Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (347)

juta 

všechny recenze uživatele

Ten kdo čekal akci s hordou zombíků, kteří se chtějí vydat na mozkobraní bude určitě zklamaný. Já jsem tušil jaké to bude a bylo to přesně takové a lépe to snad ani dopadnout nemohlo. Né všechno musí dopadnout dobře. Klidné drama s hororovými prvky s pěknou atmosférou a suprově pasující hudbou. Herci se s tím poprali opravdu dobře. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem žádný Arnieho velkolepý návrat k hororovému žánru, protože co si budeme nalhávat, svá nejlepší léta má už za sebou a do režisérského křesla usedl zelenáč Henry Hobson (který měl na svém kontě jeden krátkometrážní kousek), ale v konečném součtu to nedopadlo zas až tak zle. Docela se tomu divím, protože zombie tématiku vůbec nemusím, ovšem toto hororové drama mělo něco do sebe. Snad právě kvůli domu, že zombie jsou zde odsunuty stranou a jednoduchý příběh vsadil hlavně na své dramatické pojetí. Ponurá a místy až lehce depresivní atmosféra sebou přinesla i slušné herecké výkony obou hlavních protagonistů, kteří z toho dokázali vytěžit maximum. Ti jenž očekávali akcí nabitý film plný soubojů a přehlídku speciálních efektů a gore scén budou asi hodně zklamáni, ovšem pokud nejste zrovna moc nároční a „rodinné dramata“ vám nejsou cizí, by v Maggie mohli najít určité zalíbení. Ono taky sledovat hodinu a půl srdceryvného loučení a přijmutí neodvratného konce není pro každého. Tempo příběhu je totiž až na několik výjimek opravdu pomalé. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Je tam hodně promarněného potenciálu (respektive moje představivost si vyrobila alternativní film, něco jako kdyby ho napsal a natočil nějaký šílený Asiat typu Joon-ho Bong nebo Sion Sono, zkrátka že současná podoba filmu by tvořila tak první dvě až tři pětiny dramatického oblouku a potom by se šlo ještě dál a houšť), ale když si vzpomenu, jak pyšný na ten film Arnold byl, když o něm mluvil nebo psal, tak jsem na Arnolda úplně pyšná. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Možnože najlepší herecký výkon Arnolda Schwarzeneggera v dejinách (nemyslené ironicky... hoci...). Zombies nákaza je poňatá realisticky, špinavo, bezútešne. Ľudstvo nad ňou nevyhráva, ale ani neprehráva a infikovaných monitoruje a ošetruje do poslednej chvíle, až kým sa definitívne smutne nepremenia. Potom sú umiestnení do tzv. karantény. Civilizácia úplne nepadla, dokonca i obchody a benzínové pumpy fungujú relatívne normálne. To všetko predovšetkým vďaka silovým štátnym zložkám (polícia, armáda). Postup choroby je detailne zdokumentovaný; presne sa vie, v akom štádiu sa budete nachádzať zajtra alebo pozajtra t.j. kedy dostanete chuť na surové mäso, ale ešte to stále budete vy, až do doby, kedy to už vy nebudete a treba vás„utratiť pre bezpečnosť zdravej spoločnosti (infikovaní to v podstate chápu). Toto všetko je zaujímavé a vcelku originálne. Ďalším plusom je znepokojivá, nebojím sa povedať „umelecká“ atmosféra. Rozhodne nečakajte akčný film (Arnold zabije iba pár zombies, aj to väčšinu mimo záber) a ani vysokorozpočtovú post-apokylapsu. Ale možno o to viac budete príjemne prekvapení. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pekná, atmosférická zombie dráma, ktorá je dostatočne neškodná na to, aby ju dokázala pokojne „zhltnúť“ celá rodina. Na druhej strane je však pôsobivo znepokojivá a v závere človeka zanechá s ťažším vyznením, čo je určite lepšie než keby som mal na film zajtra zabudnúť. Ale nezabudol by som aj tak; už len preto, že Arnolda mám rád a v neopozeranej úlohe som mu fandil. Žiadna revolúcia, ani strhujúce inferno, ale vydarený malý film, ktorému jeho čestné miestečko v zombie univerze prajem, obzvlášť keď sú v dnešnej dobe zombie horory už väčšinou len kraviny pre deti. //A aby ste sa tu všetci nerozdrapili ! s tým mudrovaním čo horor je a čo už nie je. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Najlacnejší film, v akom sa objavil Arnold Schwarzenegger, za posledných 30 rokov. (Marceloo)

Související novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama