Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"I ve smrti má velkomyslnost nezná mezí. Až tato raketa odstartuje, budete mít soukromé krematorium." Bondovo povolení zabíjet evidentně platí i pro kosmos a já jsem s ním velmi spokojen. Jamese totiž nezastraší lanovka, anakonda, minomet, vodopád, kendista, rogalo, hladovej Zub, volnej pád z letadla, sex s Dr. Goodheadovou a ani rozlobenej magnát Drax, kterej nedostal vývozní povolení na odvoz Eiffelovky. Jamesův harmonogram k rozpoutání hvězdnejch válek je zkrátka napěchovanej zábavou a mě nečiní problém kdykoli s ním nasednout do raketoplánu a krýt mu záda při záchraně lidstva. Jen s tím sexem jsou trošku problémy, ale naštěstí se zatím vždy našla nějaká slečna, která ode mne odvedla Bondovu pozornost. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejobtížněji hodnocených Bondovek zatím. Už pár dnů si lámu hlavu jestli se přiklonit spíše ke třem nebo ke čtyřem hvězdám. Na jednu stranu je tu to dost pochybné vesmírné finále, přesto děj předtím mě vážně bavil a některé scény (především ona úvodní) byly vážně výborné, ačkoliv občas končily opravdu až zbytečně rádoby vtipně. Především co se týče Jawse jednoho z mých nejméně oblíbených henchmenů, jehož jsem nutně znovu vidět nemusel. Moore jako Bond stále skvělý a i nad výběrem Lois Chiles jako bond girl si nemůžu stěžovat ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdy. Napíšu hned ze začátku, že na Moonrakeru mi vadí hlavně Richard Kiel. Jeho Jaws je tady prostě navíc, naprosto zbytečný a - přiznejme si to - trapný. Doslova nesnáším scény s copatou vyprsenou blondýnkou, ať už jde o jejich setkání nebo o to, co se s nimi stane v závěru filmu. Brrr. Jaws tu zkrátka být neměl, ale znáte to - když se postava jednou divákům líbí, proč ji tam nenacpat znovu, že, páni filmaři? No nic. Zbytek filmu je absolutně bez výhrad. Bondovka je to nadsazená (podobně jako Brosnanova Dnes neumírej), má ze všech nejblíže k parodování sebe sama, a o to více pobaví. Jízda v Benátkách, honička na řece v Riu... Absolutní uznání si ale režisér Gilbert spolu se skladatelem Barrym zaslouží za scénu útěku sličné pilotky před dobrmany. Ačkoliv patří k těm krutějším, je neskutečně krásně natočená. Jo a Lois Chiles je jedna z nejkrásnějších bongirl vůbec.__P.S. Hudba burácející při startu a letu do vesmíru... Božská věc. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bond. James Bond........... Scénář : Christopher Wood. Kamera : Jean Tournier. Film byl nominován za vizuální efekty na Oscara. Hudba : John Barry - ve filmu zazní - Shirley Bassey - Moonraker http://www.youtube.com/watch?v=c7EUmYnCzCA CHYBA VE FILMU - Asi okolo 30 minuty utíká jedna žena k lesu před dvěma psy. Žena má boty na vysokém podpadku. Když pak běží lesem už má jakési tenisky bílé barvy. CITÁT - Doufám, že vaše přítomnost je náhodná. Nesnáším špehování.......... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme v James Bond maratóne (ktorý už pokračuje od februára 2016, ale ja to všetko nakoniec dopozerám) s filmom "Moonraker." Akosi som nechcel svoj komentár odfláknuť, tak som to trošku odkladal, no už si o filme niečo povieme. V prvom rade som rád, že sa opäť v režisérskej stoličke objavil Lewis Gilbert, lebo jeho spôsob režírovania "Bondoviek" mi sedí asi absolútne najviac. Sú jemne strelené, no nápadité, kreatívne a je to poriadna zábava od začiatku až do konca. A možno sú niektoré napady trošku prehnané, pre mňa to funguje. Moore sa tu opäť preukazuje ako skvelý Bond a jeho rolu mu verím. Holly Goodhead je sympatickou Bond-girl a pre mňa tu funguje skvele. Zloduch je jeden z tých, ktorý nám hneď o sebe povie, že je zloduchom tak skvelou hláškou, že si ho človek užíva. Je super, že sa tu opäť objaví Jaws, a podľa mňa to má absolútne vynikajúci finiš na vesmírnej stanici. Funguje to skvele, má to atmosféru, vyzerá to vynikajúco a celkovo je to poriadna zábava. Plus sa mi aj dizajny Moonrakerov páčia. Plus si tu Jaws nájde aj frajerku. A je to milé a komické súčasne. "Moonraker" má všetko, čo som od Bondovky očakával. Plynulá, zábavná a akčná špionážna chuťovka, ku ktorej sa kedykoľvek vrátim. A hoci sa mi Gilbertove dva predošlé filmy páčili o niečo viac, toto je stále lahôdka. Odporúčam. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (134)

Zajímavosti (39)

  • Scéna, kdy 007 (Roger Moore) bojuje o padák ve volném pádu, posloužila jako inspirace pro misi Unexpected Turbulence ve hře "The Operative: No One Lives Forever" (2000) od Monolith Productions. (Snickors)
  • Natáčení probíhalo ve Francii, Itálii, Brazílii, na Guatemale a v USA. Některé speciální efekty jsou pak dotočeny v anglickém studiu Pinewood. Natáčelo se od 14. srpna 1978 do 27. února 1979. (Terva)
  • V knižní předloze má Hugo Drax v plánu zničit pouze Londýn – ve filmu pak veškeré lidstvo. (mahler)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama