Reklama

Reklama

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (550)

imf 

všechny recenze uživatele

Stejně přepálené, sexy natočené, chladnokrevně hloupé a ve výsledku guilty pleasure jako svého času Torque: Ohnivá kola. Tahle béčka, co s buldočí trpělivostí urážejí divákovu inteligenci a snaží se mu to vynahradit bayovsky vyleštěným vizuálem a množstvím pochodujících steroidů, mají celkem jepičí život - je hrozně těžké se jim dneska nesmát a oproti retro klasice z osmdesátek musí vařit akční omáčku za zlomkové rozpočty. Možná i proto George Tillman vaří spíš z vody a akční cukrovou vatu dávkuje s rozmyslem... na druhou stranu jsou tu postavy zajímavější a podstatně víc sexy (Maggie Grace sama o sobě zvedá teplotu v místnosti o deset stupňů, kdykoliv se objeví v záběru), než v odfláknutém Mechanikovi. Srovnávací reklama je samozřejmě nefér, ale tady sedí jako brokovnice na čelech gangsterů, které Rock odškrtává jako čísla v bingu. A zatímco duo Statham/Foster filmem probloumá, tady se chodí se zaťatými pěstmi a v kalhotech se nosí kromě obřích koltů i prvoplánové motivace. Určitě by jim prospělo, kdyby je někdo prostříhal o dobrých dvacet minut, ale jako akční výplach pro nostalgiky Faster nezklame ani ve stominutové stopáži. Metrosexuální "imidž" celého filmu by neměl nikoho urážet, adrenalinu se pod ním skrývá dost a dost. Tři a půl šerifské hvězdy pro ty, kdo zvládnou tenhle film ani na vteřinu nebrat vážně. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Léta jsem si přál Rockův návrat k akční drsnosti a tady se to konečně splnilo. A to tak, že je to solidní a poměrně přímočarý akčňák, který má k dokonalosti daleko (zamrzí hlavně absence pořádnýho dodržkydávání), ale dá se (s nevelkým očekáváním) více než pohodlně užít. Prvních 8 minut je geniálních, pak to jde z kopce a pak zase do kopce. Dwayne, jako "guy who refused to die", není "vyčpělý", ale přesně takový, jaký být má. Žádný úšklebky a zářivý úsměvy, žádná víla zuběnka. Prostě málomluvný a respektuhodný mstitel neboli "driver". Dobrý je i Billy Bob ("cop"), který dostal hodně prostoru, a snesitelná je i třetí hlavní postava filmu - "killer" - blb ale celkem zábavný. A sladkostí jsou tu prvotřídní sporťáky. Na mé straně spokojenost. 7/10. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No prvni, co me prekvapilo a trailer to tak i prezentoval, nekona se zadna zbesila akcni jizda, kde by Rock v nabusenym faru honil zmrdy. Tohle je drsna cesta za pomstou s minimem akce a minimem kecu, s na podobnej typ filmu dostatecnym pribehem a fajn koncem, kde se sice moc nekonaj zadny zbesily honicky nebo prestrelky, vetsinou jedna kulka a je hotovo, ale to filmu neubira nic na napinavosti. Je sice fakt, ze Rockovo nabusena postava je vicemene nevyuzita, takze se tvari nasrane, objizdi smejdy ze seznamu a popravuje je a tohle by zvlad i herec s o 150 kilo min svalama, ale srat na to, je fajn ho zase videt v necem jinym nez komedii a navic ackoliv toho po nem scenar moc nechce, rek bych ze zahral solidne. Z ostatnich hercu stoji za zminku snad jen fetackej polda Thorntona. Linie se zabijakem je naprosto zbytecna, tim spis, ze to tak nak vysumi do ztracena a hlavne zabijak vypada jak teplous, kteryho vic zajima jak vypada, takze sem mel sto chuti ho nakopat do kouli. Jinak k tomu neni moc co dodat, ackove natoceny oldschoolovy becko o ceste za pomstou s drsnakem v hlavni roli a povedenym soundtrackem. Ja byl spokojenej. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thriller s The Rockom v hlavnej úlohe. Má veľmi dobrý príbeh o bývalom bankovom lupičovi, ktorého spoločníci vrátane jeho brata boli povraždení a tak po prepustení z väzenia myslí len na pomstu. Spracovanie je ale pomerne zvláštne, film vôbec nie je taký, ako na prvý pohľad vyzerá, priamočiara akčná jazda sa tentoraz nekoná, ale scenár je slušne prepracovaný, obsahuje viacero zaujímavých prvkov a vedľajších postáv, ktoré tiež majú dosť priestoru. Tento spôsob spracovania mi sadol veľmi dobre, ale samozrejme klasickým priamočiarym akčným filmom by som určite nepohrdol. Akcie tu je málo, čo ale kvôli dobrému scenáru moc neprekáža a páči sa mi. Nájde sa tu prakticky len jeden súboj, asi dve krátke prestrelky bez zásahu cieľa a niekoľko nekompromisných zastrelení. Najviac sa mi páči celá situácia na toaletách. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, The Rock konečne v úlohe, ktorá mu najviac sedí a zvládol ju výborne, Billy Bob Thorton v zaujímavej úlohe policajta a iné dobre zvládnuté vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sa tiež vydarili, film má kvalitný vizuál, tu nemám problém. The Rockovi som sa posledné roky vyhýbal, jeho komédie ma nezaujímajú, ale teraz si zaslúži veľkú pochvalu. Po filmoch Vitajte v džungli a Kráčajúca skala mu pribúda v mojich očiach tretí plnohodnotný film. Len tak ďalej. 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $24miliónovTržby USA $23,240,020Tržby Celosvetovo $35,500,904Tržby za predaj DVD v USA $12,214,928 //počet predaných kusov 802,559║ Tak Dwayne Johnson je drsňák na pohľadanie a taký dnešný zástupca Arnolda Schwarzeneggera, moc toho nenahovorí ale za to ani sa moc nemusí snažiť a hneď pri ňom vedľajšie postavy vyznievajú nechcene do prázdna, hlavne ten nájomný zabiják tam je akosi na vyše, možno navodenie dramatu až tak tomuto filmu nesedí ale priamočiara akcia tu újde, priemer bez ambícií. /50%/ ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Posrtava Olivera Jacksona-Cohena jezdí ve fimu italským sportovním vozem Ferrari 360 Modena, vyráběném v letech 1999-2005 s maximální rychlostí 300 km/hod. (JARDAHONDA)
  • Salma Hayek byla obsazená do filmu, ale týden před samotným natáčením odešla z projektu na vlastní žádost. (ČSFD)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama