Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tuhle jsem šel na poštu pro známku na dopis. Slečna za přepážkou se mile usmála, pod sklem mi podstrčila Miloška a řekla si o sedm korun. Řekl jsem jí, ať si nechá ty fórky a navalí Čtyřlístek jako každá správná pošťačka, ale slečna se jen tiše omluvila, že ho vyprodali. Není divu. No jo, ale co s tím? Mohl jsem buď pět let čekat, až se nám to na Hradě zas protočí anebo ovládnout svoji megamysl a zachovat dekorum spořádaného občana. Dekorum mě ovšem přešlo velmi záhy, to když jsem v parku za poštou na Miloška flusnul tak, že na obálce ani za Boha nedržel. Čili pět minut na to jsem stál u přepážky se sympatickou slečnou znovu, šoupnul ji desetikorunu i s dopisem a hlesl "novýho Zemana a prosím přilípnout." Jestli mi na ten dopis došla odpověď? Jo, došla. Na obálce byl Čtyřlístek a uvnitř vzkaz "máš poslední šanci." Víte, kdybychom na známkách měli bouráka, jakého hrál božský Majkl, nemusel bych nebohé pošťačky nutit olizovat Zemana a odpovědi na moje dopisy by se zkrátily na mnohem veselejší "máš šanci." P.S: Čtvrtá hvězda za nejlepší prezidentský projev, jaký jsem kdy slyšel. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, oba dva představitelé hlavních roli (M.DOUGLAS a Annette BENINGOVÁ) podali velmi slušný výkon. Režisér mohl vybrat na místo ochrankyně přírody nějakou svůdnou vamp, aby divák snáze pochopil, jak těžké to má prezident ( a ještě k tomu vdovec) se takové ženě ubránit. Místo toho zvolil velmi příjemnou zcela průměrnou tvář A.Beningové, která ovšem svou duší a inteligenci očarovala prezidenta Spojených států. Proto se na to tak dobře koukalo, proto by tomu člověk i uvěřil, že se to může přihodit. Překvapuje mě takové nízké hodnocení, ale zřejmě se u nás už solidní společenské filmy tolik nenosí. Škoda. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Romanticky idealistický film je velkolepou oslavou lidskosti a čestného charakteru nejvyššího představitele moci Spojených států amerických. A to bolelo, protože pod nafintěným pozlátkem se skrývá pouze přeslazené a emocionálně vydírající romantické hovínko. Samozřejmě, ne všechno je špatné, ale celkové vyznění se svou idealisticky melancholickou romancí je bolestné. Americký prezident Andrew Shepherd (Michael Douglas) je správný chlap, který myslí jen na blaho svého lidu. Navíc je vdovec a potkává svou životní lásku, pro kterou neváhá zarazit každý politický kompromis a vyrazit do boje proti politicky nízkému jednání. Lobbistka za životní prostředí Sydney Ellen Wade (Annette Bening) je okouzlena tím správňáckým chlapem, navíc tak mocným, že okamžitě podléhá jeho kouzlu. Navíc, když se dokáže postavit za správné věci. Z dalších rolí: nejvěrnější prezidentův spolupracovník A.J. MacInerney (Martin Sheen), upřímný rádce ve věcech politických i lidských, prezidentovi pragmatičtí političtí zaměstnanci Lewis Rothschild (Michael J. Fox), Robin McCall (Anna Deavere Smith), Janie Basdin (Samantha Mathis) a Leon Kodak (David Paymer), prezidentova uvědomělá dcera Lucy (Shawna Waldron), a senátor Bob Rumson (Richard Dreyfuss), prezidentův vyzyvatel. Romantika se vším všudy, idealistická, melancholická, emočně vydírající a utopisticky idealistická ve svém vykreslení čistého a spravedlivého charakteru. A všichni jsou tak bystří, odhodlaní, spravedliví, čestní a pohotoví. Úplný ráj na zemi. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Pozerateľná rozprávka pre dospelých. To je všetko. Zaujímavejší je fakt, že amíci vôbec natočia film, ktorý sa hrdo volá "americký prezident", ten film sebavedomo pustia do celého sveta a on zarobí slušné prachy. 47 miliónov len mimo USA, čo by po inflácii bolo v roku 2014 cca 74 miliónov. Veľmi slušné. Predstavte si, že by do kín vletel obdobný "Ruský prezident", "Slovenský prezident", "Francúzsky prezident", "Nemecký kancelár", atď. Zaujímalo by to veľký počet ľudí mimo danej konkrétnej krajiny? Zaujímalo by to ľudí vôbec tam? Čiže celý americký prezident je o. i. predovšetkým dôkazom až zarážajúco obrovského amerického sebavedomia a faktu, že celý svet im to viac-menej žerie. Alebo že politická situácia a spoločenské nálady vo vzťahu k politikom sa za posledných 20 rokov otočili smerom, kedy by podobná báchorka bola s cynickým úškrnom vysmiata z každej kinosály. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná romantická komedie, těžící z prostředí Bílého domu a faktu, že on ten pan prezident je vlastně „taky jenom člověk“ (u scény, kdy si chce pan prezident sám objednat květiny, jsem se třískal smíchy). Vynikající obsazení jak hlavních (Douglas, Bening), tak vedlejších (Sheen, Fox) rolí pomáhá vyrovnat několik slabších dějových okamžiků (především ty vlastenecké;). P.S. Annette Beningová v košili (jenom v košili) je prostě k sežrání! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Film sa natáčal v týchto mestách: Washington (District of Columbia, USA), Culver City, Los Angeles a Arcadia (Kalifornia, USA), ako aj na jazerách: Big Bear, Arrowhead a Tahoe (Kalifornia, USA) od 17. januára do 19. apríla 1995. (Arsenal83)
  • Pred začiatkom natáčania filmu Michael J. Fox stále tajil svoju Parkinsonovu chorobu. Cítil, že by o rolu prišiel, keby sa to dozvedel režisér Rob Reiner. Počas základného a rutinného zdravotného skríningu sa Fox bál, že lekári zaznamenajú pravidelné trasenie v jeho ľavej ruke a nakoniec to spoja s Parkinsonovou chorobou. Našťastie pre Foxa si vzal lieky včas, aby trasenie potlačil a test neznamenal nič iné ako kontrolu srdcovej frekvencie a krvného tlaku. (Arsenal83)
  • Camp David je absolútne zakázaný pre verejnosť a médiá. Scénografi pri navrhovaní scenérie tohto miesta využili fantáziu a súkromné ​​fotografie z éry Richarda Nixona. (Arsenal83)

Reklama

Reklama