Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (944)

choze 

všechny recenze uživatele

Joel Silver produkoval nejlepší letecký thriller minulého století (BOEING 747 V OHROŽENÍ) a stojí i za nejlepším leteckým thrillerem posledních let. Collet-Sera moc pěkně vizuálně a atmosféricky vytunil solidní scénář o esemeskové hře chytré teroristické kočky s jetou, ale pořád schopnou myší na hřišti omezeném na jeden noční let. Liam tu sice není za takového sympoše jako v 96 HODINÁCH (byť má opět předepsané issue s dcerou a tu záchranu holčičky si tvůrci rozhodně mohli odpustit), ale jako vyhořelý profík, jehož instinkty ale spolehlivě nakopne první teroristická sms, je perfektní. A spolu s roztomilou Julianne Moore a za podpory pár dalších zajímavých tváří s krajně podezřelým kukučem (Mount, Stoll, Dockery) tuhle paranoidní štaci v oblacích spolehlivě táhne. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Že udělali z Liama Neesona na stará kolena akčního hrdinu a že je Julianne Moore stále atraktivní, je sice chvályhodné, jenomže díky (navzdory zajímavému námětu) vstříc závěru enormně houstnoucímu počtu žánrových klišé si z toho už po krátké době moc nepamatuji. 60%. 96 hodin sice rovněž neoplývá ničím převratným, je však drsnější a zábavnější. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson takové role, jakou má i zde, umí a svědčí mu. Zapeklitá zápletka a prostředí, v němž se odehrává, v letícím letadle, jsou dobrými atributy pro napínavou a akční podívanou, jakou Non-stop je. Potěší i řada herců ve vedlejších rolích, napětí, akční scény a rozplétání příběhu. Závěr byl sice poněkud zklamáním, zejména pak celá eskapáda s výbuchem bomby a přistáním, avšak pro poctivých 90 minut, které tomu předchází, dám ještě 4*. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe. Má vydarený príbeh o leteckom maršálovi, ktorý kvôli svojmu osobnému životu nemá moc dobrú povesť, ale aj tak sa snaží robiť svoju prácu čo najlepšie. Počas obyčajného letu ale dostane správu od neznámeho človeka, že pokiaľ na jeho účet nebude prevedené veľké množstvo peňazí, každých dvadsať minút niekto umrie, o čom sa čoskoro aj skutočne presvedčí, lenže zločinec ešte k tomu pripravil aj premyslený plán, ktorý všetku vinu dáva práve maršálovi. Ale ten sa len tak nevzdá a tak aj v tomto prostredí, kde mu prakticky nikto neverí urobí všetko preto, aby vinníka dostal. Spracovanie sa mi páči, filmy odohrávajúce sa na palube lietadla ma lákajú už na prvý pohľad a hlavne, pokiaľ sa jedná o tie akčnejšie žánre, čo je aj tento prípad a našťastie to nesklamalo. Určite sa tu dá aj niečo vytknúť, niekedy to až moc stojí na náhodách, niektoré sekvencie mi prišli zbytočne naivné a tá záverečná pointa ohľadom motivácie zápornej strany mi prišla úplne smiešna, tu som určite čakal niečo podstatne zaujímavejšie. Ale zase dej je po celý čas dostatočne zaujímavý, je tu výborne zvládnutý hlavný hrdina, ktorý utiahne aj tie trochu hlúpejšie časti, prekvapila ma výborná dynamika filmu, keďže sa rozbehne už po úvodnej štvrťhodine, pričom ma to ale bavilo aj dovtedy a potom sa už stále niečo deje a veľkým plusom je aj to vnímanie hlavného hrdinu na palube ako záporáka, čo to veľmi príjemne osvieži. Navyše tu po celý čas cítiť aj trochu napätia a paranoie, takže toto ma skutočne bavilo od začiatku až do konca. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. V tomto prípade ma zaujalo aj to, že sa spočiatku vôbec nedá predvídať množstvo akcie a počet nepriateľov, ale toto prevedenie mi sadlo a akcia mi prišla ideálne dávkovaná. Súboje síce mohli byť natočené aj lepšie, ale zase pôsobia realisticky, správne nekompromisne a na pomery ratingu aj celkom drsne a vyhohovali mi aj tie stiesnené priestory. A k tomu sa nájde ešte pár doplnkov, no prednosť majú soboje. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborný Liam Neeson v hlavnej úlohe, ktorý to tradične celé ťahá s najväčšou ľahkosťou, ale bavili ma aj tie výraznejšie vedľajšie postavy, hlavne arabský doktor. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, kvalitný vizuál a dynamika filmu, tu nemám žiadny problém. Takže určite sa dalo ešte niečo doladiť, ale ja som dostal prakticky presne to, čo som aj čakal, dynamický a zaujímavý akčný thriller v atraktívnom prostredí. 76% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Liam Neeson se umí navézt do parádních příběhů. Po filmech 96 hodin a Neznámý završuje svojí osobitou thriller trilogii právě tímhle filmem. Já jenom doufám, že to pro něj nebude úplný konec s thrillerem, protože si myslím, že právě v těhlech filmech se on našel. A to vlastně vůbec nevadí, že tady hraje letitýho alkoholika, co se v první stresující situaci rozklepe jak ratlík. Každopádně nemůžu mluvit pořád jenom o něm. Obrovskou zásluhu na kvalitách tohoto filmu má i samotný režisér. Když bych tenhle thriller bral jako detektivku, tak bych řekl, že si myslím, že je vrah na palubě letadla každej, kdo do toho letadla sedl. Ty záběry na lidi, jejich pohledy a kolikrát i jednání je přesně to, co jsem potřeboval. Nebyl jsem si totiž jist vůbec ničeho. A i z toho důvodu jsem si tenhle dynamickej napínák naprosto perfektně užil. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Liam Neeson (Bill Marks) absolvoval všechny bojové scény bez kaskadérského dubléra. (Terva)
  • Funkci leteckého maršála nesmí vykonávat lidé starší sedmatřiceti let. (Hal_Moore)
  • Federální agenti neprocházejí stejnými bezpečnostními kontrolami jako běžní cestující, jak je vidět ve filmu. Vzhledem k tomu, že Marks (Liam Neeson) letěl ozbrojený, musel by vyplnit papíry a projít samostatnou kontrolou. Marks na to naráží, když si uvědomí, že bomba na palubu letadla byla propašována prostřednictvím kufříku jeho kolegy, který nebyl kontrolován. (tom.nosek)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama