Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (231)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený nízkym hodnotením i malým počtom hodnotiacich. Veľmi som sa tešil na tento remake, no priznávam, že hlavne zo zvedavosti. Starú klasiku mám veľmi rád, S. McQeen je king. Nahradiť ho Ch. Hunnamom bol výborný nápad, hlavne z dôvodu pomerne veľkej fyzickej podobnosti. Rovnako je na tom skvelý R. Malek. Film ma nenudil ani sekundu, stále som si to v duchu porovnával s klasikou. Tá stále vyhráva, ale tento remake sa vôbec nemusí hanbiť. Niektoré scény sú pozmenené, niektoré veľmi podobné, iné zase úplne nové. Veľmi silná i drsná bola scéna vraždy na mori, celkovo musím pochváliť obsadenie i atmosféru, všetko výborne klape a keby som nepoznal originál, tak nedám na film dopustiť. Nemám dobrý pocit z recenzií užívateľov, ktorí sú dotknutí zbytočnosťou tohto filmu, pretože to už bolo dobre natočené. Súhlasím bolo, ale tento remake veľmi nezaostáva, navyše je tu nová generácia divákov, ktorí originál nevideli. Možno i vďaka novej verzii dostanú chuť na klasiku. Pri hodnotení som sa zamyslel ako by som hodnotil, keby som nevidel originál a vyšlo mi, že plným počtom. 90%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, nicméně po tomhle peckovém remaku ani nemám sebemenší důvod to měnit. Motýlek sice totálně všude prošuměl a většina lidí patrně ani nebude vědět o jeho existenci a dle mého je to obrovská škoda. Ať už samozřejmě kvůli hercům, z Charlieho Hunnama teče charisma kdekoliv se objeví a Rami Malek mu zdatně sekunduje (v jiných směrech), doufám, že po masivním úspěchu Bohemian Rhapsody si lidi začnou zpětně dohledávat. Nebo i celkově z prostého faktu, že se jedná o výborně natočený film, jež sice v televizi poběží díky lehce nadsazené naddvouhodinové stopáži půlku večera, ovšem rozhodně doporučuji tomu dát šanci. Velká spokojenost. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti remakům a nejsem ani žádnej uctívač originálu s McQueenem a Hoffmanem. Od týhle nový verze jsem si sliboval, že bude třeba trochu svižnější, akčnější a prostě bude aspoň trochu jiná. Ale těch změn proti originálu je naprostý minimum, takže ve finále mi celej film přišel akorát zbytečnej. Neřikám, že je ten film špatnej, ale pokud originál znáte, nevidim jedinej důvod, proč se dívat na tohle. A pokud originál neznáte a váháte, na kterou verzi se podívat, tak ten originál je podle mě o něco lepší. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný remake. 1) Tento filmový dort upekli známí globalizátoři pejsek s kočičkou a podle toho taky vypadá. Všemu šéfuje 39letý dánský režisér Michael Noer, který si do hlavních rolí vybral 37letého Angličana Charlie Hunnama (Motýlek), 36letého amerického Egypťana Rami Maleka (padělatel Louis Dega) a třeba 27letého Švýcara Joela Basmana (homosexuál Maturetti). Pece pro dort postavili v Černé Hoře, Bělehradu a na Maltě a na produkci se podílela i Czech Anglo Productions._____ 2) Snímek vlastně není špatný, jen mi vadí, že nic zásadně odlišného oproti předchozí verzi neuvidíme. Snad je tu více sexy kluků a, pravda, novější filmařské pojetí, jehož, snad nechtěnou, součástí je i polopatismus při vysvětlování toho, co se na obrazovce děje._____ 3) Výstižný koment: morfalou**. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Natáčení rymejku něčeho, co je objektivně nepřekonatelné (jakoukoliv diskuzi v tomto ohledu nepřipouštím!), je asi stejně smysluplné, jako kázat El Padronemu Babišovi o slušnosti a morálce. Nicméně přestože původní verzi ze sedmdesátých let považuji za dokonalou, nedalo mi to, zhlédl jsem a musím říci, že výsledek vlastně vůbec není blbý. Jenže ač se Artuš a Freddie snaží opravdu velmi sympaticky, tak McQueena s Hoffmanem nahradit nedokážou a to platí tak nějak o všech aspektech filmu. Přesto bych normálně dával asi čtveřici, nicméně rozdíl mezi touto novotou a klasikou musí být vyjádřen výrazněji. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • „Papillon“ znamená ve francouzštině slovo „motýlek“T. Tuto přezdívku získal Charrier (Charlie Hunnam) díky svému tetování na hrudi. (NiWi)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva vo Francúzsku a Francúzskej Guayane, tak jeho natáčanie prebiehalo na úplne odlišných miestach, a to v Srbsku, Čiernej Hore a na Malte. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama