Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (203)

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Jak snadno se člověk může dostat do blázince, aniž by byl skutečně magor. Stačí podepsat papír a pořádně si nepřečíst malý písmenka něco jako u nás "šmejdi" a už se horko těžko dostanete ven. A ještě k tomu když tu máte někoho kdo vás už dlouho pronásleduje. Krásně depresivní opravdu by se z toho jeden musel zbláznit. Docela zvláštní jak spí na pokoji muži a ženy dohromady, to je dost divný už jen kvůli sexu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Soderbergh mě opět nezklamal a více podobných filmů, kde se divák bojí o postavy a kde dopředu není vůbec nic jistého. Spolu s Invitation další důkaz toho, že na tyhle filmy se musí zkrátka takříkajíc od lesa. A když má tvůrce pod čepicí a ještě to celé zvládne natočit za 10 dní na svůj mobil. Tak tady už vyloženě musím zatleskat. Herecky byla hlavní postava naprosto boží a Joshua Leonard představuje jednu z nejděsivějších novodobých postav. 80% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Psychothriller Unsane je brilantne vybrúseným dielom vo všetkých smeroch. Nepríjemný pocit paranoje, ktorým trpí hlavná postava sa aj vďaka zvolenému spôsobu natáčania na mobilný telefón, ktorý výsledný obraz skresľuje podobne ako rybie oko, len viac zhmotňuje a prenáša na diváka. To, čo sa deje hlavnej hrdinke, sa tak veľmi sugestívne prenáša aj na diváka. Jej pocity, keď sa nedobrovoľne stane pacientkou, potom, čo ju jej konzultantka dostatočne neupozorní na to, že čo podpisuje, nie sú len formality, ale súhlas s nastúpením dobrovoľnej liečby, sa viac ako presvedčivo prenáša aj na diváka. A aj keď je nepríčetný príbehom neoriginálny, spôsobom spracovania je mimoriadne pôsobivý. Soderbergh vyťažil z minimálnych nákladov maximálny efekt. A ako je vidieť, poloha psychothrilleru mu sedí zo všetkých asi najlepšie. Nepríčetná je tak vo výsledku perfektný "malý" film, ktorým Soderbergh dokázal, že na vynikajúcu film stačí celkom málo, ale musí sa to vedieť. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Spíš než horor mi to přišlo jako solidní psycho. Až na malý detail mi to přišlo tak reálný. Zase ta “američnost” bodnu někoho do krku a on žije a dokonce v dalšim střihu ani nejeví žádný příznaky ublížení natož bodnutí. Cenim, že celý film byl natočen na iphone 7 plus, i když ve 4 K rozlišení, tak bych to ani nepoznal, kdybych si o tom nepřečetl. Je to film tak na 2 zhlédnutí. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl, jakým způsobem Soderbergh točil, vůbec se mi do filmu nechtělo, protože jsem se obával další FF veteše. Ale to bylo zbytečné. Ne že by byl vizuál nějak ohromující, ale už jsem viděl mraky filmů s normální kamerou, které na tom byly hůř. Z hlediska příběhového jde o šablonu, která nenadchne, ale ani neurazí, ačkoliv musím uznat, že se mi charakteristika ústavu docela líbila a trochu mě mrzelo, že film neměl šanci rozehrát právnickou a novinářskou linku. Nicméně jazýčky na vahách vychyluje Claire Foy a to dost výrazně. Sice nejsem jejím oddaným fanouškem, ale tady klobouk dolů. Potěší i solidní tempo vyprávění, které nepřipouští nudu. Slušná práce. 75% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama