Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (249)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Učebnicový případ do ztracena vyšumělého thrilleru plného černobílých a trestuhodně nerozvinutých postav, který musel na papíře vypadat strašně svěže, nápaditě a dohromady prostě ukrutně zajímavě. No, a teď to ještě nějak adekvátně zrežírovat, žejo. Hillcoat si vybírá svou slabší chvilku, dokonalé akční scény holt ještě strhující policejní gangsterku nedělají. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Bolo to avizované ako drsný akčný triler, v ktorom banda krivých policajtov spácha lúpež a popritom zavraždí policajta, čím spustí kód 999, ktorý zmobilizuje všetky policajné zložky v meste a tie sa vrhnú po stopách vrahov kolegu a na ostatné zločiny „zabudnú“. Je to lož. Film trvá dve hodiny a k tomuto dôjde až po hodine a štvrť, pričom onen policajt nezomrie, nakoľko je hlavným hrdinom snímky a hrá ho Casey Affleck. S ústrednou postavou to ale vlastne nie je až také isté. Film má strašne veľa postáv, chvíľku sa sústredí na tú, potom na tamtú, raz je to buddy movie, potom heist movie, potom chvíľku príbeh vodcu nižšie postavenej zločineckej skupiny, ktorý to v skutočnosti celé robí kvôli synovi, potom je to o vzťahu Afflecka a jeho strýka (Woody Harrelson). Je toho hrozne veľa, až mám podozrenie, že pôvodne chcel Hillcoat 4-hodinovú mozaiku, ale producenti sa zľakli a strihača prinútili urobiť z toho radovú, bežnú a obyčajnú dvojhodinovú kriminálku. Výsledkom je zvláštne torzo, ktoré v sebe z posledných síl, ale predsa, nesie pečať zaujímavého projektu, no kvôli skratkovitosti (všetkého) neveríte postavám, nepoznáte ich, nedokážete sa vžiť do ich kože, do ich motivácií, príbeh vás len lízne, bez toho, aby vás naplno zasiahol. O čosi lepšie, ako iné trilery s mužmi zákona na šikmej streche (Sabotáž, Transport). Ale nie o veľa. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké obsazení a pár dobrých akčních scén - bohužel dobrý film neudělají. Důležitý je scénář a tam to skřípalo. Už jen to, že na kód 999 pošlou všechny policejní stanice v dosahu k postřelenému poldovi vše co má kola, hvězdu a houkačku bez ponechání záloh jak blbci je zvláštní.... To se pak nelze divit zločincům co toto vědí, že někde odkráglují policajta a na druhé straně města v klidu vyberou banku nebo archív federálů... V jedné z rolí se zase blýskl Woody Harrelson a je to už druhá role tvrdého poldy, ve které jsem jej za poslední dobu viděl. A nevadí mi to ani za mák. Tyhle role mu sedí víc než cokoliv jiného. Od filmu jsem i přes místní hodnocení očekával více, bohužel zůstalo jen u očekávání a tak jej hodnotím jako průměr. Tři bombičky s růžovým barvivem. * * * ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Parádní krimi, kterých dneska vzniká asi tolik, co dobrých hororů. Triple 9 je perfektní, syrová a po staru natočená krimi ve stylu Nelítostného souboje, která těžce doplácí na dobu, ve který byla natočená. Film, který by před šestnácti lety měl osmdesát procent a ohlasy typu "best film ever", nemá hold dneska na víc, než dvě hvězdy. Kde málo CGI, kde nedostatek barviček, tam čecháčka pusto - už aby přiletěli další Avengers! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Triple 9 je skoro úplně to samé jako tripl jednička. Nejdříve si to naprudko užíváte s jistotou, že to nebude infekční, a tak si při sledování ani nenatáhnete přes hlavu šprcku, pak to najednou začne trochu pálit při močení a nakonec je z toho nevzhledný žlutohnědý výtok. Maglajz, při kterém se sice scénárista snažil ostopéro kopírovat Training Day a End of the watch seč mohl, poněvadž ale u toho patrně čichal nějakou príma syntetiku, vcelku ubohá nosná pointa se utopila v ředidle a smysl a návaznost některých scén je řekněme kapku diskutoluenobilní. Nehledě na to, že to místy připomíná jihokorejské romantické drama, tedy petardu, vhozenou do opičího výběhu, a to jsem si myslel, že se v Indoevropanech a Afrolidoopech už orientuji vcelku bez problémů. Záněttrojklannéhonervu Afflek totiž vypadá úplně stejně jako Slizképoleno Paul, a kdyby si k vám po Mäkým Toníkovi přišel pro banán Číjejetel Unprofor, nedáte mu ho v domnění, že už před chvíli jeden měl. Takže pro ucelený zážitek opět doporučuji centrofix a dělat si na obrazovku křížky, kdo je kdo. Na druhé straně je to však rozkošně syrové, roztomile brutální, spodina Atlanty je nádherně odporná a hraje v tom dokonale mrazivá a až neuvěřitelně SEKSY Winsletka, kterou moderní plastická chirurgie přešila na opravdu jedlou MILFKu a konečně jí i zvedla kozy nad zábradlí Titaniku. Takže se to k těm trojkám nakonec jakž takž doškrábe. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Tzv. red band trailer (takto klasifikovaný trailer je obdobou filmu s prístupnosťou R) bol dlhý 2 minúty a 19 sekúnd. 19.2 bol totiž dátum plánovanej kino premiéry filmu. Tá bola nakoniec posunutá o týždeň, na 26.2.2016. (beso74)
  • Zhruba ve 36. minutě filmu se objeví ukázka z akční hry "Max Payne 3". (Jugamaru)
  • Když Termit (Carlos Alcaine) vystřelí na Chrise (Casey Affleck) a Marcus (Anthony Mackie) zjišťuje, jestli je jeho parťák v pořádku, odhodí svou pistoli na zem a vzápětí stíhá Termita bez ní. Když se však ve snaze proklouznout za ním zachytí o díru v plotě, je vidět, že zbraň stále drží. (kesinaa)

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama