Reklama

Reklama

Odpad

  • Brazílie Trash: A Esperança Vem do Lixo (více)
Trailer 2

Hrdiny filmu Odpad jsou tři kluci, jejichž domovem je centrální skládka v brazilském Riu. Každý den ji prohledávají v naději, že najdou něco, co jim alespoň na chvíli zlepší život. Netuší, že už ten příští nález jejich životy nenávratně změní. Tím mimořádným nálezem, který Rafaela, Garda a Rata čeká, je peněženka, která obsahuje zdánlivě nesouvisející změť poznámek, výstřižků a jeden klíč. Když se o ni ale začne zajímat policie a nabídne jako nálezné značnou sumu, uvědomí si, že našli asi něco hodně důležitého. Rozhodnutím nevydat nález do rukou úřadům se vydají na vzrušující a dobrodružnou, ale nebezpečnou cestu, jejíž směr jim bude pomáhat určovat právě obsah peněženky. Ten totiž není standardním nepořádkem, který máme v peněžence všichni, ale důmyslným kódem, jehož rozlousknutí může jednoho vysoce postaveného člověka pořádně klepnout přes prsty. I proto policie rozjela tak usilovné pátrání. I proto jeden detektiv tak usilovně hledá Rafaela, Garda a Rata. Čím blíž jsou k rozluštění záhady, tím je nebezpečí větší. Ostatně, komu by chyběli tři kluci, kteří žijí na skládce? (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (166)

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Tento brazilský kanárek odehravající se částečně na velkém smetišti, do odpadového hodnocení určitě patřit nebude. Po zhlédnutí traileru a přečtení recenze jsem očekával trochu zamotanější příběhovou linku. Nicméně je potřeba říct, že zklamán jsem nebyl. A vlastně mě tahle hra tří brazilských hochů s policií na kočku a myš bavila od první do poslední minuty. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Anglická adventura v brazilských kulisách. 1) Film je v prvním plánu dobrodružství, ve druhém sonda do života a uvažování mládeže v brazilském slumu a ve třetím plánu obžaloba sociálních poměrů v zemi. Problémem je, že tyto různé roviny se vzájemně trochu ruší a překážejí si._____ 2) Po hbitém začátku se tempo zhruba po hodině zpomalí poté, co jsou karty vyloženy. Čím déle film trvá, tím je horší a horší, ale pod tři hvězdičky neklesne._____ 3) Otevřeně homosexuálního režiséra Stephena Daldryho, narozeného 1960 nebo 1961 - různé internetové zdroje nabízejí různé možnosti - proslavil Billy Elliot a od té doby dělá většinou zajímavé filmy._____ 4) Skvělé výkony podali Rickson Tevez (chytrý kluk Raphael), Eduardo Luis (černoch Gardo) i Gabriel Weinstein (Rato s melírem). Jejich věk jsem nezjistil._____ 5) Na rozdíl od běžných zvyklostí mladí herci získali svůj plat během několika let na splátky prostřednictvím svých rodičů to create a sustainable income for them and create medical and educational support systems, řekl režisér._____ 6) Výstižný koment: Radek99***, F.W.Colqhoun***. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Richard Curtis | Hudba: Antonio Pinto | Distribúcia: Universal | Štúdio: StudioCanal, O2 Filmes, PeaPie Films, Working Title Films | Rozpočet: ? $ | Tržby: 5,36 milióna $ | Ocenenia: Rome FF - People Choice Award (Stephen Daldry). Spolu - 1 výhra a 3 nominácie || Milo-smutný film, ktorý hrá na súcit, čo sa mu vďaka podarenej autentickosti aj celkom darí. Finálne rozuzlenie, prepletené s na prvý dojem nadprirodzenými prvkami neodpovedá v celej miere odkazu filmu, a nie je tým správnym vyvrcholením. Inak ale podarené dobrodružné drama. 68% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Jak řekl jeden můj známý tady "Bylo by zajímavé dát Odpadu odpad" teď po shlédnutí tohoto naprosto skvělého dramatu už ale vím, že moje hodnocení bude z úplně opačného konce hvězdičkové stupnice! Brazilská kinematografie světu dá jednou za čas opravdovou lahůdku a já si dovolím tvrdit, že za rok 2014 to je určitě právě Odpad! Děj vás vlastně od první minuty úplně pohltí a než se stačíte vzpamatovat, tak běží závěrečné titulky a dvě hodiny jsou pryč. Film vlastně nemá hluchá místa, těžko hledat slabou dějovou chvilku, kdy zbude čas odběhnout na toaletu, protože realita je taková, že film je samá akce, honička a setkání s každodení realitou života v chudinských slumech Brazilského hlavního města Rio! Rozhodně se nebudete nudit, scénář pamatoval na důmyslnou zápletku, neokoukané tváře a když už na nějákou narazíte, tak se s rolí dotyčný popere s dokonalostí sobě vlastní, tak jako Martin Sheen v roli místního kněze. Bohužel korupce a bezcenost lidského života, je dnes stále aktuálnější téma a proto budou podobná dramata vznikat nadále a lidé tady nad tím budou jen žasnout a nechápavě kroutit hlavou! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Milionář z chatrče mě zrovna dvakrát nebral a Trash je jen jeho slabým odvarem. Stupidní příběh, nesympatičtí hlavní hrdinové a zpracování, které necílí na žádnou konkrétní skupinu, takže ve finále je to příliš infantilní pro dospělé a příliš krvavé a depresivní pro děti. Daldry z toho měl udělat brazilské Pány kluky, ale bohužel. 15% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (4)

  • Scénář byl napsán anglicky a poté pro štáb a herce přeložen do portugalštiny. (Terva)
  • Natáčelo se v Riu de Janeiru v Brazílii a ve městě Old San Juan v Puerto Ricu. (willy1)
  • Skládka byla z hygienických důvodů uměle vytvořena speciálně pro natáčení. (Terva)

Reklama

Reklama