Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gil je nadšený fanoušek baseballového týmu San Francisco Giants a nového hráče Bobbyho. Tomu se však příliš nedaří, stejně jako Gilovi, který vinou agresivní povahy přijde o práci. Když se stane svědkem toho, jak se Bobby porve se spoluhráčem Primem o dres s číslem jedenáct, rozhodne se Primovi sám domluvit. A když ho nepřesvědčí, zabije ho. Shodou okolností se Bobby vzápětí dostane do formy a Gil je přesvědčen, že je to jeho zásluha. Chce, aby to Bobby ocenil. Když však slyší jeho názor na podobné fanatické fanoušky, rozhodne se ho k vděčnosti přinutit. Pro začátek mu unese syna. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

tron 

všechny recenze uživatele

Klasický stalkerovský triler t.j. nie je to špička pod-žánru, ale ani dno. Akože ja na rozdiel od niektorých iných proti Wesleymi nič nemám, ale pri De Nirovi je naozaj zrejmé, kto je lepší herec a kto z nich má nižšie posunuté hranice herectva a poviem diplomaticky, že De Niro to nie je. Druhou stranou mince je, že ani on tu nepodáva nejaký strhujúci herecký výkon, čo je škoda, lebo keď v minulosti hral relatívne podobného magora v Myse hrôzy, bol z toho šokujúci psychotriler. Teraz je to len búrka v pohári vody, ktorej možno niečo špeciálne dodáva pre našinca špecifické prostredie bejzbalu, ale možnože práve v tom je problém, pretože nalejme si čistého vína, v našich zemepisných končinách sa nájde málokto, kto inklinuje práve k tomuto druhu športu. Scenár je predvídateľný a plný klišé. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět velký omyl v kariéře Tonyho Scotta, Roberta De Nira, Benicia Del Tora, Hanse Zimmera, NIN, Rolling Stones a vlastně i toho nebohého Wesleyho Snipese? VELMI tragický scénář nezachrání ani známé tváře. Zajímavějším příběhem o šíleném fanouškovi, který stojí za pozornost je jistojistě nenápadné indie Big Fan. 30 % ()

Reklama

Andresito 

všechny recenze uživatele

Typická ukázka toho, že když je špatný scénář, ani dobrá režie a herci ho nezachrání. Fanatik má rozhodne největší plus v De Nirovi, který navzdory hloupým dialogům a častým nelogičnostem zahrál víc než dobře a Snipes mě mile překvapil a se svou postavou se slušně vypořádal. Scottova cool režie je prostě nezaměnitelná a k technické stránce snad nikdo výhrady ani mít nemůže. Horu naivních dialogů a rádoby šokujících zvratů ale nezakryje ani ten nejlepší zpomalený nájezd na odpal v dešti. 50% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Každý z nás by si zasloužil člověka, který by nás měl rád stejně hluboce, jako má Gil rád San Francisco Giants. Jen by to tedy neměl být sociopat. Dokud se film držel při zemi, oceňoval jsem lahůdkovou atmosféru a výborného De Nira. Jakmile se příběh vydal mimo území příčetnosti, kouzlo téměř vyvanulo. Scénář je jednoznačně nejslabší složkou filmu, protože zlom mezi neodbytným fanouškem a čímsi zrůdnějším, je až příliš ostrý, než aby byl věrohodný. De Niro už utáhl horší filmy a Wesley Snipes zahrál skvěle, takže spolu s charismatickou režií Tonyho Scotta toho hodně zachránili, jenže s takhle rozdanými kartami byl potenciál až někde u Schumacherova Volného pádu. Na ten se Fanatik nechytá ani omylem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes si odehrál svůj standart (který nikdy nezvedl, ale zároveň ani nesnížil), ovšem Robert De Niro mi vyrazil dech. Ovšem tentokrát bohužel v negativním slova smyslu. Předpokládal jsem, že když hraje fanatika, kterých si už pár střihl ("Mys hrůzy", "Dospívání po Americku") ,bude řádit o sto šest. Opak je bohužel pravdou. Bobe, tohle se ti nepovedlo, ale vím, že se ti do toho ani nechtělo. Vím ale, že toto byl jen pouhý úlet. Jinak rutinní thriller. 35%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Wesley Snipes chtěl původně ztvárnit Gila Renarda, kterého si poté zahrál Robert De Niro. (Rugero)

Reklama

Reklama