Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Winona Ryder, Ethan Hawke a Ben Stiller ve smutně romantické komedii o mladé generaci odchované seriálem Melrose Place, o hledání zaměstnání, lásky a smyslu života. Jako jeden z nejlepších absolventů vysoké školy by měla být Lelaina Pierce (Winona Ryder) předurčena k velkým cílům. Místo toho pracuje jako produkční asistentka nesnesitelného moderátora ranní televizní show (John Mahoney). Ve svém volném čase natáčí jízlivý a často až urážející videodokument o svých vrstevnících: promiskuitní spolubydlící Vickie (Janeane Garofalo), o Sammym Steve Zahn), který potlačuje svou přirozenou sexualitu, a o svém nejlepším kamarádovi Trayovi (Ethan Hawke), velmi nadaném rebelovi bez přirozené životní motivace. Lelaina se seznámí s Michaelem (Stiller), ambiciózním producentem, který chce uvést její dokument v televizi. Lelaina se rázem ocitne uprostřed podivného milostného trojúhelníku. Na jedné straně stojí zajištěný, materialistický Michael a na druhé věčně filozofující, přitažlivý Tray. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Aj keď film sa snaží byť satirický a komentovať generáciu X, môže sa stať, že jeho odkazy a humor nie sú pre každého zrozumiteľné. Významy a narážky môžu byť pre niektorých divákov nepresné alebo zastarané. Na druhej strane, film môže byť tiež vnímaný pozitívne ako retrospektívny pohľad na dobu 90. rokov a na isté aspekty mládežníckej kultúry tohto obdobia. Hudba a niektoré scény filmu môžu byť považované za ikonické a emocionálne. Celkovo platí, že "Reality Bites" môže byť príťažlivý pre tých, ktorí majú nostalgický vzťah k dobe, v ktorej vznikol, ale pre iných to môže byť filmom, ktorý nesplní očakávania. 4/10 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jakožto sotva opeřené ptáče jsem se čtrnáct let po vzniku podívala kvůli Ethanu Hawkeovi na tento film a potom si jenom s otevřenou pusou řekla: "TOHLE natočil ZOOLANDER?" (Nic ve zlém, miluji oboje.) Velmi krásný film a velmi pohodový soundtrack (mít tak plnou verzi Add it up). A taky už aspoň umím definovat ironii. --- A kdo by to byl řekl, že mi bude stačit dalších osm let a film mi bude připadat natolik naivní, že i navzdory veškeré nostalgii poklesne mé mínění o jeho kvalitě. ()

Reklama

imados 

všechny recenze uživatele

První režisérský počina Bena Stillera lze hodnotit velmi kladně. Podařilo se mu poutavě zachytit klíčové životní období přechodu ze studií do zaměstnání, což s sebou mnohdy nese hořkosti, zklamání a ztrátu ideálů. Winona jako vždy okouzlující, Ethan Hawke jako hloubavý intelektuál také přesvědčivý a trojlístek hvězd doplňuje protivný a nesympatický Michal v podání samotného režiséra. Všechno dobré, až na ten konec, ten mi připadal až příliš hoolywoodský. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Kolize školních mladistvých ideálů s bolestnou realitou každodenního vydělávání si na chleba se tady vlastně tolik neakcentuje, partička čerstvých absolventů spíše hledá a ujasňuje si své "role" ve světě. S příklonem k obyčejnému milostnému tápání ale začne scénář brát životní zákruty až příliš zostra, čímž úsilí o uvěřitelnou generační výpověď podkopává. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Pár šluků, hrnek kafe, trochu si pokecat. Ty, já a pět dolarů." ...Jsou mladí, neklidní, zmatení, nevyrovnaní, žárliví, neštastní, hledající sama sebe, zamilovaní a tomu se říká bezstarostný život, na který by měl člověk vzpomínat jen s úsměvem na tváři. Nevím jak ostatní, ale já to tak mám. :-) *** Big Mountain - Baby, I Love Your Way *** ()

Galerie (43)

Zajímavosti (45)

  • Scenáristka Helen Childress písala postavu Lelainy Pierce s tým, že myslela na Winonu Ryder. (jofffo1)
  • Na prvom premietaní, keď publikum Berkeley v Kalifornii videlo logo Universal Pictures, väčšina z nich reagovali tak, že to vypískali. (Pat.Ko)
  • Podľa Bena Stillera žiadna zo spoločností spomínaných v tomto filme netrvala na zmene scenára. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama