Reklama

Reklama

Nebojte se tmy

  • USA Don't Be Afraid of the Dark (více)
Trailer 2

Bojíte se tmy? Ne? Začnete. Guillermo del Toro se o to postará. Klasický lehce pohádkový horor s Katie Holmes, Guyem Pearcem a malou Bailee Madison, se Vám dostane pod kůži. Alex (Pearce) se spolu se svou dcerou Sally (Madison) a přítelkyní Kim (Holmes) přestěhuje do starobylého venkovského sídla. Zvídavá Sally záhy objevuje tajemný sklep se zapečetěným krbem. Neodolá a krb otevře. Z jeho útrob se začínají ozývat vtíravé hlasy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (388)

Ruut 

všechny recenze uživatele

A Del Torova manufaktura opět boduje. Nebojte se tmy je určitě slabší než Princ bez království + Sirotčinec + Faunův labyrint (= neděsí a je hooodně předvídatelný) - i tak je tato "pohádka o vílách Zuběnkách" o třídu lepší než to, co nám obvykle distributoři v rámci hororové produkce do kin servírují. 70% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že sa pri tomto filme nebudem báť. Trailer ma totiž nenavnadil. I keď na jeden záťah som ho nedal, na druhý deň (večer) som ho proste chcel dať, čo sa mi pri tých desiatkách hororov ktoré mám rozpozerané určite nestane. Don't Be Afraid of the Dark je proste luxusný svojou atmosférou čo sa akosi pri produkcii od Guillermo del Toro očakáva. Troy Nixey sa snaží aby film mal spád a vidieť v horore spoločne a po dlhej dobe vôbec Guy Pearcea a Katie Holmes tiež stálo za to. Koho irituje Bailee Madison ten sa s ňou asi ťažko sžije, mne sa to však podarilo a tak som si film s miernym napätím strachu o postavy užíval, naviac ten mňamózny koniec. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Don't be afraid of the dark mě docela zklamalo. Dost jsem se na něj těšil a jeden čas jsem na něj chtěl vyrazit do Karolových Varů do kina, protože v tom našem chebském se prosadí leda tak Harry Potter. No, možná je dobře, že jsem tak neudělal. Tohle je strašně utahaný horor, který pořádně nebaví ani v samotném závěru. Vzhled příšerek je nám odhalen hned na začátku, takže si ani nemůžeme nalhávat, copak je to za krvelačná monstra. Charaktery jsou ploché a ten konec, nic moc. Zklamání jak fík. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní záběry naladí pěknou kamerou a v průběhu filmu je slušně budována atmosféra. Del Toro je cítit z každého záběru a jeho tajemná, lehce pohádková stylizace není na škodu. To ovšem jen do chvíle, než přijde na scénu zlo samotné, banda kreaturek ze sklepa, po staletí vyčkávající na každou další várku čerstvých dětských zoubků. V tom je právě potíž, od poloviny filmu se jako dospělí leda tak zasmějete a jediné, co vás u filmu udrží je vlastně dramatická linka v podání Bailee Madison, které (nečekaně) nikdo nic nevěří. Škoda, že film natolik osciluje mezi žánry, že nakonec nevyniká v žádném a jen těžko si najde cílové publikum. Bud' se jen nepovedlo natočit novodobé Gremlins nebo někdo v dětství nedával zoubky pod polštář. S lítostí 2*:( ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

(VOBSAHUJE SPOJLERY) Vykuřho Del Howno vyprodukoval na světlo světa další hororo/pohádko/vizuálový dětincký shit,na režisérskou stoličku obsadil naleštěnou loutku,kterou si ze svého vystuženého křesla jednou rukou s úsměvem na tváři dirigoval a druhou si ho honil.Stejně jako Besson nechce nést rizika svých kolikrát poblití hodných dětí a hází tu zodpovědnost na Krawczyka či Megatrona.Debilní námět okořeněný imbecilním zpracováním a tak vypečenými dějovými zvraty a dialogy,že kdyby neexistoval na dvd rychloposuv vystřelil bych si mozek.Tenhle arci kretén z míst kde vede načos natočil všeho všudy 2 průměrné filmy,kterými zaujal,pak se zbláznil a hororové náměty začal šmrncovat dětinským světem představ a pohádek,ono by to nebylo špatné,kdyby jeho scénáře nesmrděli debilitou už z poštovní schránky Troye Nixeyho.Zatímco 2hým Hellboyem si to jen nahnul,ichtilním Faunovým Labyrintem mě rozdrtil a touhle zhovadilostí dodělal a už nikdy nechci vidět nic,v čem pá tenhle mizerný režisér a ještě mizernější producent/scénárista prsty.Klasický omletý styl vyprávění...děcko něco vidí,tatínek má práci a nechce to vidět,hodná maceška začíná věřit a chápat.Oni totiž původní obyvatelé planety podepsali opoziční smlouvu s papežem,že nebudou papat lidi,když jim sem tam hodíme děcko ke sváče a úplnou náhodou si vybrali jeden jedinej domeček vodkud vylejzaj.Samozřejmě není nic lepšího než bejt v klidu když zahradník vyleze rozsekanej na sračky ze sklepa,s nůžkama zabodejma od kokota k vočičkům a policie nic neřeší,pohodička nehoda.Dceruška dostává hysterické záchvaty,čím dál víc je jasné že tam asi něco bude,ale šupnem jí zpátky do pelíšku,páč ty tuny krve a bordelu po baráku nestačej,to mi se musíme nejdřív podívat na kresbu ve sklepě a až pak nám to docvakne.Když mi to takhle náhodou vcucne do díry starou,prostě odejdu a barák zapečetím.Né vůbec nenajmu desítky bagrů a jeskyňářů,né vůbec nenakoupim desítky světelnejch granátů,halogenů a světlic a né vůbec nechám tam ty mrdky v klidu dál čekat na nějakého trubce s malou dcerkou pro Nebojte se tmy 2.Di do prdele Del Hovne s těmahle imbecilníma kokotinama.které postrádají byť jen jediný aspekt normálního lidského uvažování a logiky.Kdy už proboha někdo natočí mysteriózní horor,který bude pojednávat o nadpřirozených jevech,ale bude vycházet z normálního uvažovaní a poddá to v lidské a důkladné odplatě,či snaze se zlem vypořádat.Konec k smíchu,natočený asi jako další z hovadilá píčovine bez konce,rozumu a logiky v ´´hororovém´´ ale imbecilním klišé.Odpad. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Producent Guillermo del Toro se ve snímku objevil v malé roli cestujícího sedícího v letadle za Sally (Bailee Madison). (Linkyc)
  • Přibližně v čase okolo 1 hodiny a 27. minuty je možné ve scéně, kdy je Sally (Bailee Madison) vláčena po zemi, všimnout pod její hlavou „jezdící dráhy“. (Pavlínka9)
  • Nápad na tento film dostal Guillermo del Toro na základe diel od spisovateľa Arthura Machena: „Milujem waleského autora Arthura Machena a jeho myšlienku, že rozprávková tradícia pochádza z temného miesta, ktoré je odvodené od malých, predľudských stvorení, ktoré sú skutočnou, naozaj odpornou háveďou, ale sú svojím spôsobom magické a žijú takýmto spôsobom stovky rokov. Jeho knihy ma k tomu prinútili.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama