Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je Jan Kavka (Milan Ondrík). Čtyřicetiletý záchranář z malého města právě opustil manželku Evu (Dominika Morávková). V okamžiku rozchodu se Eva stane tragickou obětí zločinu. Z Jana je vdovec, který žije s vědomím, že smrt ženy nepřímo zavinil a nepřišel jí v kritické chvíli na pomoc. Útočiště před neodbytným pocitem viny nachází díky kamarádovi Michalovi (Hynek Čermák) v místním boxerském klubu. Spřátelí se s Michalovou chráněnkou Gretou (Leona Skleničková), jíž tělocvična nahrazuje nepoznanou rodinu. Vyšetřovatel Dvořák (Vladimír Javorský), který má případ smrti Evy Kavkové na starosti, naráží na řadu podivných okolností. Ukazuje se, že pachatel, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský) je informátorem pod ochranou vyšetřovatelky z protidrogové centrály Mudrové (Kristýna Frejová). Jan chce věřit ve spravedlnost i v to, že se dokáže s pomocí svých přátel vrátit do všedního života. Ale obava z toho, že by vrah nakonec mohl uniknout trestu, jej přivede k rozhodnutí vydat se na vlastní cestu odplaty za nečekaných okolností a s nejistým výsledkem. Najde kromě pomsty i stále nenalezené odpuštění sobě samému? (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (148)

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Milan Ondrík se mi líbil ve filmu Veterán, ale zde ho zastínil Jan Jankovský v odpudivé roli feťáka. Hynek Čermák je vždycky dobrý a můj oblíbený Vladimír Javorský je v každé roli  přirozený a uvěřitelný. Možná to bylo tím drsným prostředím, ale film se mě příliš citově nedotkl. Hlavní hrdina mě nepřesvědčil, nedokázala jsem s ním soucítit. Takže jediné, co opravdu chválím, je nádherná hudba ( Avishai Cohen - skladba Remembering). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa opýtate niekoľkých ľudí na to, čo je Tieňohra zač, každý vám môže povedať niečo iné. Krimi o vyšetrovaní vraždy, väzeňská dráma, sociálna dráma, boxerský film, možno gangsterka. Bebjak tento mix nakrútil ako bratia Dardennovci a celkom slušne to zvládol. Bohužiaľ scenár je divný, postava získa poriadny cieľ a namiesto logických krokov začne robiť blbosti. Vzhľadom na snahu o autenticitu pôsobia divne aj časové súvislosti. Za aký čas od spáchania zločinu sa môžete reálne dostať do väzby? ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Peter Bebjak jde opět na okraj společnosti, když sleduje snahu chybujícího záchranáře odčinit vinu a dosáhnout pocitu spravedlnosti. Výrazné herecké výkony, všudypřítomné fyzično a vyhrocený ponor do sociální mizérie zaujmou, absence přehledně rozpracované myšlenky či dostatečného prostoru pro postavy však výsledek sráží k lehkému nadprůměru. Více zde. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Chápu, že samotná zápletka tomu nahrává, ale tady jsou všichni tak dramatičtí, jako když se absolvent prvního ročníku Divadelní fakulty snaží získat Českého lva. Ale jinak na Československé poměry slušné dánsko-depresoidní drama. Možná víc tématem, než zpracováním, ale baví mne, že na první (i druhý) pohled působí odlišně od současné tuzemské tvorby. Určitě tam hapruje spousta věcí….od kamery, přes vztahy mezi postavami až k třeba již zmiňovaným předramatizovaným výrazům hereckého ansámblu. Ale jako chlapské guláš povyražení to docela funguje….a tak oko za oko, zub za zub. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla docela divnohra. A co ty zasratý odporný pískavý zvuky? To bylo o uši... Ale zase je tu jedna věc ku prospěchu. Tam bylo tolik uměle natahovaných scén a záběrů, že se rychloposuvem dala stopáž téhle divnosti i o docela dost zkrátit a divák (tedy v tomto případě já) tím nikterak moc neutrpěl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se ve Vazební věznici v Hradci Králové. (James87)
  • Benzinová pumpa je reálná pumpa v areálu Agro Jesenice. Točilo se v noci a z jednoho z okolních bytů přišla stížnost na rušení filmovým světlem. Producenti pozvali majitele na plac, podívat se, co se tam děje. Zůstal se štábem celou noc a nadšeně sledoval filmovačku. (Falcon)
  • Byt Jana a Evy byl kompletně postaven v prostorách budovy areálu Nákladové nádraží Žižkov. (Falcon)

Reklama

Reklama