Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

Happens 

všechny recenze uživatele

Film jde tématicky a způsobem zpracování, kdy se z dokumentu podaného velice populární formou dostaneme do komedie a z komedie do thrilletu, na snímek Obchodník se smrtí. Jonah Hill opět perlí a Teller nezůstává ve stínu. Je to klasická bomba s epickou náloží, kdy nevíte, jestli se máte už smát, nebo je to teda jakože teď fakt o život(?). Amerika Dicka Cheneyho jak vyšitá. Demokracie rozsetá po světě čekající na zpeněžení. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

U mě naprostá spokojenost. Dva dvacetiletý kluci a vida jak se hned hejbá se zbrojním průmyslem a dodávkami zbraní kamkoliv je zapotřebí, hlavně když jsou z toho prašule. Že to takhle funguje normálně, mě ani moc nepřekvapilo, jen to, že dvě dvacítky to takhle zmákli a jejich verdikt na konci je fakt úplně směšný......a jede se dál. Kluci to hráli přesvědčivě a myslím, že se stačí podívat na google a i postavami jsou si podobní včetně Bradleyho, který jim zamotal hlavu svojí nabídkou, ale kde to zákonitě muselo někde rupnout. David by si ale podle skutečného týpka měl asi oholit hlavu. Jo a ten smích Efraima mně taky lezl na nervy, to přiznávám. Má to švih, spád, je to podle skutečnosti a to je někdy těžké natočit tak, aby to diváka vtáhlo, ale Toddovi se to povedlo na jedničku. Ono je to vlastně spíš drama, kdybych to měla rozebírat do mrtě, ale prostě občas to bylo úsměvné, nakonec i to, co stačí za dáreček na hraničním přechodu, aby je ti kluci vojenský pustili. Jinak museli mít občas ty svoje svěrače dost stažený, protože o ten život je to stálo několikrát.......jo a ještě mě překvapil ten výpočet vyzbrojení atd. na jednoho vojína, to se točí miliardy, jen to fikne. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo veľmi príjemné prekvapenie. Čakal som hlavne srandu a ono to bolo viac do tej drámy. Navyše to bolo podobne bohato informatívne ako Obchodník so smrťou (2005). Zbrane sú holt biznis a vždy aj boli. Hlavne, aby sa niekde bojovalo a peniažky sa len tak sypú. Čo sa týka chalanov, klapalo im to náramne, hlavne Jonah Hill bol perfektný, ostatne tak ako vždy. Z jeho strany išlo o totálne charizmaticky zahranú postavičku, ktorá nebola práve symbolom cti a za kamaráta by ju nechcel asi nikto. Len sa mi tak zdá, že sa čím ďalej tým viac zaokrúhľuje. Veľká spokojnosť, vrelo odporúčam. 80/100 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie, která umí přepnout na drama a funguje. Až bude těhotná moje přítelkyně, vim co dělat. Škoda pomalejšího úvodu a několika hluchých mist. Nebýt Hilla je ten film poloviční. Už jen ten otravně falešný smích je na Oskara. Povedený soundtrack. Seru na amerického daňového poplatníka. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Tyhle mafiánské příběhy mám rád. Sledovat zrod gangsterů v podstatě z ničeho, kteří postupně nabývají respektu okolí, hromadě peněz atd. atd. sleduju pokaždý s radostí, páč je tohhle odvětví děsně rozmanitý. Největší lákadlo k navštívení biografu v tomhle případě byl jednak režisér Todd Phillips , kterej umí dát filmům říz, vtip i odlhčenou atmosféru (Starsky & Hutch, Mládí v trapu, Pařba ve Vegas), a taky herecké duo Teller-Hill. Film se rozjíždí celkem lenivě a trvá nějakou chvíli, než jsem se do sledování zabořil - to když kluci musí odjet na vlastní pěst do Jordánska a střední východ vyjednávat a řešit průsery. Tam se taky odehrává nejlepší část filmu, kdy se například dvojice musí odkázat na devítiletého tlumočníka nebo na kamionovýho pašeráka. Vysloveně jsem se během sledování nenudil, ale ani mě za celou svoji stopáž v podstatě ničím nenadchnul. Určitě to nikoho od zkouknutí odrazovat nebudu, ale pokud někdo bude mít chuť na odlehčenou mafiánovku, doporučím spíš Prostředníky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Filmový veletrh zbraní v Las Vegas je spojením dvou skutečných veletrhů. Prvním jen Shot Show, který se v Las Vegas koná každý rok. Tím druhým je IDEX v Abú Zabí, kde se vystavují tanky a rakety. (Hal_Moore)
  • V skutočnosti bol Davidov biznis s posteľným prádlom relatívne úspešný. Taktiež ich nekúpil v Amerike a nepredával priamo domovom dôchodcov, nakupoval ich od výrobcu z Pakistanu a predával dodávateľom domovov dôchodcov. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama