Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Mohlo by se zdát, že Dead Set do samotného zombie žánru nepřenáší nic nového, ovšem není to pravda a díky neobvyklému seriálovému rozkouskování a chaotičnosti kamery jednotlivých dílů, bylo docíleno toho, čeho se u zombie filmu zas tam často nevidí .. no spíš vůbec a to je jedna z předností seriálu. A díky druhé odlišnosti a to v podobě zasazení děje do seriálu Big Brother(už jen díky tomu, že seriály tohoto typu nemusím) a oproštění se od jakýchkoli klišé a počítačových efektů působí DS skutečně. Seriál je spíše určen pro post-apokalypticky zaměřené diváky, ale myslím, že se bude líbit i nezasvěceným. Nějak sem si i v duchu říkal že by to mohlo potkat i soutěžící BB v ČR, ale toho se asi jen tak nedočkám. Rozkouskované napětí a pud sebezáchovy je všudypřítomný, a Britové mě znovu přesvědčily, že královsky vládnou nejen na svém území, ale i zombie žánru. 85% ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

"Romerovy" mainstreamové postupy po sto první, akorát zde rozsekané po pilotu do čtyř koláčových výsečí. Mžiky nádherných brutálních scén, při kterých si kterýkoliv degustátor horroru přijde naprosto na své, přelepují šílenou iniciační nudu. Je otázkou do jaké míry se to daří... Vylezu na dach, odprásknu, slezu ze střechy a dookola... Na celek bych se stěží dodíval - totiž koncentrace dnešní zombie produkce, která se na nás valí ze všech koutů planety, se mi dávno přejedla. Nafouknutých 90% splaskne stejně, jako tento momentálně otylý subžánr hyperakčních oživlých mrtvol. 5/10 ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Už námět sám o sobě skoro nemá chybu. Big Brother je v plném proudu a do toho vypukne venku zobmie apokalypsa, která se mílovými kroky nezadržitelně blíží k účastníkům soutěže. Hodně svěží, rychlá a ujetá podívaná, v čele s výborným Patrickem, která nám servíruje zábavu přímo za čerstva, snad aby se maso nezkazilo:-) Konec, absolutně bez chyby a celkově hodnotím tuto minisérii velmi pozitivně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasickej Big Brother se vsim vsudy, particka hovad ve vile resi kraviny, divaci venku skandujou a pripravujou se na volbu, kdo tenhle vecer pujde ven. Problem je, ze v ten samej okamzik vypukne apokalypsa a vsude zacnou vylejzat nemrtvi. To je zhruba dej prvniho dilu tohohle petidilnyho serialu, kterej by ale stejne dobre moh bejt 140 minutovym filmem. No a uvod slibuje spoustu, myslenka na utok nemrtvejch a particku soutezicich ve vile je totiz skvela. Bohuzel uz od druhyho dilu je patrny, ze tady o nic moc originalniho nepude, proste variace na Usvit mrtvych, s tim, ze se dej neodehrava v obchodaku, ale ve vile. Cely to tak zustalo trochu na puli cesty. Je to predevsim horor, takze se vsude hemzi nemrtvi, chcipa tady jeden za druhym, vsude cakaj litry krve, sem tam se vyuzije naka zbran typu sekery, tyce nebo noze a obcas se tvurci vytasi s perfektnim gore at uz poziranim, litanim strev nebo porcovanim mrtvol. Pak serial taky funguje jako cerna komedie, obcas nejaka postava hodi nakou hlasku, ale hlavne tu je linie s kazdyho naprosto nehorazne urazejicim producentem Patrikem, v podani genialniho Nymana, to je fakt naprosto hyper brutalni postava, kterej behem utoku zombika nema na praci nic lepsiho, nez se jit vysrat do kose a urazet vymastenou soutezici, ktera lampe rika stroj na svetlo. Jenze proste tech komickejch momentu tu neni tolik, aby se clovek nejak furt smal a jako horor to je sice hezky brutalni, ale cloveka to moc nevystrasi. Navic, kdyz se postavy chovaj jak hovada. Aspon, ze konec je sympaticky nehappyendovej a brutalni. Takze ve vysledku ne moc strasidelnej, ale brutalitou nesetrici, pribehove nic noveho neprinasejici a v podstate zbytecne dlouhej horor, kterej si ale ty 4* zaslouzi. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Námět pět - zombie apokalypsa během natáčení Big Brothera je skvělý nápad. Scénář čtyři a něco - vyumělkovaná postava dominantní maminy s puškou mě dost štvala, ale ostatní týpci a typky fajn (bezkonkurenčně vede neurvalé produkční hovado Patrick, jehož hlášky mě fakt dostávaly do kolen, a jehož konec je nezapomenutelný). Nadprůměrné body i za stručnost - seriálů s podobnou stopáží bych uvítal víc. Kamera ovšem čistokrevný odpad! - opět další retardovaný prasopes se schválně co nejvíc se třesoucími prackami, kterého bych rád přivázal v garáži k ponku a trochu si na něm zablbnul s kleštěma a letlampou. Někdo tu napsal, že Dead Set je lepší než Walking Dead, kvůli absenci telenovelické vaty. Zaprvé není to tak úplně pravda, zadruhé Walking Dead nemají kameramana s pokročilým Parkinsonem, jen s mírným. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama