Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (441)

HAL 

všechny recenze uživatele

Koňská dávka westernové deprese. Nabízí se srovnání s nedávným přehypovaným Bone Tomahawk - který na ukazování ukrutnosti divokého západu šel skrze brakovou brutalitu a lacinou šokantnost. Hostiles nic takového nepotřebuje, jde mnohem víc do hloubky, zaryje se pod kůži oduševnělým vyprávěním o nečernobílých charakterech v nečernobílém světě. I minimalistické prostředky stačí, pár vynikajících herců a krajina... a všudypřítomný pach smrti, jizev na duši, dávných křivd a možná snad i nějaké naděje, že to jednou skončí. Třeba kulkou do hlavy. 8/10 ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Stalo se něco neskutečnýho - Došly mi sprostý slova. Když jsem mrkla na trailer k Hostiles, říkala sem si, že to bude natahovaný, nudný a celkově se mi do toho filmu nechtělo, jak holce do prvního análu. Každopádně nakonec sem si řekla, že když tam hraje Batman a zase téměř mechanikálně vychrtlej, tak bych to mohla přežít a třeba si u toho zašít ponožky, dát kynout těsto nebo se prostě dloubat v nose. Hned první scéna, kdy chcípnou Ťuťu, Ňuňu a mimino, mě profackovala až mi žlutý tváře zčervenaly a film mi dal jasně vědět, že sem se kurevsky spletla a bavit mě to bude. Kolik filmů začíná sejmutím děcek? Kurevsky málo. Odhodila sem šití, vypnula troubu a jala se sledovat film důkladně. Je fuckt, že Batman toho tady moc nenakecá, jenže to může být každýmu u rektálu, protože jeho ztvárnění naprosto vyhořelýho kapitána prostě nemá chybu. Stejně tak ostatní postavy ve filmu se topí v tak nádherně depresivních sračkách, až sem čekala, že si hromadně podřežou žíly u táboráku. Marně sem dumala, kdo tam neni psychicky úplně v prdeli a pokud trpíte depresí, trudomyslností, vyhořením, nebo prostě jen máte náladu na piču, rozhodně Vás potěší, že v tom nejste sami. Hodně se mi líbilo, že zmrdi, co se postaví naší skupině jsou nakonec všichni - indiáni, voják i cowboyové. Lidé, co se X let nesnášeli se sblíží, aby následně chcípali a přeživší měli ještě větší depku a nechat si to všechno projít hlavou se jevilo jako nejlepší možnej nápad. Hezky sem si pořvala, získala novej pecka song o ptákovi s polámanejma křídlama a se slzama sledovala, jak členové skupiny padaj jak zralý hrušky. Jako rákoska vím o westernech naprostý hovno, ale tenhle se mi líbil nejvíc. Tak trochu Poslední samuraj z divokýho západu. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený žánr moderního westernu plný drsných chlapáků, těžkých překážek k překonání a silného vykoupení se dostal opět ke slovu. Je obtížné říct, nakolik jsem šel filmu vstříc svým naladěním a nakolik mě dokázal zaujmout a pohltit on sám, ovšem výsledek je i navzdory poměrně plytkému scénáři pozitivní. Dějově je film volnější, sledujeme putování postav nehostinnou krajinou, přičemž je pravda, že změny v charakterech se dějí jaksi samovolně a bez zdůvodnění. Z filmu je cítit, že by se rád tu a tam dotkl diváckých emocí, jenže k tomu nepoužívá dostatečně vybroušené nástroje. Musíte nad tím přimhouřit oko, jedině pak se dostaví ten pravý pocit ze syrového divokého západu včetně odpovídající katarze. 7/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Hostiles" môžem skutočne ohodnotiť pozitívne. Myslím si, že ide o veľmi dobre napísaný, veľmi dobre zahraný film, no hlavne si myslím, že jeho posolstvo z neho dokáže na človeka zatlačiť. Najmä na konci. Pretože bez toho, aby som niečo spoiloval si myslím, že záverečná metafora filmu je spracovaná dobre. Kto sú skutoční zloduchovia? Reálne sme všetci rovnakí. Len niektorí si berieme určité veci osobne. Je to samozrejme pochopiteľné, no cez dobrodružstvo, boje a veľmi dobre spracované dialógy sa dokáže aj kapitán, ktorý pociťuje voči pôvodným obyvateľom absolútnu nenávisť môže niečo naučiť a ku koncu cesty sa jeho myšlienky môžu otočiť úplne iným smerom. Okrem toho som to už myslím spomínal pri viacerých filmoch, ale tu je to obzvlášť dôležité povedať, nie som veľmi veľkým fanúšikom dejín Ameriky. Myslím si, že narobili obrovskú dávku paseky, potrebovali si spracovať svoju vlastnú anarchiu a tak si rabovali panenskú pôdu bez toho, aby im ktokoľvek mohol povedať čokoľvek. Lebo si mohli zabrať niečo, kde ešte ich noha nevstúpila. Takže si môžu robiť čo chcú. A mne to príde úprimne tak odporné, že sa nedokážem cez to preniesť. Krajina kde rasizmus bol vítaný, kde všetko bolo dovolená a bola tam tá skutočná otrokárska sloboda ešte poriadne dlho. Neviem. Skutočne sa neviem cez tieto veci preniesť, lebo dejiny Ameriky mi ukázali, že všetko čo už bolo zakázané si našlo chodníky ako byť zase dovolené. Ak ste boli v Zemi, kde žiadne pravidlá neplatili. Ale to som sa už trošku rozkecal. Pochválim ešte výkony Christiana Bala a Rosamund Pike. Obaja boli skvelí. A myslím si, že všetko čo sa vo filme udeje stojí za to. Najmä asi posledný dialóg medzi náčelníkom a kapitánom. To má hodne do seba. Film odporúčam vidieť. Hodnotenie: A- ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už námětem jsem tušil, že tohle bude jeden z těch vrcholových zážitků Hollywoodu. A opravdu to tak je. Tady není nic nazbyt. Christian Bale a Wes Studi tady geniálně hrají nejlepší válečníky daných partají a osud tomu dá, že na sklonku jejich životů se setkají, aby jeden dovezl druhého do jednoho rodného údolí. A to na příkaz tehdejšího amerického prezidenta. Drsné krvavé scény, neskutečně silné emoce, postavy, kterých Vás je líto, běsy v hlavě, které nelze pochopit…a scény, na které nepůjde zapomenout. Jednoznačně obrovský zážitek a poslední scéna filmu je asi ten nejhezčí a nejpoetičtější filmový závěr, co jsem za poslední léta viděl. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Filmovanie snímky prebiehalo chronologicky v Novom Mexiku, Colorade a Arizone. (MikaelSVK)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama