Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Sonnik 

všechny recenze uživatele

She was the only man he ever loved. Ufff... Nevím co mám psát. Dojemné, šokující. Poprvé jsem to viděl v televizi ve filmovém klubu na ČT2 kdysi pozdě v noci a usnul jsem u toho. Po dlouhé době shánění jsem to viděl už znova celé a opravdu mě tenhle film nutně profackoval. Zelené mozky vs. "tabu". Cítil jsem v tom nějaké špatné vyvrcholení, ale to co přišlo na konci ******. "Does it make me a freak if I'm in love with a freak? " ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Raz, cestou do prace som videl na ceste lezat hovno. V rannom opare sa z neho este kurilo a ja som ostal v nemom uzase nad tymto carokrasnym okamzikom. Jarny opar, k nebu stupala ta nezamenitelna aroma a jemne odtiene hnedej sa len hrali na orosenom asfalte! V hlave mi hucam Mike Oldfiled a Vangelis a ja som sa vplyvom tohoto carokrasneho momentu musel opat zamyslat na zakladnymi otazkami ludskej existencie. "Odkial som? Odkial som prisiel a kam smerujem? Bol som uz predtym? Alebo som predtym nebol?" ZaplatStefanDusan ma z tohoto hlbokeho filozofickeho tranzu vytrhla duchapritomna otazka 120 kg susedky : "hele, sakra ty cumis do hovna"? No atak som musel svoje filozofovanie prerushit a ist zase do prace. Jo a hovorite, ze aj k filmu by som nieco mal napisat? Jo, tak snad len strucne : ciste agro a xbliti. 3 % ()

Reklama

keddy79 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu jeden z nejlepších mnou viděných filmů. Krásný otevřený příběh o lásce, které nebylo přáno. Proč musí být vždycky to, co není vlastní většině shledáno za špatné, zrůdné apd.? Vždyť právě ti nejhorší bývají ti úplně nejnormálnější. Není to jenom tak, že na jistém svém profilu mám uvedeno " nesnáším " homofoby, xenofoby, rasisty a podobnou havěť" protože to havěť je. Nevím, co více bych měla psát, není to klasický uplakaný film, který od začátku hraje útočí na city diváka, má v sobě vyvážený příběh plný citu, a tak v polovině si člověk začně říkat, že se se určitě stane něco hrozného. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

K sledovaniu filmu som pristúpil s pochopiteľnými obavami o zachovanie proporcionality pri jeho hodnotení.  Ale bolo to zbytočné, pretože scenár bol dobre napísaný, herecké výkony boli realistické a výkon Lee Paceho, tak ten bol neskutočný. K tomu hrala podmanivá hudba a celým filmom sa tiahlo akési osudové napätie, rastúca intolerancia, ktoré sa v závere premenili na smútok nad tragédiou, ktorá nič nevyriešila a nikomu nepomohla.. Neveril som, že môžem byť s filmom tohto typu nadmieru spokojný. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočené drama o citlivých věcech citových. A taky o hře na vojáčky, o stupiditě, nesnášenlivosti a ubohé homofobii, kteréžto debilní lidské vlastnosti ve spojení s iq vymaštěného vojáckého mozku a alkoholickým raušem vedou zákonitě k marné tragedii... Lee Pace v roli Calpernie (aka Scottie) je prostě skvělý(á!) a stejně tak Troy Garity v roli (až příiš) citlivého pěšáka, který - ač dnes již v principu je americká armáda formálně velmi tolerantní k sexuálním menšinám - v prostředí citové tuposti a >zeleného chlapství< vlastně ani nemá příliš šanci... Prostě skvělý film o >jiné< lásce, s naprosto civilními a lidsky uvěřitelnými hereckými výkony, film (ač jako televizní produkce), kterému vlastně ani není co vytknout... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)

Reklama

Reklama