Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná téma nerovnej lásky, a Kachyňa to zvládol s prehľadom. Neskĺzlo to do žiadnej slaďáriny, ani mravného kázania, jednoducho príjemný film o šťastnom detstve a zopár nereálnych veciach, aké sa dejú asi len vo filme. Celá ústredná herecká trojica je výborná, bez malého Tomáša by to celé nebolo ono. Skoda, že aj v tomto filme mnohí dokážu nasilu nájsť komunistickú propagandu. Ja som ju nevnímal, ale videl som v závere tancujúcich hipisákov a vlastne ako hlavnú myšlienku voľnú lasku bez predsudkov, hoci aj s netradičnou predohrou. –––– Ty se bojíš mojí mámy? Já ne. Tedy někdy... –––– Nechtěl by sis ji vzít? Byli bysme proti ní dva. –––– Musí to být peklo, co? Přijet a natahovat 269 hodin. –––– Jedno dítě na krku máš, to by ti mohlo stačit. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Karel Kachyna /Ucho, Kocar do Vidne/ natocil tentokrat len priemerny normalizacny film o prazdninach v normalizacii sa venujucemu Ceskoslovensku. Akysi namet sa da vymysliet aj tuna, film siel vladnucim sudruhom pekne po chuti, takze mohol ist aj v kinach. Daniela Kolarova /Na kolejich ceka vrah/ samozrejme vyborna a Tomas Obleceny sa dal zniest. . Ovsem film je len taky znesitelny normalizacny priemer : 56 % ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"A na svatební cestu pojedeme do zoo.." ;) Film se "strašným numerem" Tomášem Holým snad nikdy nemůže být špatný. I zde řádí jako "ďábel", nad něž "žádné pozemské zákony neplatí".  Dospělácká dvojice Kolářová - Kaiser je poněkud nesourodá, ale ta proměna "staré, utahané a nerudné" učitelky v zamilovanou holku se Daně Kolářové vážně povedla. Kachyňova režie zrovna moc výrazná (snad kromě závěrečné karnevalové scény) není, letní atmosféru ten film ale určitě má. Naprosto vynikající je hudba Zdeňka Lišku, která svou nápaditostí i intenzitou krásně graduje právě v oné závěrečné karnevalové scéně. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Problém je, že se nedokážou tvůrci rozhodnout, jestli točí komedii, nebo psychologické drama. Takže některé scény jsou vtipné, zvláště díky Tomáši Holému a Kaiserovi, a jiné poněkud sentimentální ("Netušil jsem, že jste tak stará."). Hudební podkres tomu taky nepomáhá - svým způsobem je rozverný, ale jinak takový smutně nostalgický. Jako, hudba je skvělá, ale pro naladění na filmový příběh prostě nepomáhá. Kdyby to bylo vedené stylem Léta s kovbojem, neřeknu ani popel. Ale tohle je takový hybrid, který se snaží být rozkročen mezi tím Létem s kovbojem a Operací mé dcery. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jen a pouze Daniela Kolářová má povoleno v českých filmech jezdit přímo na kraj pláže fiatem pětistovkou. Do toho klasik Tomáš Holý a tak trošku slabší poetický humor, který mi svojí ulítlostí a bláznivým závěrem trošku nesedl. Nicméně scéna, kde za divoženkami běží chlapy s hadrem přes pás a v rukou stovku buřtů, mi v hlavě chvíli zůstane. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Po celou dobu natáčení rostly hojně houby. Catering den co den připravoval pochoutky jen z hub, které herci nebo štáb nasbírali. Každý den na jiný způsob. „Byl jsem jich už tak přejedený, že jsem je pak několik let vůbec nemohl ani cítit," zavzpomínal režisér Kachyňa. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Daniela Kolářová na roli dělala kamerové zkoušky, přesto měl její osud v rukou Tomáš Holý, její seriálový syn. Režisér Karel Kachyňa mu dal na výběr pět hereček a sám si tak mohl určit, jakou bude chtít za maminku. On sám si pak vybral Kolářovou. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)

Reklama

Reklama