Reklama

Reklama

Vše, co řekneš, tě bude pronásledovat. Bude tě děsit všechno, co uvidíš. Vše, co uslyšíš, tě přivede na samý okraj. Jsou letní prázdniny a novopečený student Lewis Thomas se rozhodl s dívkou svých snů Vennou vydat napříč kontinentem. Ale jeho romantické naděje pokazí objížďka, když zastaví svému staršímu bratrovi Fullerovi a ten ho přemluví, aby si udělali krutý žert z osamělého řidiče nákladního auta. Nebezpečný Rusty Nail, kterého nikdy osobně neviděli a znají ho jen z vysílačky, se ale chce smát naposled... a hodlá se mstít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Matty 

všechny recenze uživatele

Oddychovka výborná a znepokojující stejně jako ozvěna na tomto profilu. Více Leelee a černého humoru, méně patetických keců a namísto lepších tří jsou to horší čtyři. Pro mne ještě pádnější důvod, proč se přemísťovat zásadně vlakem nebo letadlem než Duel (a o něco méně pádný než Stopař). 65% Zajímavé komentáře: Marius, Bluntman, Tommy987, Ender66, Niella, Filip.S, Lookass ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pritlačiť na psychológiu, vymeniť Walkera a už raz to poridne politicky nekorektne zatípnuť. To už by sa potom nehovorilo o vykrádačke Duelu, Stopára či Psycha, ale rovno béčkovej legende. Hold cieľovka sa nezapre, rovnko ako ambície s akými tento projekt vznikal. A aj preto nadmieru spokojnosť a ďalší zelený bodík za podstivú robotu pre Abramsa a kolektív. Výborná oddychovka. 70% ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Napínavý, štýlový thriller v štýle takého Stopára, postavený najmä na vysokooktánovom napätí, dobrom, civilnom hereckom prejave v skvelom "kamiónovom" cestnom americkom prostredí, funkčnej, pevnej réžii a tajomnej postave Rustyho Naila a jeho hlase, celý film tvárou neukázanej, a správne nedopovedanej. Teším sa na druhý diel. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Řemeslník John Dahl později přesedlal na televizní tvorbu. Ještě než se tak stalo vyzkoušel si i žánr hororu, ke kterému se sice už čistokrevnou formou nevrátil, ale jeho "Jízda do pekel" ve mně zanechala příjemně mrazivý pocit s příslušnou dávkou napětí, dějových zvratů a kvalitního hereckého obsazení. Svoji recenzi k tomuhle staršímu filmu píšu hlavně jako čest památce zesnulého Paula Walkera, který spolu s dvojicí kolegů Steve Zahn a Leelee Sobieski odvedli výborné herecké výkony. Film od počátečních minut umí skvěle pracovat s napětím a posléze se dostavuje i dusnější atmosféra a to když neodbytný řidič kamionu nemá smysl pro humor, a zkrátka nestrpí, aby si z něj trojice kamarádů dělala šoufky a úpně normálně, vlezle a ne zrovna příjemně požaduje od silničních šprýmařů omluvu. Film nemá až tak dopředu čitelný děj a to je jedna z jeho velkých výhod. Když už si divák myslí, že už celou hru prohlédnul, tak přijde nějaký zvrat, který zase film udělá napínavým a nečitelným. Abych jenom nechválil. Rozjezd filmu by mohl být svižnější a tvůrci film udělali v závěrečné třetině poněkud překombinovaným. Ta maximálnost z filmu se postupem času i děje pozvolna vytrácela. Výsledkem je horor bez drastických scén, ale se snahou po invenčním a napínavém pojetí. Většinu času se mu to daří. A hlavně diváci můžou zavzpomínat na Paula Walkera a zjistit, že nehrál jen jednoho sympatického poldu v sérii "Rychle & zběsile", ale že jeho herecký rejstřík byl daleko pestřejší, ale jeho ostatní filmy byly tak nějak opomíjeny. Budeš navždy zářit ve svých filmech, které tu budou navěky věků. Odpočívej v pokoji, Paule...Mé hodnocení: 80% ()

pend 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem nepochopil některé komentáře o nikdy neviděném řidiči, když v několika scénách byl vidět. Chci víc Leele Sobieski, dostala trestuhodně málo prostoru. Bratři se zejména v první polovině chovali jako dva debilové, takže jsem jim to docela přál. Několik stereotypních předsudků o řidičích náklaďáků - nižší inteligence, ženy mají držet hubu apod. Srovnánat toto s Duelem, hm, možná pro náctileté. Zahn je opravdu komický typ, do thrilleru se nehodí. Dabing šílený, zejména u Walkera. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • K filmu byly natočeny tři různé konce. (Holina)

Reklama

Reklama