Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

fragre 

všechny recenze uživatele

Ano, ta základní zápletka snad nepůsobí zcela pravděpodobně (ale možná jen nám a dnes), ale jinak je to krásný, dobrodružný snímek, odkazující na klasiku jako Chartům atd. Jinak jsou zde nádherné přírodní záběry, zdařilé bojové scény, barvité kostýmy. Já jsem rád, když vidím takový "klasický" příběh, který by mohl napsat i Rudyard Kipling. Po opětovném shlédnutí jsem přidal *. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Příběh o cti, lásce, odvaze a přátelství. Tedy o věcech, které jdou zcela mimo mě:-) Kdyby i u nás platily zvyky viktoriánské Anglie, měl bych doma nejen čtyři pírka, ale rovnou celou peřinu:-) ...Největším kladem snímku jsou překrásné pouštní scenérie, ale herecké výkony příliš nezaujmou. Hrdinského patosu je zde opět vrchovatě, i když v tomto případě nebude na vině scénárista, jako spíš mentalita britských imperialistů 19.stol.:-) ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem nudný průměr, objevila jsem však krásný film o lásce, přátelství a odvaze, na který jen tak nezapomenu... Harry Favesham je mladý britský důstojník, který je až po uši zamilovaný do své dívky, kterou si má brzy brát. Když zjistí, že má spolu se svým regimentem odejít do války kamsi do Sudánu, dostane strach a odejde z armády. Jeho přátelé, otec a snoubenka však tento akt nedokáží pochopit a pošlou mu čtyři bílá pírka - znamení, které mu má připomínat jeho zbabělost. Když se Harry dozvídá o hrůzách jenž se v Sudánu odehrávají, vydává se na dlouhou cestu - jak jinak než plnou nástrah, sebeobětování, utrpení a smrti - jejímž cílem má být získání odpuštění od svých "bývalých" přátel... Dojemný příběh dokresluje překrásná hudba, poutavá kamera a dechberoucí herecké výkony - především pak Heatha Ledgera a Djimona Hounsouna. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Největší slabina je nezajímavý příběh, který nudí a zbytečné zpomalování některých scén. Velkým plusem jsou herecké výkony, výborná kamera a perfektní cit pro barevnou kompozici ( a to Kapur má, viďte Alžběty ). Hezky se mi na to koukalo, ale za srdce mě to tedy nevzalo. Někdo skáče pro pírko přes plot, někdo kvůli němu musí až někam do tramtárie. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Právě mám puštěný FilmboxHD s "Pírky" a musím se přiznat, že hodnocení dost dobře nechápu a přemýšlím jestli jsem opravdu tak nenáročný divák, když se mi tenhle film líbí. Nezkoumám kameru ani to jestli to režisér mohl natočit líp (to se dá skoro vždycky), ale zajímá mě příběh a i když koukám už po několikáté, tak vždycky najdu detail, který mi dřív unikl. To co je důležité je hrdinství člověka, který nechtěl jít do války, protože se bál, jenže jak se děj odvíjí tak se nakonec stává jejím hrdinou. A ta pírka zbabělosti si vlastně nezasloužil. Za to že je film šmrcnutý ještě romantikou je u mě plus, protože i láska k životu patřila a patří. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Aquol, prodanou princeznu převáděnou přes poušť, hrála súdánská top modelka Alek Wek. (Candice)
  • Dva zahnuté meče, které mohou diváci vidět v některých scénách, byly na aukci filmových předmětů prodány za 100 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama