Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 10

Recenze (259)

Flego 

všechny recenze uživatele

Spočiatku zoširoka rozprávaný príbeh s dôležitou pomocou monológu uneseného chlapca bol nutným zlom, aby sa divák čo najrýchlejšie zorientoval. Potom už prichádza napínavá story, pri ktorej nie je vôbec jasné, či sú najväčší záporáci únoscovia, alebo miliardár Getty, starý otec chlapca, ktorý má zaplatiť výkupné. Jedno je isté. Precízne vypilovaný dej udržuje diváka v napätí a dáva mu neustále možnosť premýšľať ako to celé dopadne. Christopher Plummer síce nemal hrať v tomto filme, ale jeho angažovanie po nedobrovoľne odídenom Kevinovi Spaceym, bola vynikajúca voľba. Dal svojej postave charizmu nenásytného bezohľadného starca, a záverečná pointa túto skutočnosť len umocnila. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepřestanu obdivovat Ridleyho smysl pro obrazový detail, to je fakt jedinečný filmařský rukopis (počasí, dým, barva kostýmů, atd. ) . Co sedá těžko obdivovat je poměrně velká dějová rozvleklost, chyběla mně tam větší a údernější dialogová složka, jako třeba ta při jednání o "půjčce". Spousta scén byla do nikam a ubraly tak čas třeba závěrečné hledačce ve městě, to se mohlo určitě více vymazlit. S hereckým výkonem celého ansáblu jsem spokojen s pojetím únosu už tolik ne. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Vlastně mnohem lepší než jsem čekal. Po celé té kauze s vyměněným Spaceym jsem očekával narychlo umatlanou slátaninu. A ač to možná slátanina trochu je, přeci jen docela zábavná. Ridley Scott to má pořád po technické stránce v ruce, vidět je to hlavně na fajnové kameře (hrátky se světlem, kontrastem, odstíny), kterak slouží filmu jako celku. Děj je docela zajímavý, přináší řadu dilemat a hraničních situací, které ale nejsou bezvýhradně dobře využité (například závěrečné nahánění v italském městečku absolutně postrádá vyvrcholení) a vzhledem k docela dlouhé stopáži tak film chvilkami nudí. Herecky absolutně v pohodě. Vlastně je to celé tak nějak v pohodě, prostě ok. 6/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Brutální příběh o brutálním muži bez citu ke všemu a všem kromě peněz a hamounění. Výborné dialogy, hlavně ze začátku, skvělá výprava. Kvůli dramatickému vyznění se film hlavně ke konci hodně odchýlil od reálného příběhu. Ten náhle procitnuvší bezskrupulózní vyjednávač, který v sobě z čista jasna objevil svědomí a odvahu byl na můj vkus příliš pohádkovou postavou. SHRNUTÍ: Rodinu si nevybíráš. Leda, když jsi členem mafie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott znova trafil do čierneho. Silná dráma s jednoduchov zápletkou, ale s perfektnými hercami a postavy. Marky Mark a Christopher Plummer perfektne film ťahajú. Nechýba dusná atmosféra, prekvapivé, ale aj silne momenty a celkovo sa jedna o ďalší dobrý film od Sira Ridleyho, ktorý aj pri vyše dvoch hodinách nenudí. 80% - 4* ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Film způsobil kontroverzi ohledně „gender pay gap“, když vyplula na povrch informace, že za přetáčení bylo Marku Wahlbergovi vyplaceno 1 500 000 amerických dolarů, zatímco honorář Michelle Williams činil pouhých 1 000 dolarů. Oba přitom hráli hlavní role. Mark Wahlberg se následně rozhodl svůj honorář věnovat hnutí Time's Up. (hansel97)

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama