foto

Sofia Vassilieva

  • nar. 22.10.1992 (24 let)
    Minneapolis, Minnesota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sofia Vassilieva se narodila 22. října 1992 v Minneapolis ve státě Minnesota. Je ruského původu. Sofiin otec se věnuje genetice a matka částicové fyzice a astrofyzice. Sofie se do svých 12 let, kdy byla obsazena do seriálu MÉDIUM, který ji přinesl celosvětovou popularitu, objevila pouze v několika televizních filmech. V roce 2006 obdržela cenu Young Artist Awards za nejlepší vedlejší roli v tomto seriálu.

Ve filmu režiséra Nicka Cassavetese MY SISTER’S KEEPER (2009), po boku Aleca Baldwina a Cameron Diaz, ztělesnila dospívající dívku postiženou leukémií. Kvůli této roli si nechala dokonce zcela ostříhat vlasy, což předchozí adeptka na tuto roli, dětská hvězda Dakota Fanning, odmítla podstoupit. V roce 2009 si zahrála v americkém horroru HURT.

V současnosti žije se svými rodiči v Los Angeles.

Petra "Petaxis" Čapková

Herecká filmografie

Filmy

2013 Pět příběhů šílenství (TV film)
2009 Hurt
Je to i můj život
2007 Den zlomu
2003 Eloise a Vánoce (TV film)
Eloise v hotelu Plaza (TV film)
Zabydleni
2002 The Brady Bunch in the White House (TV film)

TV seriály

2016 Lucifer (TV seriál)
Pops (S01E10)
The Would-Be Prince of Darkness (S01E03)
Notorious (TV seriál)
Missing (E05)
2005 Medium (TV seriál)
2001 V tajných službách (TV seriál)

TV pořady

2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
2009 Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace