Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (275)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně rasistický a genderově diskriminující film. Žádný bílý muž není bez viny. McQueen servíruje netradiční heist, kde se holky musí zaopatřit samy. Skvělé pulzující Zimmer udává tempo a dámské obsazení válí. Z celé party zaujme nejvíc (a nejen vizuálně) Elizabeth Debicki. Neeson twist neotřelý. Politická linie připomene Špínu Baltimoru. Konec je silně ironický. P.S: Jon Bernthal se tam moc dlouho neohřál (vtip, ha ha). ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu si člověk řekne, že dostane filmový orgasmus, a to hlavně kvůli hercům, kteří jsou proste áčkoví frajeři, ale bohužel se film sekl na průměru a dál to nedotáhl. Délka 120 minut je tak extrémně přestřelená, že jsem se převážnou část filmu jenom nudil, protože poutavost děje kolísá jak na horské dráze, začátek dobrej, pak půlhodinové nudné okno. Jak začnou vdovy plánovat loupež, tak se to zase trochu rozjede, ale krátce nato zase spadne do táhlé nudy a tak pořád dokola. Finále není ani finále, zápletka mrtvého manžela je nevyužitá a konec nudný a nic neříkající. Tak nevýrazný a zbytečný film jsem už dlouho neviděl, za mě obrovské zklamání. ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Odsýpa to, baví, herci dobrí (i keď kombinácia Neeson - Davis je dosť mimo), ale figúrok na šachovnici je toľko , že McQueen sa nestihne poriadne venovať ani jednej. Nadhadzuje sa zbytočne veľa motívov - zlatokopky, politika, zločin, vyrovnávanie sa so smrťou partnerov, vyprázdnenosť pragmatických vzťahov, rodičovské komplexy, kríza stredného veku, prepojenie cirkvi a politiky, rasovo zmiešané vzťahy, smrť dieťaťa a určite som na niečo zabudol. Buď to chcelo niektoré vedľajšie dejové línie a motívy vyškrtať (Farrell a Duvall, Lukas Haas), alebo pridať aspoň 30 minút. Finále je ale akosi málo úderné a príliš komorné, neviem si ho predstaviť ako vrchol trojhodinového eposu. Proste ten film nefunguje na sto percent ani ako thriller, ani ako dráma, ani ako analýza vzťahov, ani ako sociálny komentár, ani ako krimi, ani ako female empowerment (je trošku paradoxné, že herecky najlepšia a najpôsobivejšia scéna je medzi Duvallom a Farrellom, vedľajšími postavami). Skrátka neviem čo mala byť v tomto prípade pointa a režisér mal evidentne ambície povedať viac než dokázal do dvoch hodín zmestiť. Každopádne kvalitne spravené a pozerateľné, ale príliš veľa vecí naraz. Z hercov najzaujímavejšia Elizabeth Debicki, podobne strhla pozornosť na seba aj v Cloverfield Paradox - tipujem, že ju budeme vídať do budúcna viac a viac. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Výtečně obsazený film o třech vdovách, jejichž muže, gaunery, zabila mafie. Trochu méně uvěřitelný už je děj. Jedné z vdov její manžel zanechal sešit se všemi zločiny, co provedl a s jedním, na který se teprve chystal. Šlo tam o loupež 5 miliónů dolarů. Tři vdovy, po nichž chce mafie peníze po jejich manželích, mají jedinou šanci. Provést tuto loupež samy. ()

Trenslation 

všechny recenze uživatele

♀️💰VDOVY - Je málo filmů, které byste měli ještě do konce letošního roku stihnout v kině na velkém plátně. Snímek Vdovy, od režiséra Steva McQueena, (Stud, 12 let v řetězech) ale je určitě jedním z nich! Proč? 👉 Bad ass trio ovdovělých manželek v čele se skvělou Violou Davis, hudbou od Hanse Zimmera a záporáckými rolemi Colina Farrella, Liama Neesona nebo Daniela Kaluuyi z Get Out. 👉 Temnou atmosférou Vdovy připomínají filmy Město (The Town) nebo Nelítostný souboj (Heat). 👉 Dáte si v kině napětí, které jste už dlouho v sále nezažili namísto toho, abyste šli počtvrté na Bohemian Rhapsody. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel ve státě Illinois, konkrétně v Chicagu. (Varan)
  • Jennifer Lawrence měla možnost si zahrát ve filmu, ale nakonec odmítla. (ČSFD)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama