Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co Spielberga přimělo k tak pitvořivé stylizaci, která v hrozných aťasových kulisách působí jak Vodní svět pro dětské publikum. Spielbergův rukopis je znát v úvodní půlhodině, ale jakmile se Peter ocitá v zemi Nezemi, jako by se jeho schopnost citlivé režie úplně vypařila. Určitě jedno z mistrových největších zklamání. 4/10 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Monumentálna, výpravná Spielbergovina only for the kids. A to každým "coulem". Vidieť to ako malý, určite by som ostal očarený a veľmi rád sponínal. Takto je to "len" krásny, farebný, rozprávkový svet, bez poriadného hrdinu (ne a ne, Peter Pan mi jednoducho nesadol), ale s veľmi príjemnou atmosférou a užasným Hoffmanom. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman je jeden z mých nejoblíbenějších herců a v té záporné roli byl prostě k sežrání. Ale přesně pravý opak se dá říct o Robinu Williamsovi, toho fakt nemusim (až na jednu vyjímku - Dobrý Will Hunting). Jinak není filmu co vytknout - prostě zase jedna variace na Petra Pana. A docela povedená. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film prostě miluju. Dětské dobrodružství, se správně přidanou sentimentalitou, vtipem a vynikajícími výkony namíchané v jedinečný film. Nejvíce obdivuji scénu, ve které Peter přiletává postupně za Wendy a ona stárne. "Už s Tebou nemůžu letět, Petře. Jsem už stará. Už dávno mi není dvacet....." ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

S pribehom o Petrovi Panovi som sa prvykrat zoznamil vdaka tomuto filmu a hned som si ho zamiloval. Spolu s Goonies to patrilo medzi moje oblubene detske dobrodruzne filmy. Skvele obadenie ustrednych uloh. Williams ako dospey Pan, ktory sa musi spamätat a znova sa stat dobrym otcom, Hoffman ako zabavne diabolsky Hook, jeho vtipny poskok Hoskins, a vynimocne znesitelna Robertsova. Pravdepodobne vdaka tomu, ze je po väcsinu filmu tak malicka. A potom kopec roztomilych deti a skvele dobrodruzstva, ktore zazivaju. Stale to do velkej miery funguje, ale predsa len sa mi dnes zda 144 minutova stopaz trochu prehnana a obcas sa tam objavia hluche pasaze nudy. Trochu dynamickejsie tempo by tomu neuskodilo. Takisto ma napadlo o kolko velkolepejsie by to natocil Spielberg dnes. Ale na druhej strane asi by to uz tak dobre nefungovalo. Hodnotenie 7/10 nakoniec zaokruhlujem na 4*, nie z nostalgie, ale kvôli tomu, ze ma aj dnes dokazal tento film dojať a to si cenim. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama