Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka mala aspon pochybnu myslienku nad ktorou sa dalo uvazovat. Dvojka ma len biednu pointu ku ktorej kym sa dopracujeme, tak musime vytrpiet neskutocnu nudu behom ktorej Duffy neuspesne variuje sceny z jednotky. Hlavni hrdinovia su stale nezaujimavi. Ale tentokrat tu prakticky uplne absentuje Dafoe a jeho nahrada, ktoru stvarnila Julie Benz je so svojim otrasnym prizvukom neznesitelna. O nieco lepsie dopadla nahrada mrtveho Rocca v podani Cliftona Collinsa Jr. Na jednej strane trochu otravne ale zaroven obdivuhodne pôsobi snaha obsadit vsetky postavy z jednotky. A je jedno, ci minule zomreli, alebo prezili. Dokonca aj legendarna mačka sa tu zase mihne. Prestrelky mi pripadali priemerne az nudne. Nakrocenie k tretiemu dielu sa snad nenaplni. Takze vysledkom je po kazdej stranke slabsie pokracovanie, ale pre fanusikov jednotky to snad za jedno pozretie stoji. 5/10. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No oproti jedničce dost velké zklamání. Neuvěřitelně mě tu srala ta ženská co si hrála na neuvěřitelně chytrou a cool přitom nebyla o nic lepší než Tereza Pergnerová a její čágo bélo šílenci. Kromě tý trapný ženský mě nezaujal ani hlavní záporak který byl odhalen až na konci filmu a celý mi to přišlo přitažené za vlasy a koule. Ten liliputánskej arab z káhiry mě taky nějak neoslovil. Abych nepsal jen pozivita libilo se mi pár hlášek, bylo to vtipnější než jednička a rozhodně tam bylo více akce ovšem s tou trapnou krávou a bez Dafoa, který byl jen na konci filmu aby to celé zachranil.. bohužel nezachránil. Průměr s odřenýma ušima. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Vedel som, že geniálny námet jednotky jednoducho nemôže byť zduplikovaný. Na moje potešenie som čakal väčšie sklamanie, ako bol výsledok. Herci si svoje postavy naozaj užívali, niektoré scény sa znova zaryjú do pamätí mnohých divákov, ktorí budú netrpezlivo vyčkávať na pokračovanie. Ja by som ho privítal tiež, ale nie s desaťročným odstupom. Malou nádejou je cameo Willema Dafoa na konci. Najsilnejšou zbraňou tohto pokračovanie je však akcia a dokonalé hlášky. 75%. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Zastřelte mě někdo. Už z traileru jsem tušil, že tohle může být pěkný průser, ale stejně jsem byl nakonec překvapen - Boondock Saints II je jeden z nejhůře zpackaných sequelů, co jsem kdy viděl. Já si snad začnu vážit Ritchieho a Tarantina - ne, že by měli v hlavě víc mozkových buněk, než prosťáček Duffy, ale alespoň ty své kraviny točí na nějaké technické úrovni. Jedničku Boondock Saints jsem měl vždycky rád, na svůj nízký rozpočet to byla roztomilá podívaná s hromadou hlášek a sympatických postav. Nejsem ale tak zarytým fanouškem, abych se bez protestování díval na takový hnusný odvar - protože ve dvojce se zcela nesmyslně a trapně opakuje všechno od A do Z. Nemyslím tím samozřejmě chování a značkové hlášky postav, to k fanmovie patří, Duffy ale zkopíroval většinu scén a nahradil mrtvé postavy jejich nevydařenými klony, nedomrlými pišišvory bez koulí (doslova) a šťávy. Všichni herci jsou naprosto hrůzostrašní (v čele s Julii Benz, na jejíž škleby se nedá dívat normálně, natož ve zpomaleném záběru), nejhorší je ale formální stránka, která na rozdíl od jedničky plně vyhřezla na povrch - plochá televizní kamera s neuměle použitými filtry, hudba necitlivě naplácaná do záběrů, stupidní akční scény. To jsem si zase zkazil den, kurnik šopa. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A zase budu za exota :)) Typická dvojka - všeho víc! Jenže když si ti dva chachaři dělají srandu snad úplně ze všeho, když je Julie Benz tak strašně ukrutně nehorázně sexy, když je naprostá většina dialogů vybroušená k naprosté preciznosti, když jsou ty haluzní pasáže tak úžasně super a když ten hláškující mexikánec tak úžasně koulí očima... Sorry, nemůžu jinak... Jednička byla jen nástup, dvojka je neuvěřitelný nářez. Postmoderní, šílený a sebeparodický gangsterský opus magnum s prvky surrealismu. A jestli Duffy za dalších deset let natočí trojku? ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)
  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)

Reklama

Reklama