jr, The (TV pořad)
Grammy Awards 2011 (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
Zblízka (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
The Marriage Ref (TV pořad)
2009 Grammy Awards 2009 (TV pořad)
2008 Classical Baby (I'm Grown Up Now): The Poetry Show (TV pořad)
The Victoria's Secret Fashion Show (TV pořad)
2007 The 79th Annual Academy Awards (TV pořad)
2005 The 77th Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 The 74th Annual Academy Awards (TV pořad)
2001 Comedy Central Canned Ham: Shallow Hal (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
The 72nd Annual Academy Awards (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1991 E! News (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(3 539)