Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak ďalší pekný medvedí hororový prírastok, tentokrát ale už len s dvoma hlavnými postavami. Samozrejme, nie je možné neporovnať to s nedávnym Grizzlym, aj keď rozdiely sú tu značné. V tomto prípade tu totiž vystupuje minimum postáv - dvaja hlavní hrdinovia, ktorí zablúdia a majú po chlebe. Tá úvodná tretina sa trochu vliekla (pasáž s nepodstatnou treťou postavou mi v konečnom dôsledku prišla úplne zbytočná), ale celú dobu divák tušil, že niečo visí vo vzduchu. Režisér sa pekne pohrával s mojim očakávaním a pekne to gradovalo, až vygradovalo. Záverečná tretina je nádherný lesný survival v najčistejšej podobe, ktorý ja osobne nadovšetko milujem. A áno, aj tento medvedík mal rozhodne niečo do seba. A či to pretromfne Grizzlyho? Ja neviem, záleží od divákovho vkusu. Ono totiž predchádzajúci Grizzly bol nezničiteľný predátor s množstvom úspešných výpadov "na efekt", zatiaľ čo tento horor sa koncentruje predovšetkým na uveriteľnosť a realistickosť. Atmosférka stúpala pomaly (treba byť trpezlivejší), hudba fakt výborná a postavy naozaj sympatické, dalo sa s nimi v daný moment súcitiť a najmä sympatická ženská hrdinka to v mojich očiach ťahá veľmi vysoko. Páčilo sa. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu milé překvapení se vylouplo z tohoto medvědího thrilleru. Film se může pyšnit především výborným budováním atmosféry. Není tu tolik opravdové akce, ale to vůbec nevadí. V první polovině musím pochválit to, jak se autoři snažili zmást diváka, no a v té druhé to už je chytlavý lesní survival. 70% ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Trrošku propacovanější scénář, lépe vyprofilované postavy a mohl to být celkem zajímavý film. Takhle si na něj za pár týdnů nejspíš ani nevzpomenu. Finální scéna s medvědem je velmi působivá, ale zbytek je jen nudné tlachání o ničem, proložené nádhernými přírodními scenériemi, které sice potěší, ale celkový dojem rozhodně nezachrání. Hlavní hrdina na mě působil navíc dost toporně a na Missy, na tu se aspoň pěkně koukalo. Když už nic jiného. Jinak fakt teda nic moc. Až na toho medvěda, ten byl fakt fešák. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dílo parádně zachycuje, jak krásná a zároveň krutá, dokáže příroda být. Mimo takové sdělení mne však snímek příliš nepotěšil. Možná je to i tím, že zvířecí survival horory příliš nemusím, ale především mne zklamalo finále. To totiž nepůsobilo vůbec pravděpodobně a příliš mi nesedí k zbytku filmového průběhu. Dále považuji za vyloženě trestuhodné, že podivínská postava lovce na začátku měla na děj takto nepatrný vliv. Já bych ho rozhodně zapojil mnohem více. Nudné části by byly hned zajímavější, pokud by našemu páru svou přítomností působil alespoň nějaké problémy a nebo třeba i nějak zamíchal karty s medvědem. V takovém případě bych zauvažoval i o čtyřech hvězdách. 56% PS: Díky filmu mi ještě klesl falešný pocit bezpečí, co se přespávání uvnitř stanů týče. Tak vám tedy děkuji.. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem víc než jsem dostal a bohužel těch drsnějších 10 minut to nezachrání. Potenciál tam je dost velký, ale zpracování mělo být úplně jiné. Hudba hrozná, kamera nic moc, fakt mi to nesedlo a navíc jsem chvílemi usínal, přitom survival horory jsou jedny z mých nejoblíbenějších, jenže tady tvůrci jednoduše nevěděli co s časem a jak vytvořit tu správnou atmosféru, takže za mě palec dolů... :/ ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Film bol inšpirovaný na základe skutočného príbehu Jacqueline Perryovej a Marka Jordana, ktorých v roku 2005 napadol medveď v kempe v provinčnom parku Missinaibi Lake asi 80 kilometrov severne od Chapleau v kanadskom Ontáriu. (MikaelSVK)
  • Vo filme hrajú dvaja medvedi čierni, Chester a Charlie zo spoločnosti Animal Insight. Táto spoločnosť sa riadi filozofiou Noemovej archy, pričom poskytuje zvieratá len v pároch, takže zvieratá majú pri natáčaní "kamaráta" a pôsobia pokojnejšie. (Wargoo)
  • Film bol natočený za 16 dní. (Grims)

Reklama

Reklama