Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

I přesto, že byl Escape Room (2019) jen x tou variací na Cube (1997) tak měl měl kupodivu celkem svižný tempo a šlo o celkem slušnou (průměrnou) podívanou, která ale rozhodně nenudila. O tomhle (pro mě) zbytečným pokračování to říct nemůžu. Tohle už prostě bylo ždímání suchýho hadru. Navíc konec naznačil, že by měla přijít trojka ve které to roztočí sirotek Isabelle Fuhrman. No potěš koště. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička byla fajn a tohle je klasická dvojka se vším všudy.Princip zůstal stejný,jen mi to celé přišlo ukřičenější,pasti/místnosti jsou rozmáchlejší a víc hightec (čímž jsou méně "uvěřitelné") a jako celek to nemá moc čím překvapit.Jako oddechovka v Saw stylu je Escape Room 2 ok,ale pokud bych si měl vybrat,tak se raději znova podívám na jedničku...60% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Kde první díl těžil ze zajímavého začátku (hlavolamy v kostce), úvodu do únikovek (nerdský ind vysvětlující pravidla) a poutavého konce, který navnadil na další díl, zde druhý díl zásadně chybuje. Po úvodu do děje už nám servíruje "jen" únikovky a závěr, který tak nějak všichni tušíme, že nastane. Postavy jsou kromě hlavní dvojky nezajímavé a mají málo prostoru, místnosti jsou opět cool a stylové, ale uvěřitelnost jejich provedení je tak mimo realitu, až to bolí a i když bych trochu přivřel oči, tak je to pořád nemožné. Řešení hádanek jsou teda sakra složitá, ale postavy na ně přijdou během pár sekund, a tak se pokaždé doberou ke zdárnému konci místnosti. No žádné emoce, napětí nebo možnost diváka přemýšlet o rozuzlení sám. Stejně tak promluvy postav typu "Ach ne, umřel pro mě, byl to můj jediný kamarád a obětoval se, abych já mohla žít" jsou teda otravné a tyhle sentimentální bláboly jsou asi stejně nepravděpodobné, jako skutečnost, že radikální odpůrci očkování budou mít IQ nad 60. A že jich je ve filmu víc než dost. Snaha tvůrců o jeden (nebudu zmiňovat) zvrat na konci mi přišla nezajímavá a bezúderná a zas a znova spíše absurdně zbytečná. Takové nemastné, neslané, bez výraznějšího procítění či geniálnějšího nápadu, prostě jen pásová výroba dalšího komerčního pokračování úspěšného prvního dílu, nic víc. Výrazněji neurazí, ale rozhodně ani nenadchne a ambice byly výše. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S únikovkami se v posledních letech v realitě roztrhl velký pytel, bylo tedy jen otázkou času, než se s nimi sejdeme formou filmu a předloni se tak konečně povedlo. Jelikož se jednalo o skutečně první záležitost svého druhu, já se bavil a na dvojku čekal už při první avizované premiéře loni v prosinci. Teď už konečně dorazila a byť se nemůže zařadit mezi kousky, u kterých bych děkoval vyšší moci, že jsem je viděl na velkém plátně, pár opravdu promyšlených momentů se zde najde. Jen je škoda, že se opět cílí zejména na sofistikovanost pastí a hororové prvky jako smrt pro tuhle sérii nemají vlastně vůbec žádný význam. [viděno v Cinema City Plaza Plzeň 26.7.2021] ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dvojka naštěstí neeskaluje absurdní megalomanii a únikové místnosti staví ve "smysluplné realitě" (ehm, ehm), akorát prošpikované smrtícími hrozbami – elektřina, lasery, tekuté písky, etc. I proto řešení hádanek v šibeničním časovém limitu zvládá slušně napínat a nedobrovolným (opakovaným) hráčům se dá fandit. K spokojeně průměrnému hodnocení si odmýšlím ty povinné "šokující" zvraty na úvod i závěr. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)
  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)

Reklama

Reklama