Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

otík 

všechny recenze uživatele

Další z řady drsných chlapíků Clinta Eastwooda, tentokrát hraje přeci jen ne tak dokonalého policistu (občas si přihne), který je vybrán pro převoz svědka ne moc důležitého (alespoň podle komisaře, který mu tuto práci zadal). Jenže ono je to všechno trošku jinak a Eastwood musí dokázat, že se v něm komisař spletl – totiž že dokáže mu svěřenou práci dovést do úspěšného konce. Jde o klasického Eastwoodovského hrdinu, s nímž film neurazí a docela pobaví (zvláště prostřílený autobus a barák a všechny akční scény, které vypadají velmi reálně). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Takový typický sedmdesátkový Eastwood u kterého jsem s překvapením shledal, že ho nemám okomentovaný. Tempo jako obvykle není bůhvíjaké, ale kdo je fanouškem filmů z této doby tomu to překážet nebude. Pravda i já mám vůči Sondře Lockeového stran herectví jisté výhrady, ale chápu, že jako tehdejší Clintova manželka měla své jisté. Naštěstí tu trochu nevyrovnanou první polovinu zachrání spektakulární finále a ať už za něj nebo prostě z nostalgie tu čtvrtou hvězdu přidám.70% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Clint, Sondra, úchvatný heroický plakát od Franka Frazetty a absurdní finále s obrněným autobusem projíždějícím kordonem uniformovaných policistů a rozstříleným na sračky. Clintovy filmy se Sondrou Locke (jeho dlouholetou přítelkyní) jsou kapitola sama pro sebe. Locke nevypadala kdovíjak dobře a ani to nebyla žádná velká herečka a jen Clint ví, proč s ní hrál v celkem 6 filmech. A jen Clint ví, proč neudělal z GAUNTLETU další sequel DRSNÉHO HARRYHO. Každopádně jde o typické eastwoodovské akční béčko 70. let, s jednoduchým fajn námětem (připomínajícím námět posledního Harryho), průměrným scénářem a režií a dostatkem akce (pěkná havárka helikoptéry), ne už tak úderných eastwoodovských dialogů a hlášek. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood hraje opileckého policajta, který dostane za úkol eskortovat důležitého svědka z Las Vegas do Phoenixu, a jak to tak v podobných filmech bývá, od první chvíle jsou z nich terče pro mafii a zkorumpované policisty. Toho času a možná i dodnes nejnaivnější (zdráhám se říct nejblbější) eastwoodovka, jakou jsem kdy viděl, prakticky spadá do žánru přestřelený vysokorozpočtový brak, v němž každý nejprve pálí, teprv potom se ptá, a po ústřední dvojici tak lítají kulky po tisících, aby divák neměl moc času přemýšlet na scénářem (přesto ve vás finální scéna a „vyřešení“ celé situace vyvolá buď mohutný smích, nebo naštvaně mrsknete ovladačem proti televizi - já se zasmál). Pro mě je Eastwood se svým charismatem i v slabších filmech vždycky stoprocentně zábavný, takže Železný stisk jsem si užil a dám si ho kdykoliv rád znovu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Celkom slusny film, v ktorom pan Eastwood vystupuje pred aj za kamerou. Scenar sice nic moc /prevoz svedka do Phoenixu ...../, ale dostatocne sa tu striela, Eastwood je nerozhodny a naivny /aky to rozdiel oproti serii Dirty Harry ....../, ma aj sexicu v podobe Sondry Locke. K tomu treba pripocitat strielacky, akcne sceny /vrtulnik nahana motorku ...../ a zaver s rozstrielanym autobusom. Slusne, ale stale iba priemerne. 65 % ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Během závěrečné scény bylo na autobus vezoucí Bena a Gus do centra Phoenixu vystřeleno 8000 střel. (ClintEastwood)
  • Mnoho Clintových kolegů, včetně Dona Siegela, považovalo tento film kvůli jeho nerealističnosti v akčních scénách za pitomý. To Eastwooda poněkud popudilo. (ClintEastwood)
  • 250 000 dolarů stálo natočení efektní scény exploze helikoptéry. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama