Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richie (Justin Timberlake), absolvent univerzity v Princetonu, zjistí, že byl při falešné online hře podveden a okraden. Odcestuje tedy do Kostariky, kde sídlí magnát Ivan Block (Ben Affleck), jenž má tyto hry pod kontrolou. Block jej však získá na svou stranu příslibem nesmírného bohatství. Richie se ale posléze o svém dobrodinci dozví znepokojující pravdu. Navíc se jej agenti z FBI snaží donutit, aby jim pomohl dostat Blocka za mříže. Richie tak musí hrát největší hazardní hru svého dosavadního života, kdy se snaží přechytračit a obehrát dva protihráče najednou. A ještě z toho vyváznout živý. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (297)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nič prevratné a nič také, čo by stálo za to pamätať si dlhšie ako hodinu. Klasická taškarica zo sveta gamblingu, alebo tiež o tom, ako precikať veľkého precikávača. Chcelo to len nejaký super nápad ohľadom finty. V tomto prípade to bolo veľmi šedivé, úplatky a úplatky... Slabší priemer. 55/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pojďte pane, budeme si hrát. A já Vás o všechno oberu a pak Vy mě. Mladý student Richie si chce vydělat na studium prestižní univerzity prostřednictvím internetového pokeru. Hazard však vedení školy netoleruje, agilní studentík všechny své úspory prohraje a nezbude mu, než se rozjet za zakladatelem podvodné hazardní webové stránky, který je dlouhodobě na seznamu hledaných osob FBI za nelegální machinace v hazardu. Nevěřte uhlazeným hejskům, jejichž ego je větší než Costa Rica, ve které je v nuceném exilu, protože návrat na americkou půdu znamená vstupenku za katr. Slovo dá slovo a Richie s králem podvodníků Ivanem Blockem se stávají partnery ve vysoce výnosném podniku. Každá hra však nekončí výhrou. Film, po velmi slibném a zajímavě rozehraném rozjezdu, s příjezdem do exotické země začne silně a nemile atakovat hranici podprůměrnosti. Herci se tomu docela vzpouzeli. Trojlístek Justin Timberlake, Ben Affleck a Gemma Arterton dostal od scénáře hodně slabé karty, a aby se s tím dalo něco vůbec kloudného provést a hra měla nějaké pokračování a devadesátiminutové trvání, tak je musel různě míchat, obracet a zase vracet do karetního balíčku, přičemž nejednou vznikl dojem, že si zase vytáhl kartu, kterou nechtěl a rychle se jí chtěl zbavit tím, že ji zase nepozorovaně vrátil. Tuhle hru bez pevných a často měnících se pravidel divák prokoukne okamžitě. Schéma filmu je tak zhusta naivní, že to opravdu nedá velkou práci. Vedle toho je film i nechtěně k smíchu. Připadá vám Justin Timberlake podobný herci Johnu Heardovi?! Ten hraje jeho otce a v jedné scéně Affleck pronese fatální větu na jeho adresu: "Ubrat pár let a jsi to celý ty!" Celé to dorazil záhadný otcův výskyt na Costa Rice. Asi se tam teleportoval, protože se zde objevil, aniž bych si všiml, proč a jak k tomu došlo. Block musel být opravdu velký "kápo", když získal "po haluzi", jinak to ani nazvat nejde, každé info o Richiem a spol. a o všem, co se kde šustlo. Scénář už ovšem neřešil, že to bylo úplně debilní a nereálné. Nereálných věcí a situací tady bylo, jak se zpívalo v jedné písničce, habaděj. Bez nich by scénář nebyl schopný, vyjma cca. čtvrthodinového úvodu, vůbec schopen vegetovat. Je s podivem, že FBI nezrušilo provoz hazardních stránek hledaného podvodníka a ty dál vesele obíraly klienty. Aby alespoň jedna jediná scéna vypadala v podprůměrném a neatraktivně natočeném snímku dost atraktivně, tak se třeba ve scéně, kdy má dojít k předhození nepohodlných mužů krokodýlům, tyhle oběti polijí kuřecím tukem, aby to jako rychleji přilákalo masožravce(!). A snůška dějových nesmyslů, anebo odboček, kdy se něco načne a nedokončí, zdárně pokračuje do závěrečných titulek. Závěr filmu je katastrofa a film se hrdinně položí nad svojí blbostí. Nebýt tří poměrně dobře obsazených herců, kdy nejméně dva z nich nehrají pouze tělem, jako Gemma Arterton, jenž schematicky nablblý a nenapínavý snímek udrží v dostatečné divácké pozornosti, mohly se karty rovnou složit po pár minutách a Game Over. 40% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Opálený Benjamin jako býložravý žralok on-line gamblingu a proti němu Justin, který je celou dobu vyjukaný, jako kdyby zrovna viděl prso Janet Jackson. To jsou hráči na tradiční ose diskomfort - holport - komfort - report v rejstříku trestů, na které samozřejmě nechybí bod slízat Quantum ropy z Gemmy Arterton. Šustění doláči v na povrchu nablýskaném velkosvětě, kterému scházelo lépe vykreslit postavy bez používání mouder z branže a trochu té důslednosti při plnění očekávaných žánrových parametrů. Konec je opravdu rozprávkový. Ve skutečnosti by fatální femme brala all-in a snaživý studentík z Princetonu opouštěl palubu soukromého tryskáče. Pochopitelně za letu.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Každému musí být jasné, že Runner Runner si nehraje na nic přehnaně originálního a servíruje nám pohodovou krimi jednohubku. Osobně mám Afflecka celkem rád a Timberlakea už docela taky, takže jsem s obsazením spokojený. Kostarika je svěží a originální místo pro natáčení snímku podobného ražení a filmu to neskutečně svědčí. No, co víc dodat. Film má 90 min a i když to místy drhne, jedná se vesměs o vyvážený neakční thriller. Celkem mě překvapilo,když jsem na konci titulků zjistil, že se na filmu podílel coby producent Leonardo DiCaprio, cameo ovšem bohužel nemá...70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A zase jednou mám z Bena Afflecka pocit, že to vážně není člověk, co mu bylo dáno stát se hercem. Tak obličej na to má, což o to, jen ten talent... Když mluví španělsky, musí sedět, aby se nehýbal a soustředil se jen na to, aby se mu nepletla slova. Jinak je tohle neskutečně obyčejný film o tom, jak se černota nevyplácí a jak jsou někteří lidé skutečně velcí hajzlové. Ani obsazení a krásná Gemma Arterton se svým přízvukem z toho nedělá něco výjimečného. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach univerzity Princeton v americkom štáte New Jersey a na Karibskom ostrove Portoriko. (MikaelSVK)
  • Na párty v úvodu filmu hraje skutečný DJ jménem deadmau5, který je znám tím, že při svých vystoupeních nosí masku připomínající hlavu myši. (pajik)

Reklama

Reklama