Reklama

Reklama

VOD (1)

Mistr v jiu-jitsu Mike Terry (Chiwetel Ejiofor) vyučuje bojová umění, ale sám nehodlá zápasit kvůli penězům. Přesto se kvůli záchraně své školy ocitne ve světě promotérů, a protože musí splatit dluhy a získat zpět svou čest, poprvé v životě vstoupí do ringu.
Učitel bojového umění Mike Terry (Chiwetel Ejiofor), který s manželkou Sondrou (Alice Braga) provozuje vlastní školu jiu-jitsu, učí své žáky základům boje, jemuž věnoval celý život. Škola však nevydělává a další ránu mu zasadí nervózní právnička, která v afektu vystřelí z pistole jednoho ze studentů. Mike je posléze nucen požádat o půjčku, aby školu udržel, ale zaplete se v baru do rvačky mezi filmovou hvězdou Chetem Frankem (Tim Allen) a několika místními. Vděčný herec ho pak pozve domů na večeři, nabídne Mikeovi práci na filmu a také Sondra se domluví s Chetovou manželkou na spolupráci v módní firmě. Mike však netuší, že toto setkání ho přiměje změnit pohled na svět, v němž žije, a že nahlédne do světa, jehož součástí nechtěl nikdy být. Jeho ideály o bojovém umění a učení však musejí jít částečně stranou, aby zachránil, co mu zůstalo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film o bojových sportech, který je hlavně o postavách a děním v zákulisí a ne o tom, kdo koho kam praští. Vystavěný je to dobře, ale mě to prostě nějak nesebralo. Postav tam bylo až moc a kromě té hlavní vás ale pořádně žádná nezaujme, protože nemáte moc šanci si k ni "přičichnout". Atmosféra tam byla a příběh ke konci velmi příjemně nabírá na obrátkách, ale ten začátek byl pomalejší a mně moc nesednul, i když vlastně chápu, proč ho tam dali. Chiwetel Ejiofor je ale vynikající a táhne ten film od začátku do konce, který se mi velice líbil. A ostatní herci taky nejsou k zahození a i když takovej Tim Allen tam zrovna moc není, tak je příjemné ho vidět, jinde než v komediích. Vcelku se jedná o zajímavě pojatý film, chyby tam ovšem jsou a působí to možná až trochu nedotaženě. Ale Ejiofor každopádně rullez! ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí jsem chtěl dát čtyři, den poté ve mně ale zůstal jen opar toho včerejšího, takže za tři. Byl to film o dobrém člověku, který chtěl být dobrým za všech okolností. Cením si toho a vůbec si nemyslím, že je to, třebaže vzhledem k dnešní době, hloupost. Film byl také o tom, jak jsou jiní lidé schopni této dobroty využít ke svým účelům. Je to hnus, ale bohužel je to tak. Ze svých dosavadních životních zkušeností vím, že čím je člověk hodnější, tím více s ním lidé mávají a dokonce i ti, kteří špatní nejsou. Prostě dobro přitahuje zlo jako magnet a navíc probouzí v protějšku to zlé, možno říci to agresivnější. Nakonec jsme ale mohli vidět, že každý pohár přeteče. Spíše to ale bylo zapřičiněno okolnostmi a faktem, že hlavní hrdina neměl už skutečně co ztratit. Po celou dobu si ale zachoval svou tvář, což je velmi důležité. Mohli jsme si také všimnout jedné nezanedbatelné věci a to, že ikdyž jste jakýkoli světec, právníci z vás mohou udělat křiváka mávnutím jediného papíru. Jinak zápasnické scény až tak nic moc. Film ale nebyl zrovna o akci, třebaže se tak celou dobu tvářil. Hodnocení tedy tři a půl a to je myslím si bolest csfd, že není škála desetihvězdičková. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Ten film je jako Lego. Kdyby ho někdo dal dohromady a postavil z něj domek, bylo by to ideální. Ale tohle Lego je rozházený po pokoji a pár dílů dkonce skončilo na chodbě. Myšlenka čistýho boje a nepletení se do byznysu je sice hezká, ale to ztvárnění je strašný. Ten film vůbec nebere v potaz nějaký časy, měsíc sem, patnáct minut tam, divák je přece debil a nebude to řešit. Drama má bejt drama a ne, že se budu celej film nudit. Kdyby to vzal do ruky někdo, kdo rozumí režisérství a boji, dopadlo by to určitě líp. Tři hvězdy jenom za myšlenku filmu, pár fajtů a Alici Bragu. A to mam dneska dobrou náladu. A ten konec? To bylo jako co? To jim došel materiál nebo jim vypli proud? Zavolat si mikrák, nic neříct a pak převzít dva pásy? Jako bych si přines jídlo a pak ho hodil do koše. Ach bože. Já se ptám proč, ty vole... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jsem docela fanda filmů o bojových umění, ale s tímto filmem mám trochu problém. Hlavní hrdina je charismatický a velmi čestný muž, který naprosto ctí svoje zásady, ovšem dostane se do problémů. Nechci tento film nějak znevažovat, či zesměšňovat, měl svojí velkou sílu a bylo jasné, co chtěl film říct. Ovšem do nějaké 30. minuty jsem pořád váhal, jestli to mám vypnout nebo ne. Nicméně jsem filmu dal šanci až do konce a nyní nemohu říct, že to byl špatný film. Jenom tomu prostě chyběla šťáva, bez které i 90 minut vašeho času se zdá být věčnost. S přivřením obou očí a zacpáním nosu nakonec přisuzuji Červenému pásu 4 hvězdičky. Je to ale pořádná chlupatice :) Udílím nejtěsnějších 70%. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Čekal jsem pěkný a příjemný film, který mi zpříjemní jeden nedělní večer. Dočkal jsem se filmu, který ve mně zanechal spoustu otazníků, na které vlastně ani nechci znát odpověď - docela tragédie. Vztah hl. hrdiny s jeho ženou, která, jak jsem pochopil, byla sestrou jeho nepřátel - brazilských 'mafiánů', pořádajících ultimátní zápasy, kteří se kamarádíčkují s agentem jednoho herce, který se šel záměrně porvat do baru, kde se nachází náš hl. hrdina, aby ho hl. hrdina vzápětí zachránil, byl odměněn, ale jak posléze zjistí byl lacině zneužit, přišel o všechno - nejen o jakýsi pofiderní nápad se třemi kuličkami (2 bílé = propustka, 1 černá = handicap), ale i o peníze, kamaráda, o čest a celé to byl od počátku jeden dábělský plán? Čí plán? Do toho uměle nastrčena scéna s právničkou Emily Mortimer (chudák přece nemá peníze, ale právníka potřebuje - rozbije mu tedy okno a pak mu zdarma poskytuje právní služby), podivné situace - zápasy byly nelegální a proto měl hl. hrdina morální problém se jich zůčastnit? Nebo byly legální a plně profesionální- vysílání v TV, policie u ringu? Pokud byly profesionální, proč tam bylo naprosto amatérské zázemí? Japonský velmistr, jediný držitel červeného pásu na světě tam sedí mezi ostatními lidmi na tribuně? No a poslední desetiminutovka to zabíjí úplně. Mám pocit, že kdyby místo Ejiofora obsadili Van Dammeho (role pro něj jako stvořená), tak je z toho ''pěkné'' moralizující béčko, takhle je z toho pěkná, rádoby intelektuální a komorní blbost, kdy scénarista moc nepřemýšlel (nebo si s jeho myšlenkami pohrál nezbedný šotek ve střižně). There's always a way out. You just have to find it. -> Já jen lituju, že jsem se nechopil téhle citace z filmu, díval se až do konce a nevypnul to, ale když ona ta hloupost byla opravdu dobře zamaskována... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Populárny tréner MMA Pat Militech bol konzultantom filmu. (m.a.t.o.)
  • Davida Mameta čiastočne inšpiroval k napísaniu scenára aj Ed O'Neill, ktorého videl cvičiť brazílske Ju-Jitsu. (m.a.t.o.)
  • Když se do záběru na začátku turnaje dostane moderátor, který se představí jako Mike Goldberg a dělá rozhovor s Joshem Raffertym, jedná se o skutečného komentátora zápasů UFC Mike Goldberga a zápasníka MMA Raffertyho, který se objevil i v reality show The Ultimate Fighter (od r. 2005). (JardaBauer)

Reklama

Reklama