Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1984 byli Amanda a Dawson spolužáci na střední škole. Pocházeli z odlišných sociálních poměrů, navzdory tomu mezi nimi vznikla přímo osudová láska. Měšťacká společnost jim jí nedopřála. Zklamaná Amanda odešla studovat na vysokou školu a Dawsona po tragické autonehodě zavřeli do vězení. Neviděli se celé čtvrtstoletí, dokud se nesetkali na pohřbu společného přítele Tucka, který jim poskytl útočiště v době, kdy museli svou lásku tajit. Ani jeden z nich nežil život, jaký si vysnil ... a ani jeden z nich nezapomněl na první lásku, která je navždy změnila. Všechny krásné i bolestivé vzpomínky najednou ožijí a bývalí milenci mají před sebou společný víkend. Příležitost změnit dosavadní život je na dosah ruky, ale ... je to ještě možné? Je možné přepsat minulost? A je láska opravdu to nejcennější, co může člověk darovat? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (172)

peiton 

všechny recenze uživatele

SPOILER ,,Možno kráčam po predom určenej ceste,aj ked ju zatiaľ nevidím".Cesty Božie sú nevyspytateľné.V závere to pochopíte a všetko bude dávať perfektný zmysel,ale ešte predtým..Už ma ruka svrbela napísať,aby prestali s tými Sparksovými spracovaniami kníh,ale to by nesmel prísť ten dramatický zlom zhruba v polovici filmu,ktorý ako novináry zvyknú s obľubou vravievať ,,vyraziť dych" ba naopak,takéto príbehy si zaslúžia filmové spracovania.Toto je to najlepšie od Sparksa a od doby Zápisníka jednej lásky.Urobil nádhernú bodku za príbehom - neznížil sa k čistému happyendu,lebo tak sa ani reálny život nekončí a nedoprial Amande kúsok životného šťastia v podobe muža,ktorého milovala celý život. Žiadne - žijú spolu až do smrti.Nikdy to nie je čierne alebo biele, ale má to rôzne odtiene sivej.Odporúčam aj tomu najzarytejšiemu odporcovi romantiky.Dramatický,dojemný príbeh zo štipkou mystiky.Poctivé 4 hviezdy. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Lepšia sparksovka (lepšia ako MILÝ JOHN aj NAJDLHŠIA JAZDA). Zaujímavá je tým, že príbeh aj napriek svojej romantickosti sa s ničím nepára a dáva hrdinom zabrať. Niekomu to možno príde ako citové žmýkanie, ale mne sa to páčilo a fungovalo to na mňa, vrátane gangsterskej línie. Je pravda, že finálny dovetok (o rok neskôr) ako pre debilov, ma fakt vytočil (a trochu znážil IQ celého filmu), ale inak ide o nadpriemerný romantický film... ()

Reklama

adriane9 

všechny recenze uživatele

Když on ten Luke Bacey je tak děsně hezkej, že já ty tři hvězdy prostě dám! Ale k ději - upřímně uznávám je to částečně fakt klišé ten konec, to prostě nemohli vynechat nebo co? Monaghan a Mardsen mi vůbec nesedli necítila sem mezi nima tu sílu jako u těch mladých takže se tohle fakt špatne hodnotí..půl na půl a nečekejte zázrak možná jen pěknýho mladýho samce :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takový je prostě Nicholas Sparks. Buď to berme, nebo se vyhněme zatraceně velkým obloukem. Dědula nejprve vyprázdní pušku do auta gaunerů, aby za pár okamžiků držel v ruce kytici rudých růží a vyprávěl o lásce k zesnulé ženě. Když jde do tuhého, vymyslí Sparks neskutečnou pytlovinu (závěr u železničního přejezdu a vzápětí tu s „šokujícím“ odhalením). Dospělé verze pronášejí zásadní věty o lásce a obětování. To je prostě Sparks. Ona a on. Ona z dobře situované rodiny, chystajíc se na práva. On o vysoké škole neuvažuje, ač by rád, jeho rodina je však postrachem okolí. Fušuje do drog a moc nechápe, proč synáček furt listuje v knihách. On je trochu nesmělý, nicméně nevadí, když jednou otěže převezme ona. Láska jako trám. U jezera, na zahradě, na střeše domu, na věži, v dešti, prostě všude. Jak to s ní dopadne, se dozvíme později. Začneme totiž rozplétat dvě časové linie. Jednu ze studentských let, druhou ze současnosti, kdy se oba dlouhé roky odloučení milenci sejdou u vypořádání závěti právě onoho děduly s kyticí. Postavy zasněně hledí do krajiny, sedí na houpačkách, polehávají v rozkvetlých zahradách, jsou dokonale upravené a zabalené v teplých barvách. Prostě dělají vše, co by rádo dělalo 95% náctiletých, ale nikdy se jim to nepoštěstí. Sparks vše tapetuje neuvěřitelným kýčem, který se nicméně dá snést. Tedy bez závěrečných zhruba pětadvaceti minut, kdy už to nedají ani ty nejuslzenější a nejnaivnější povahy. Prostě celé je to průhledné, jako když Jarda Jágr tvrdí, že reprezentační dres přes hlavu už nikdy nepřetáhne. A my pochopíme, že sledujeme jen dobře obsazenou (dámy Michelle Monaghan a Liana Liberato vypadají dobře, James Marsden mě vždycky bavil a Australan Luke Bracey je kombinací Heathe Ledgera, Paľa Habery a Josepha Gordon-Levitta) a slušně zaplacenou adaptaci pásové červené knihovny. A režírující Michael Hoffman (Báječný den) se nikdy neprodere ani do druhé filmové ligy. Ale abych to upřesnil, zklamaný nejsem, mám, co jsem čekal, jen velká škoda mizerných, předvídatelných a pitomých posledních minut. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Romantický film ve kterém není nic špatně ale naopak. Příběh vás dostane hluboko k prožití lásky, a nepříjemnostem v životě a když už to za mládi nevyšlo najde se vždycky cesta k poslednímu shledáni ke vzpomínkám a nečekanému obratu. Herci kteří ztvárnili o ne mladé tváře jsou výborné a jsem totálně spokojeny z jejich výkonem. Malo město které vám dá suprový příběh úžasný soundtrack skvělé herecké obsazení a nesmí chybět smutny ale i krásny konec. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • V čase 01:22:00 můžeme slyšet Amandu (Michelle Monaghan) mluvit o písničce, kterou našla v mládí. I když ale slyšíme slova, její rty se nehýbou. (pityty)
  • Když Dawson (James Marsden) a Amanda (Michelle Monaghan) tlačí Aprilino auto, jeden z Amandiných kamarádů osloví Amandu jménem April. Přesněji řečeno: „April, come on!“ (pityty)

Reklama

Reklama