Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (251)

luksatka 

všechny recenze uživatele

Tak na takový to seriál jsem čekal už dlouho! Děje filmů, dokumentů nebo seriálů s heslem „Co by se stalo kdyby“ zbožňuji. I když pilot nemusel být úplně dokonalý a určitě se mi tam nějaké věci nelíbily, tak má tenhle seriál velkou šanci prorazit, jelikož seriálů podobného typu moc nevzniklo. Za pilota 85 %. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Plakátová prezentaze fašizmu a nacizmu, snaha vzbudit emoce k postavám, které známe sotva minutu a angažovanost ke vztahu, který známe sotva dvě. Všudypřítomný hnědý filtr a k tomu jeden z mých nejméně oblíbených žánrů - alternativní realita. Ne zrovna ideální rozjezd. Jestli si mě seriál něčím získal, pak velmi brzkým příslibem zajímavého sci-fi, které se začne naplňovat koncem první série a mou slabostí pro špionážní drama, které se naplňuje až do samého konce. Díky premise navíc nabízí snad jediný legálně možný vhled do nitra nacistické rodiny. Hajluje se neustále, cigareta pálí jedna od druhé a pro tabuizovaná slovíčka a myšlenky nechodí daleko. 'Alternativní' tedy funguje jako svého druhu alibi pro nepříjemné srovnávání s 'realitou'. Na své si přijdou příznivci motýlího efektu a samotný konec otevírá dveře symbolickým významům a přesahům, které do seriálu prosakují od samého počátku. Poměrně velké překvapení a palec nahoru pro producenta, co to odklep. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1962, křehké příměří mezi Tisíciletou nacistickou říší a Imperiálním Japonskem se začíná hroutit. Námět je parádní, o tom žádná. Z knihy Philipa K. Dicka si seriál zase tolik nevzal, ale i to málo by mělo stačit na zajímavý děj a pohodové dvě série. Bohužel scenáristům to nevydrželo ani na jednu. Příběh se táhne, většinu času přešlapuje na místě a přes množství postav je málokdo opravdu zajímavý. U sledování mě držela jen impozantní výprava s perfektní dobovou atmosférou a pochopitelně chytlavě vymyšlený svět paralelní minulosti. Druhá série dojem trochu vylepšila, ovšem základního neduhu se Muž z vysokého zámku nezbavil. Scénář je pořád zdaleka největší, respektive téměř jediná slabina. Zmíním ještě geniální znělku. Díky magii s hlasem a přízvukem se zdá že jde o němčinu, případně o anglický text oslavující Říši, ovšem skutečnost je úplně (tedy alespoň trochu) jiná. ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

The Man in the High Castle je pozoruhodný seriál. Jeho tempo je relativně pomalé, ale příjemně se to sleduje. Kulisa světa, kde Nacisté vyhráli válku, je skvělá, a flashbacky do té doby vždy "okoření každý díl" - co se průběhu týče, nejlepší jsou první dvě série, vyvrcholení seriál dosáhne v druhé sérii, v epizodách 8 - 10. Čím víc sci-fi prvků se pak do seriálů probíjí, tím víc začíná ztrácet na kvalitě. Možná, kdyby se jednalo pouze o politické drama ve světě ovládaném Němci a Japonci, bez odbojové linky, hodnotil bych ještě výš. Takhle s přimhouřením 4*, protože v poslední sérii kvalita hodně zeslábne, a zachraňuje ji jen povedený 9. díl, který následně dementuje příšerné finále, kterého je velká škoda. Ale Rufus Sewell si zde za roli nácka Smitha zaslouží mnoho, mnoho ocenění, jeho charisma je odzbrojující a to že se seriál postupem času čím dál více věnuje jeho postavě jen ukazuje, jak si svým hereckým projevem doslova vybojoval točení děje kolem svojí postavy. 4* a doporučení, minimálně první 2 série jsou krásný výlet do alternativní reality, která mohla nastat, kdyby Spojenci nevybombardovali jednu "neškodně vypadající" továrnu na těžkou vodu v Norsku. "A man is only ever strong as the people around him. The community he serves and the family he is sworn to protect. Whatever strength he has, he draws from them. And for them, he must be prepared to give everything. His life for his blood, or else everything he has done, hase been for nothing. He is nothing." ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý seriál s pomalejším rozjezdem a naprosto luxusní atmosférou. The Man In the High Castle je rozhodně jedním z těch lepších loňských seriálových počinů, jehož kvalita je naprosto bez diskuze. První polovina seriálu je pomalejší, navnazuje do děje, seznamuje se skvěle napsanými a zahranými postavami. A pak se to rozjede a je to ještě větší žrádlo, prostě dílko, které je fakt díl od dílu lepší a zejména poslední dva díly jsou vyložená lahůdka (heil Heidrich). Navíc, už jen ten nápad (koho tněkdy nenapadlo, jak by to vypadalo) si zaslouží hvězdu navíc, obzvlášť když má tak špičkové ztvárnění - už jsem se zmiňoval o té luxusní atmosféře a vizuální stránce celého díla? Phillip K. Dick by měl radost. Přesto jsem byl mírně zklamán a tak zatím nechávám čtyři hvězdy, nicméně na druhou sérii jsem nesmírně zvědavý. Před ní si to asi dám ještě jednou a slibuji, že sii to vychutnám víc, včetně prvních dílů, které by opravdu mohly jen těžko zaujmout - ale nevzdávejte to, ten seriál je fakt klenot (u mě se to zlomilo někdy na konci čtvrtého dílu, pak to jelo). 80%. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (24)

  • Čtvrtá série je založena na nedokončeném pokračování původní knižní předlohy Philipa K. Dicka. (maxmen)
  • Helen (Chelah Horsdal) a viacero nacistických žien používajú červené rúže. Tie však boli pre nacistov spájané s ľahkými ženami a tak boli tabu. Nacisti propagovali prirodzený vzhľad ženy s minimálnym líčením. (Jumar)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama