Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Damien Leone si v pokračování ukousl velké sousto. Stopáž 140 minut je sakra znát. Dramaturgie není dobrá, ale je to na úrovni béčkových hororů. A mě by to nevadilo, však je to snímek o vraždícím klaunovy, ale ten film chce být veledílo, kterým nemůže být a nemá šanci. Ano má to i přes svůj minirozpočet hezký záběry, pěknou estetiku a oblíbil jsem si styl, jak snímek vypadá. Ta pocta hororů z 80.-90. let je znát. Obraz je schválně zrnitější a zvukově to připomene například Carpenterův Halloween. Tohle se mi líbí. Jenže Leone se snaží udělat z Terrifier 2 ambicióznější dílo oproti obyčejné vyvražďovačce v jedničce. A mě by to (opět opakuji) nevadilo, ale ke konci je toho opravdu moc. Příběh ani nedává smysl (hlavní hrdinka měla divného tátu, který má nějakou spojitost s klaunem Artem a film Vám to vůbec nevysvětlí... co má být sakra ten meč??), ke konci ten film dokonce na mě působil trochu trapně. Kvůli dvou věcem. Za prvé je to uměle natahovaný a ani jednou film nešlápne na plyn a jede si to pořád svoje pomalejší tempo. A za druhé to má ke konci skoro až dá se říct fantasy prvek. A nelíbilo se mi to. Nelíbila se mi ani ta malá holka od Arta (absolutně nechápu o co tady šlo a proč nebyla v jedničce). A raději se nechci ani rozepisovat o Vicky, která jako jediná přežila brutální řádění klauna Arta z jedničky. Terrifier 2 není špatný film, možná tady působím hodně negativně, ale bavilo mě to a je to fajn hororová podívaná. Jenže Leone dělá z toho něco, co je naprosto zbytečný a divně překombinovaný. Na třetí díl se těším, ale Leone prosím tě, už to nepřeháněj se scénářem přidej plyn a uber stopáž. Potom to bude o mnohem snesitelnější. P.S. Scéna cca v půlce filmu, kdy Art zmasakruje jednu holku, byla nejvíc over the top. Masakr. 6/10 ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

You never go fully retarded, unless you are Terrifier 2. Then you go fully retarded! :D Jednicka byla demo, vole! :D Total cartoonish slapstick splatter madness! :D Ludia v kine urco odpadavali, ale od smiechu :D A nesmejeme sa na Terrifierovi, ale s Art the Clownom. Ten elan! :D Je nakazlivy. Hypermotivovany mim zasadeny do spravneho interpretacneho ramca .. :D Nicmenej, kto skocil na ultragore hype, bude mierne sklamany. V '80 VHS vastness of mayhem je to lepsi nadpriemer.  No skombinujte skvele stylizovaneho a zahraneho antagonistu, Tom a Jerry level of violence + slusnu prostetiku a mate celkom spocko jazdu. Tesim sa na trojku :D ()

Reklama

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Kur... tak teraz už som videl všetko! Aj pre dospelých je to obsahovo choreograficky mentálne masturbačne šokujúcejšie ako porno pre 5 ročné deti!Teda tý do roku 95 povedzme,dneska už má zasr... notebook každý druhý škôlkár a to nehaním notebooky... Každopádne treba zvážit,či vám to za to stojí,lebo ak ste normálný už po prvých 3 minutách budete nenormálný,nielen hygienicky... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Oživili klauna, furt mám z toho trauma.“ Pocta osmdesátkovým krvákům, brakovým i hororové klasice. Zpočátku vymazlená, od vstupu do Domu hrůzy bohužel přepálená infantilní taškařice, beroucí sama sebe kdovíproč smrtelně vážně a samolibě porušující vlastní zákony střevního univerza (viz nesmyslné vražení tátova meče do špatného břicha). ARTOVO OKÉNKO: [][] Damien Leone coby scenáristický klaun je A) Sympatický. Ale sadista, neznalý rčení „všeho s mírou“. B) Čistotný. Už vím, proč radši peru doma. C) Hravý. Ale líný myslet, neb holčičku LoliArt vidí v prádelně pouze klaun (je to jen jeho fantazie), jindy ji vidí všichni. WTF? D) Rozverný. Čtverák, který všechny nápady pro 16 epizod seriálu zkouší nacpat do klaunova pytle v „krátkometrážní“ dvojce. E) Nesmrtelný. Zabít ho lze jen umlácením tupým scénářem. [][] Lovím z pytle... jen tři mrňavé kloboučky. OT z 27.3.: „Hele, ty jedna hororová Faustko, v předmanželské smlouvě jsi slíbila střídat žánry. Doufám, že dnes už si dáme něco artového?“ „Jasně, miláčku můj náročný, dnes bude Art.“ ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Ooooh, ano, to je balzám na moji duši. Fanoušci hororové tvorby 80' let a slasher filmů typu Friday the 13th., Nightmare on Elm Street, Sleepaway Camp nebo dalších krváků mi teď budou přikyvovat, že jsem právě zažila u Terrifier 2 moment absolutního bloody orgasmu. Krev, brutalita, teror, děs, hrůza. Film je tak úžasně amatérský a přitom tak perfektně zrůdný ve všech ohledech jak to dokáže jedině Damien Leone. Jak už první díl s vražedným klaunem Art, tak i druhý díl naprosto splnil má očekávání. Klobouček dolů! Tak málo diváků ví, že Pennywise je oproti němu hotový paskvil, to protože neznáte pravý kontext žánru horor, dámy a pánové. Tohle je umění ve světě hororových filmů! Ale pozor! Ne každý na tohle má žaludek. Pokud nesnesete ani obyčejné horory, tak se tomuhle vyhněte obloukem, protože vás to bude stíhat ještě dlouhé noci potom. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Film při rozpočtu pouhých 250 000 amerických dolarů dokázal v kinech vydělat přes 10 milionů dolarů. (Kudly4)
  • Ve filmu zazní celkem 30x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama