Reklama

Reklama

Síla života

  • USA The Homesman (více)
Trailer

VOD (1)

Tři duševně narušené a zcela zmatené ženy se octnou až na samé americké hranici. Náročného úkolu dopravit je zpět do Iowy se ujme svérázná Mary Bee Cuddy (Hilary Swank). Řídit dostavník plný pomatených žen na cestě dlouhé 400 mil je ovšem téměř nad její síly a proto si na výpomoc najme odpadlíka George Briggse (Tommy Lee Jones). Tato nesourodá dvojice čelí během vyčerpávající cesty prérií neustálým hrozbám a psychickému vypětí. Podaří se jim dovézt jejich zvláštní „náklad" až do cíle? (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (159)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Syrový a pomalu ubíhající western se standardně skvělým Tommy Lee Jonesem. Líbila se mi krajina a různé situace, do kterých se během cesty dostávali. Ke cti slouží, že děj není úplně předvídatelný a taková všeobecná zkrachovalost. Krutý západ se tam s nikým a s ničím nesere. Nejvíc mi bylo líto plešatýho skandinávce, kterej musel šukat svojí ošklivou, frigidní ženu v přítomnosti její matky. Divim se, že se z toho nezbláznil on. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s některými názory, které tu a tam čtu pod sebou. Proč se vlastně tenhle film natočil a k čemu měl sloužit, to je mi naprostou záhadou. Nepůsobí ani jako čistokrevný western a vlastně mám i problém, do jakého žánru bych ho vlastně zaškatulkoval. Když pominu tradičně herecky přesvědčivou Hillary a také Tommyho není zde vůbec nic, co bych mohl nějak vychválit. Ostatní, vedlejší herce, ty snad obsadili jen z nostalgie, (Miranda Otto), nebo snad jako evropské zpestření, ( Sonja Richter) a tak jediný, kdo stojí za zmínku je bezesporu James Spader, v roli „hodného“ hoteliéra, který si svou roli střihnul s neskutečnou chutí a noblesou. Příběh sám o sobě je k uzoufání nudný a na konci vyznívá úplně do ztracena. I s Meryl Streep. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Autorský průnik Tommyho Lee Jonese na Divoký západ, aby v něm bořil zažité zvyklosti westernu coby svižného žánru plného akčních přestřelek a soubojů (což kvituji). The Homesman je nefalšovaným komorním psychologickým dramatem plným depresivní pachuti, který s plnou syrovostí neváhá trvdě zamávat jak s postavami, tak s divákem. Tommy Lee Jones drží opratě svého díla pevně v rukou, což spolu s výbornou kamerou a hereckými výkony Tommyho a Hilary Swank činí z filmu hodnotný zážitek. Jen to možná chtělo trochu učesanější scénář. Cením si také faktu, že producent Luc Besson má občas snahu podpořit vedle výplachů i umělecky hodnotnější filmy. Lepší tři hvězdy si film určitě zaslouží. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hilárie Labuťk trpí na Západě nepřekonatelným svrběním a zoufale shání drbátko. Je sice hnusná, ale zato piča, a tak jí pohrdne i ten nejsmradlavější kovboj. Zoufalá farmářka se tedy rozhodne tu touhu trochu vyjezdit, a proto se uvolí pohnat tři šílené krávy z náručí manželů do baptistického blázince tety Strýpové. Na cestu si sbalí kromě urputného odhodlání, pramenícího z té sexuální frustrace, i nějakého senilního dědka, aby měl kdo ty krávy krotit. Výlet je to dlouhý, Nebraska nehostinná, a tak naše hrdiny potká neuvěřitelné množství ukrutně strhujících patálií, jako například zima, horko, optimální teplota, prach, vítr, sníh a skoro jasno. A jednou dokonce, a teď se podržte, kolem nich normálně i rychle projedou Indiáni!!!! Ty z vás, kterým jde z takových bestiálně akčních dobrodružství mráz po zádech, a utrpěli by předčasným prozrazováním ještě větší psychickou újmu, upozorňuji, že následující text obsahuje bojler! Jízda nejízda, asi tak ve třech čtvrtinách Hilárie opět začne hárat, zoufale nastaví i dědkovi a traumatizována tímto romantickým zážitkem si hodí mašli, pročež ji má do krajnosti otrávený přihlížející sto chutí následovat. Tomáši Li Jonáši na stará kolena už dočista jeblo a začal patlat existenciální westerny se spoustou mrtvých. Diváků! Co u toho tutově pojdou nudou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones za kamerou? Nemám s tím problém, zvykám si. I na to, že tíhne k westernu. A i jako scénárista má proklatě velký cit pro postavy. Hilary Swank táhne celou farmu sama. Když přijde dotaz na to, kdo se vydá na dalekou cestu s duševně nemocnými ženami, neváhá. Svérázný Jones se jí připlete do cesty a stává se jejím pomocníkem. Toť vše – žádné přestřelky dvacet chlapů proti dvěma, žádná explodující lokomotiva. Jednoduchý děj, postavy. Nic, na čem by si producenti chtěli namastit kapsy. Některé humorné chvíle mají nečekaně mrazivý dovětek, Tommy Lee Jones za kamerou občas překvapí (setkání s indiány, výtečná scéna zapáleného domu, flashbacky se šílenými ženami). Dojem zanechal, i když výsledek zdaleka nesedne každému. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se inspiroval stejnojmenným románem od Glendona Swarthouta z roku 1988. Práva na jeho zfilmování držel jistý čas Paul Newman, který chtěl adaptaci sám zrežírovat, kvůli častému přepisování scénáře ale nakonec od projektu upustil. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama