Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

Chen 

všechny recenze uživatele

Veškeré výtky se rozplývají ve svižném tempu, hláškách a divoké akci. John Travolta exceluje, Christina Slater se snaží a Samantha Mathis je roztomilá a ráda přiloží ruku k dílu. John Woo v hollywodské produkci mě nezklamal, jako některé ostatní, právě naopak, jeho styl je sice více "americký", ale pořád má svérázný rukopis. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak nějak průměrná ukázka své doby a toho, co v devadesátých letech představoval akční film. John Woo zde není tak odvázaný jako jindy (hlavně ne jako ve své domovině) a snímek není vlastně ani tak cool, ani tak drsný. Pořád je to ale celkem úspěšně zvládnutá jízda, která vás dovede až do klasického konce. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

John Woo? Ne, opravdu ho nemám rád, ale tenhle snímek se mu povedl, hodně povedl. Možná za to může změna jeho stylu, nejsem sice žádný znalec, ale tohle mi opravdu jako typická Woovka nepřipadalo. Operace: Zlomený šíp je ale od začátku do konce úžasnou podívanou, která chytí za vlasy a až do samotného konce vás nepustí. Úchvatně vyprávěný příběh se celý odehrává na poušti, která však není tak ošklivá jako tomu bylo v případě Hor co nemají oči, ale má svou vizuální krásu a propracovanost. Též oba hrdinové jsou velmi dobře napsaní, téměř maniakálního Deakinse považuji za jednu z nejlepších rolí Johna Travolty... Samozřejmě nesmím zapomenout na jednu věc, hudební doprovod. Už jsem to říkal nesčetněkrát, ale klidně to zopakuji Hans Zimmer je naprosto geniální a rozhodně se řadí mezi největší hudební komponisty, které můžeme ve filmu najít. Jeho klidné tóny přesně rezonují s příběhem a dodávají mu tu pravou atmosféru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vojenská terminologie označuje Zlomeným šípem ztracenou nukleární zbraň. Té se zmocnil comebackový šampion a stylový kuřák John Travolta, který se svěřil do režisérských rukou akčního specialisty Johna Woo. Vedle nich působí Christian Slater jako hošík od vedle, který tahá za kratší konec, i když stojí na té správné straně zákona. Fandit mu ale divák moc nemůže. Prostě karty v rukách suverénně drží Travolta a Woo, škoda, že tentokrát chybí zapamatovatelnější scény, na které jsme byli zvyklí z jiných Woových filmů té doby. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ano, na to že na režisérskej stoličke sedí John Woo je to slabé.Herecké obsadenie, akcie a aj ta hudba sú v pohode, ale ten scenár je hrozný.Ešte že ten film zachraňuje svižné tempo, pri ktorom sa moc nedá nudiť, ale inak je to slabý americký film, kde majú hlavný hrdinovia kopec šťastia a podobne.Však to poznáte. 60% - 3* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Behom úvodného letu Hale (Slater) povie, že lietajú rýchlosťou 800 míľ za hodinu. Takáto rýchlosť by však spôsobila typický sonický tresk, ktorý ale vo filme nikde nevidíme. (ČSFD)
  • Film obsahuje scénu, v ktorej je muž zasiahnutý kladivom do hlavy, čo ho vymrští dozadu, dokonca sa na chvíľu odlepí nohami od zeme. Kladivo hodené človekom by na to nemalo dostatok energie. (ČSFD)
  • Okolo podzemného jadrového výbuchu vo filme zaznie niekoľko nezmyslov. Napríklad hlavný hrdina povie, že z podzemnej explózie sa neuvoľnila radiácia. Avšak mohli sme jasne vidieť, že výbuch vymrštil ohnivú guľu von z bane, čiže došlo k úniku rádioaktívneho odpadu po explózii. Taktiež plán vydávať jadrový výbuch za zemetrasenie je nezmysel, pretože po celom svete sa nachádza mnoho seizmologických staníc, ktoré by toto tvrdenie ľahko vyvrátili. (ČSFD)

Reklama

Reklama