foto

Sofia Vassilieva

  • nar. 22.10.1992 (27 let)
    Minneapolis, Minnesota, USA

Biografie

Sofia Vassilieva se narodila 22. října 1992 v Minneapolis ve státě Minnesota. Je ruského původu. Sofiin otec se věnuje genetice a matka částicové fyzice a astrofyzice. Sofie se do svých 12 let, kdy byla obsazena do seriálu MÉDIUM, který ji přinesl celosvětovou popularitu, objevila pouze v několika televizních filmech. V roce 2006 obdržela cenu Young Artist Awards za nejlepší vedlejší roli v tomto seriálu.

Ve filmu režiséra Nicka Cassavetese MY SISTER’S KEEPER (2009), po boku Aleca Baldwina a Cameron Diaz, ztělesnila dospívající dívku postiženou leukémií. Kvůli této roli si nechala dokonce zcela ostříhat vlasy, což předchozí adeptka na tuto roli, dětská hvězda Dakota Fanning, odmítla podstoupit. V roce 2009 si zahrála v americkém horroru HURT.

V současnosti žije se svými rodiči v Los Angeles.

Petra "Petaxis" Čapková

Herecká filmografie

Filmy

2021 The Little Things
2018 Bad Stepmother (TV film)
2013 Pět příběhů šílenství (TV film)
2009 Hurt
Je to i můj život
2007 Den zlomu
2003 Eloise a Vánoce (TV film)
Eloise v hotelu Plaza (TV film)
Zabydleni
2002 The Brady Bunch in the White House (TV film)

TV seriály

2019 Hledání Aljašky (TV seriál)
Je tam krásně (E08)
A teď záhada (E07)
Půjdeme všichni (E06)
další epizody (8)
2018 Black Lightning (TV seriál)
The Book of Blood: Chapter Three: The Sange (S02E07)
The Book of Blood: Chapter Two: The Perdi (S02E06)
S.W.A.T. (TV seriál)
Dědictví (S02E07)
Timeless (TV seriál)
The Salem Witch Hunt (S02E04)
Supergirl (TV seriál)
The Fanatical (S03E19)
2017 Training Day (TV seriál)
Soumrak na Bulváru Sunset (E10)
Supergirl (TV seriál)
The Faithful (S03E04)
2016 Lucifer (TV seriál)
Taťka (S01E10)
Budoucí vládce temnoty (S01E03)
Myšlenky zločince: Za hranicemi (TV seriál)
Notorious (TV seriál)
Missing (E05)
2015 Stalker (TV seriál)
Lost and Found (E15)
2013 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Cesta do říše divů (S15E05)
2011 Médium (TV seriál)
Me Without You (S07E13)
Labor Pains (S07E12)
Only Half Lucky (S07E11)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
True Believers (S13E06)
2010 Médium (TV seriál)
Blood on the Tracks (S07E10)
The People in Your Neighborhood (S07E09)
Smoke Damage (S07E08)
další epizody (22)
2009 Médium (TV seriál)
You Give Me Fever (S06E10)
The Future's So Bright (S06E09)
Once in a Lifetime (S06E08)
další epizody (29)
2008 Médium (TV seriál)
Drowned World (S04E16)
Being Joey Carmichael (S04E15)
Car Trouble (S04E14)
další epizody (16)
2007 Médium (TV seriál)
Everything Comes to a Head (S03E22)
Heads Will Roll (S03E21)
Head Games (S03E20)
další epizody (16)
2006 Médium (TV seriál)
Profiles in Terror (S03E06)
Ghost in the Machine (S03E05)
Blood Relation (S03E04)
další epizody (18)
2005 Médium (TV seriál)
The Reckoning (S02E10)
Still Life (S02E09)
Too Close to Call (S02E08)
další epizody (26)
2001 V tajných službách (TV seriál)

Host

TV pořady

2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
2009 2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)