Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí posezení u vína, tentokrát s počítačem. Film Mladé víno byl natočen v přímé závislosti na divácky úspěšné předchozí dva: Bouřlivé víno a Zralé víno. V komediálně laděném příběhu je důležitým aktérem počítač, kolem kterého se vlastně točí všechny události. Je spolehlivý, výkonný, ale nevyužitý. Jeho další budoucnost je tedy v rukou těch, kteří s ním zatím neumějí zacházet. Opět s hereckým koncertem Vladimíra Menšíka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl JZD trilogie přináší téma využití počítačů, stařecké demence a výměny předsedy JZD. I když se snad jedná o nejsušší příběh z trilogie, film má příjemnou nostalgickou atmosféru konce 80. let. Nenapadá mě, co na tomhle díle speciálně vypíchnout, sympatičtí Abrhám ani Andrlová nepřekvapí a Sovák hýřil replikama už v minulém díle a ve filmu snad kromě pár poznámek Menšíka není žádná komunistická propaganda, škoda... Je to ale solidní filmařina, jako vždy, ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film především těží z vynikajícího hereckého obsazení. Sešla se zde celá plejáda herců v čele s Menšíkem přes Sováka a Janžurovou konče. Vorlíček natočil lepší filmy. Tenhle je přece jen poplatný své době, ale slušná práce s herci a nepříliš zajímavý scénář, který nedrží příliš pohromadě má hlavní vinu na tom, že snímek postrádá vnitřní hloubku a své nedostatky se snaží vynahrazovat humorem a působí tak trochu naivně a hlavně rozvláčně. 40% ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná rudě podbarvená komedie se zlým Polozskem(proto on potom musel přikládat do kotle!), hodným Ábrhámem(Brubaker českých jezedáků, stane se vrchním aby to očíhl stejně jako Redford v Sing singu) a všemi okolo. Jezedáci z Pálavic přecházejí na počítače, vím o čem mluvím, implementoval jsem informatiku na jaderné elektrárně. Zlatý jezedáci, zlatý.....a chápající, včetně Sováka. Kdyby ještě žil nabídl bych mu flek za 40 litrů jako prduchovi! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemohu souhlasit s komentem Martina741. Naopak, té politiky tady rázně ubylo, byť se Menšík v jednu chvíli otřel o ty co se jim jejich úsilí v roce 1968 snažili zhatit a jak trvalo, než situaci v družstvu stabilizovali. Celkově z toho cítím, že režim už pomalu dodýchával. Samozřejmě tu jsou příkazy z kraje, když přijede na dvůr JZD volha nebo tatrovka nastává stejná panika jak v padesátých letech jen s tím rozdílem, že v téhle době už soudruzi nenosili kožené pláště a nikoho nezatýkali... Film je tak spíše takovou socialistickou komedií a řeší nákup nového počítače. Ten byl zakoupen jako první v kraji, ale od té doby se s ním nepracuje, protože družstevníci nedávají hlavnímu inženýrovi a programátorovi vstupní data. Strana to ví a tak do vedení posílá Abrháma. Ten vyráží o něco dříve a v převlečení pracuje v místním hostinci, protože ví, že v hospodě si lidé řeknou všechno a on chce být před nástupem do funkce v obraze. Abrhám překvapil, myslel jsem, že jeho živočichář v Druhém dechu byl jeho jediným škraloupem... Oproti OTD si myslím, že zde více než Menšík exceloval Sovák. Menšík tu vypadá dost unaveně. Krásná byla i mladá Andrlice, u rybníka toho mohla ukázat trochu víc než jen hlavu v rákosí ! :-). A netuším, proč byl Kraus dabován. Na Vorlíčka slabé, ale co měl asi chudák dělat. Tohle je takový pilot pro Slunce seno, kde také zápasili s počítačem... Jo a o víně tenhle závěr trilogie prakticky není. Záběr na bobule divák uvidí až v poslední minutě filmu. Dávám za 3 magnety. * * * ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Sódruzi, to by bylo, aby nebylo kvalitního socialistického člověka, co to s náma myslí tak dobře, na všecko dohlédne, sem tam prohodí nějaký ten politicky korektní vtípek, že, přidá konstruktivní kritiku a i na tu lásku, v onom zarputilém budování socialismu zbude. Sice k sobě muž a žena čuchnou až po výměně kopy levicových názorů a schovaní za kytkou šeříku, ale co, na to není čas, když vám pořád někdo hází klacky pod nohy a krade eN Dé na traktora ze skladu. To se pak těžko buduje sódružky! No ale my se nebojíme ničeho a šecko dobře dopadne. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Kalkulačka ve filmu je japonská Brother 725SR z roku 1976. Počítač je český – TESLA CM 1601. De facto se jedná o alfanumerický terminál sestavy minipočítačů řady SMEP 50. Ačkoliv je tato jednotka pouze monitorem s klávesnicí – centrální počítač a datová jednotka byli dalšími „kusy“ této sestavy – velký a velice těžký (cca 35 kg), v době sálových počítačů, které svým objemem dokázaly zaplnit celou místnost výpočetního střediska, v tomto případě se už jednalo o slušnou miniaturizaci. (sator)

Reklama

Reklama