Reklama

Reklama

Když Saře a Brianovi onemocněla leukémií dcerka Kate, život celé rodiny se změnil. A protože ani oni, ani jejich starší syn nejsou vhodnými dárci, rozhodnou se rodiče zachránit život Kate tím, že si „pořídí“ další dítě, které by dceři darovalo kostní dřeň či jiné orgány. A tak se narodila Anna, dítě ze zkumavky. Rodiče ji sice milují, ale už od narození slouží jako dodavatel genetického materiálu pro svou starší sestru, pupečníkovou krví počínaje, kostní dření konče. Když je Kate patnáct let, její stav se radikálně zhorší. Zákeřná nemoc znovu udeřila, navíc jí selhaly ledviny. Rodiče trvají na tom, že Anna musí darovat Kate svou ledvinu. I přestože spolu mají sestry velmi silný vztah, Kate se vzepře, najme si právníka a s jeho pomocí se chce soudit se svými rodiči o právo na své vlastní tělo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (714)

Webb 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý námět podle stejnojmenné knižní předlohy se sympatickou a dobře hrající Abigail Breslin. Bohužel scénář a ztvárnění zas až tak zajímavý jak na první pohled vypadá není a už od první třetiny se tu děj místy neuvěřitelně vleče. Postavy nejsou ani více vykresleny a tudíž mi bylo jedno co cítí a emoce z tohoto snímku se tudíž ani nestačily projevit. [5/10] ()

Ducharme odpad!

všechny recenze uživatele

ZLO. Od první až do poslední scény. Zlo v kombinaci s nesnesitelnou nudou, “okrášlené” umírajícím děckem, které kdesi mezi zvracením a krvácením, chrlí moudra o životě a smrti. Ale režisérovi to bylo viditelně málo. Bylo totiž nutné zapojit ještě dalšího malého člověka (čti infans), který se ve svých 11 letech rozhodne vzít osud pevně do vlastních rukou (ehm), díky čemuž se rozvíjí strhující rodinné drama, plné plytkých (n)emocí, špatných hereckých výkonů (bylo to opravdu nutné, Alecku?) a dokonale načasovaných frází, nad nimiž se jistě zapotil nejeden americký tvůrce. 109 minut, které jsem mohla využít třeba k upřenému hledění na prázdnou zeď - jaká škoda. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa zbaviť pocitu, že všetka tá choroba a beznádej mladého dievčatka (ale aj jej sestry) trpiaceho na leukémiu, boli strašne prvoplánové a od úvodu namierené hlavne na nežnejšie polovičky s cieľom totálneho výplachu slzných kanálikov. Však ono raz za čas neuškodí, ani drsným chlapom sa zrejme tiež zrovna moc dobre nebude dívať na mladé dievča s modrinami, holou hlavou a hadičkami po tele prekonávajúce série chemoterapií. Na dobrú drámu mne ovšem chýbal trochu hlbší ponor do témy detí zo skúmavky robených na orgány a slabo vykreslené charaktery. Tiež Cameron v úlohe matky troch detí nesadla. Asi ju mám podvedome spojenú s inými úlohami. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $49,200,230Tržby Celosvetovo $95,714,875Tržby za predaj DVD v USA $23,454,007 //počet predaných kusov 1,691,204 ║ smutné, v obsadení jediná chyba a to nestráviteľná Cameron Diaz, ináč emočne silné /60%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po filme so slušnou americkou návštevnosťou a univerzálnou témou neštekol (a nie je to po prvý raz) žiaden zo slovenských distribučných psov. Nepomohlo ani relatívne známe meno režiséra. Je to škoda. Náhodou som sa k nemu dostal a zaujal ma svojou témou rozhodovania detí, ktoré inak nemôžu vypovedať pred súdom, o ich vlastnom osude. Film si už moc podľa deja nepamätám, pocity už viac, takže intuitívne podľa mlhavých spomienok dávam za štyri. VIDENÉ ZNOVA: Možno už na druhý krát pôsobil film trochu cukrkandlovo, lenže Cassavetes vie, ako správne spracovať diváka, dokonca aj toho náročnejšieho. Záverečný zvrat nepôsobí vôbec vykonštruovane, naopak dodáva filmu zmysel. Zistíme tak, že je film o niečom inom, ako doposiaľ, ale ja mám nečakané zvraty obzvlášť rád. Abigail je omnoho sympatickejšia, ako konkurenčná Dakota Fanning. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Na konci filmu odjíždí advokát v autě se svým psem. Žádný člověk s aktivní epilepsií nemůže vlastnit řidičský průkaz i přesto, že má k dispozici asistenčního psa. (Veronixxx)
  • Původně měly hrát role sester Fitzgeraldových Elle a Dakota Fanning, byly ale nahrazeny, když si Dakota odmítla oholit hlavu, což role vyžadovala. (j.o.j.o.)

Reklama

Reklama