Reklama

Reklama

Režisér Gus Van Sant a Sean Penn oživili příběh člověka, který je do dnešní doby považován za jednoho z největších mučedníků americké historie. Za svou sexuální orientaci zaplatil tím nejcennějším, co člověk má - životem. Když byl v roce 1978 na Harveyho Milka spáchán atentát, svět ztratil jednoho z nejcharizmatičtějších vůdců a hlas spravedlnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (553)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dustin Lance Black .. My name is Harvey Milk and I'm here to recruit you! _ Gus Van Sant - zvučně znějící jméno, za kterým si ale nedokážu doposud vybavit žádný extra výrazný film. Po filmu Milk tento problém, alespoň pár příštích měsíců, mít nebudu. Odvážné homosexuální téma zpracoval otevřeně, stylovou atmosféru vkusně dotváří vkládáním dobových záběrů a díky tématu silnému už ze své podstaty je dostatečně působivý. Harvey Milk neměl jednoduchý život, ale byl bojovník a nakonec skoro mučedník a Sean Penn zase jednou zvládl přetavit svůj "fully" herecký um v přesvědčivý divácký zážitek. 75%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže homosexualitu neuznávám, ale zato Penna jo a musím říct e i přes ne moje oblíbené téma, a film o hlavním protestantovy proti gayum, jsem nechtěl ani vidět, ale tak jsem se jednou přemluvil a světe div se.... Líbilo se mi to, i když jsem chtěl dát jen 3* ale prostě Penn je borec. A Sant je zručnej filmař. Ale taky je pravda že bych se na film znova už nepodíval. Zvláštní film. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád S.Penna. Vie si filmy vybrať, vie v nich dobre zahrať a vie aj šikovne režírovať. Niekedy, a to je tento prípad, napriek kvalite, ktorú film ponúka po všetkých stránkach ma jednoducho nechytí téma, o ktorej film je. Možno som staromódny a konzervatívny, ale nezdieľam ten súčasný humbuk okolo homosexuálov a všeobecnej módnej vlny pchať do všetkých filmov, seriálov, časopisov a médií dookola túto tému. Zatiaľ túto tému najlepšie spracoval A. Lee v Skrotenej hore. Herecké výkony, pravdivý príbeh, kvalitná réžia, jednoducho kvalitný film, kde by som objektívne mal dať štyri hviezdičky, ale téma je mimo mňa, takže sa prikláňam k trom. Film 60%. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"My jsme pro rodinu." - "Ale to my také." - "Vážně? Mohou mít snad dva muži děti?" - "Ne. Ale Bůh ví, že se snažíme." Nebýt hereckých výkonů, byl by životopisný "Milk" pouze lepším průměrem, a to i přesto, že mám tohle téma velmi ráda. Pánové Penn, Brolin, Franco a Hirsch nicméně (opět) zaváleli, a nedat 4 hvězdy, by byl prostě a jednoduše neodpustitelný hřích.;-) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Harvey Milk je takový Gándí amerických homosexuálů a film o něm - velkolepé, strhující politické drama je mnohem více skutečnou poctou a komplexním dokumentárním zpracováním, než prvoplánovaným tahem na Oscary, či lacinným útokem na naše bolavá srdíčka. Vždyť už jen to, že konec se prozradí hned na počátku jasně naznačuje, že fakta zde hrají prim a pokud to někoho emocionálně zasáhne, pak je to jen vedlejší důsledek nadmíru podařené režie, výborné gradace a perfektně hrajícího Penna, u něhož mimochodem také věřím, že nemyslel jen na to jedno (Oscar) a dal do toho kus sebe (ups, to snad ne). Příkladně odvedená práce, ale v čem je tedy problém? Psychologie postav a celkově postavy, kromě Harveyho, jsou částečně upozaděny, což sice vzhledem k ambicím snímku není úplně špatně, ale snižuje to onu klasickou zábavnost... 7/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Kosmetické přetvoření Seana Penna ve filmu zahrnovalo protézní nos a zuby, kontaktní čočky a přeupravené vlasy. Jeho make-up udělal oceněný Stephan Dupuis. (sir-dave)
  • Film je natočen podle skutečné události. (Benjamin-L)

Související novinky

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Eastwood a počátky FBI

Eastwood a počátky FBI

13.03.2010

Na úvod si dejme obvyklé: Clint Eastwood je nezastavitelný. Zatímco na Oscarech se díky hereckým nominacím mluvilo ještě o jeho Neporaženém, Clint mezitím dokončil další film (nadpřirozený thriller… (více)

Reklama

Reklama