Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1984 byli Amanda a Dawson spolužáci na střední škole. Pocházeli z odlišných sociálních poměrů, navzdory tomu mezi nimi vznikla přímo osudová láska. Měšťacká společnost jim jí nedopřála. Zklamaná Amanda odešla studovat na vysokou školu a Dawsona po tragické autonehodě zavřeli do vězení. Neviděli se celé čtvrtstoletí, dokud se nesetkali na pohřbu společného přítele Tucka, který jim poskytl útočiště v době, kdy museli svou lásku tajit. Ani jeden z nich nežil život, jaký si vysnil ... a ani jeden z nich nezapomněl na první lásku, která je navždy změnila. Všechny krásné i bolestivé vzpomínky najednou ožijí a bývalí milenci mají před sebou společný víkend. Příležitost změnit dosavadní život je na dosah ruky, ale ... je to ještě možné? Je možné přepsat minulost? A je láska opravdu to nejcennější, co může člověk darovat? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (172)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $26,766,213Tržby Celosvetovo $35,926,213Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,327,010 //počet predaných kusov 92,859Tržby za predaj DVD v USA $7,753,748 //počet predaných kusov 412,462║ taká už klasika z pera Nicholasa Sparksa, ktorá má čo príbehovo ponúknuť, má to zvraty, dramatickosť a iskru, nie je to len umelý romantický slaďák, len je škoda že tieto príbehy nesfilmováva niekto zručnejší, určite by sa z toho dalo viac vyžmýkať, takto to zas len ostalo v rámci už takej zvyklej filmovej etapy u priemeru /55%/ ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Romantické drama, které už svými prvními záběry naznačuje, že se nebude jednat o vybočující romantickou podívanou. Uhlazenost, citovost, detaily - typické snad pro kadý podobný film. Ale ano, tady to perfektně sedí, i když originalita silně pokulhává. Upřímně, byla to pro mě relaxační podívaná, která mi celkem sedla a to především skvěle vybranými dvojicemi, mezi kterými to skutečně jiskřilo a to je pro podobný druh film skoro zásadní. Škoda jen závěru, který pro mě osobně byl už moc, nic se nemá přehánět a tady se produkce snažila být až moc dojemná, což mě osobně trochu narušilo celou podívanou. Nicméně nechci si tímto pocitem zkazit dojem z celého filmu, takže to radši vypustím. A když už jsme u toho, ještě jedna poznámka. Dvojice jsou úžasné, ale pokud má film působit kompaktně, tak podobnost mezi herci, kteří hrajou stejnou osobu by byla asi trochu na místě. Bohužel mám obavu, že tady bylo důležitější obsadit známejší jméno než cokoli jiného. Tím však nechci popírat svůj první názor, že samotné dvoji byly skvělé....jen kdyby to nebyly dvojice stejné.... ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Já nemám nic proti romanťákům, ale tohle je hroznej šit. To je tak předvídatelný a trapný, že to ani není k smíchu, ale k pláči. A to ještě koukám, že je to natočený podle ňáký knihy - tak tu si fakt nikdy nepřečtu, nikdy! Co šmarja vedlo jinak docela solidního režiséra Michaela Hoffmana k tomu, aby tuhle břečku natočil, to vážně nevim. Vlastně jen díky němu je to koukatelnej film (třetí hvězdička za režiséra), protože ani herci nestojej za řeč. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Ta část s Lukem Braceym a Lianou Liberato (která je podle mě momentálně nejhezčí a nejroztomilejší herečkou ve filmovém světě) byla vynikající. Ta druha o 25 let později mě vůbec nebavila, nudná bez a jiskření. Jakoby do filmu ani nepatřila. Nechal bych jen tu první. Podobnost se Zápisníkem jedné lásky se nezapře. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Už po úvodním představení obou dvojic jsem prohlásil, že skrz jejich obrovské rozdíly podob musím automaticky dát o hvězdu míň, to se opravdu nepovedlo. Postupně ve filmu vidíme, že ta méně známá dvojice, tedy ta mladší, je daleko lepší a herecky kvalitnější, než ostřílení Marsden s Monaghan. Příběh se vybarvil opravdu náramně a trochu mě mrzí pouze závěr. Prostě jsme neustále zvyklí na šťastné koncovky, tady jsem ji čekal taktéž. Ovšem velice kvalitní drama! 65% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Když Dawson (James Marsden) spravuje Amandě auto, otevře kapotu a položí si dovnitř knihu. Po chvíli kapotu zavře a knihu už nevytáhne. (pityty)
  • Ve filmu omylem zastřelí Dawson (James Marsden) jeho bratrance. V knize ale zabije místního doktora při autonehodě. Co však zůstává stejné je to, že oběma ženám zabitých můžu, jak ve filmu, tak v knize, posílá Dawson měsíčně peníze. (pityty)
  • V čase 01:22:00 můžeme slyšet Amandu (Michelle Monaghan) mluvit o písničce, kterou našla v mládí. I když ale slyšíme slova, její rty se nehýbou. (pityty)

Reklama

Reklama