Reklama

Reklama

Utajený pasažér

  • USA Stowaway (více)
Trailer 2

VOD (1)

Utajený pasažér omylem poškodí základní systémy podpory života vesmírné lodi, která letí k Marsu. Zásoby docházejí, důsledky pro misi můžou být fatální a posádku čeká nelehká volba. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (256)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fádní režie, rutinní scénář a tragické herecké výkony bohužel předurčují slibně znějící námět k zoufale prázdné podívané, na níž Vás zaujme snad jen nádherně vykreslená prázdnota vesmíru. Ale to je na nějakou alespoň průměrnou podívanou vážně hodně, ale hodně málo. Stejně jako u snímku ”The Midnight Sky” se tedy opakuje to, že Netflix slibný snímek odehrávající se v kosmu zkrátka ne a ne natočit. Škoda. (Netflix) „What are we gonna do, ask him to walk out of the airlock?” ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komorné sci-fi o jednom nečakanom afroamerickom pasažierovi, kvôli ktorému by to posádka nevydýchala až do cieľovej destinácie.Takže nastane dramatická situácia, akým spôsobom sa ho zbaviť. A práve v tomto ohľade film úplne zlyháva. Postavy sú síce solídne načrtnuté, ale z hlavného konfliktu sa vôbec nedarí vydolovať poriadne dusno. Divák len znudene čaká na to, jak ho vlastne picnú a či sa náhodou nakoniec radšej neobetuje nejaký útlocitný člen posádky. Prestrelené stopáž behom ktorej sa dlhé minúty nedeje nič dramatického filmu tiež nepridáva. Finálne zdramatizovanie pôsobí skôr komicky. Scenárista bol od začiatku rozhodnutý, že čo sa má posrať, to sa poserie, aj keby sa mali odrazu objaviť Klingoni a všetko to rozstrieľať. Takže film za jedno pozretie stojí len ak máte radi civilne pojaté sci-fi, ktoré má špičkovo zvládnutú technickú stránku. Vydaril sa jak skvelý interiér lode (po dlhej dobe som mal fakt pocit, že sa to odohráva v v skutočnej lodi a nie v štúdiu), tak pôsobivé zábery z vesmíru. Škoda, že dej za technickou stránkou tak strašne zaostáva. 5/10. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

So slzou v oku márne spomínam na fenomenálny Sunshine Dannyho Boylea, kde si posádka dokázala aj v extrémne vyhrotených okamihoch zachovať obdivuhodnú chladnú hlavu, ako sa na špičkových profesionálov patrí. Uvedomovali si dôležitosť svojej misie, boli bežne naučení pracovať pod tlakom a chápali, že ich život v porovnaní s úspešným splnením misie nemá absolútne žiadnu hodnotu. Naopak, akonáhle to bolo nutné, nemal tento výkvet vedeckej spoločnosti problém obetovať sa. Pretože čo je jeden život, ICH život, v porovnaní s prežitím kolegov, planéty?   Je mi jasné, že ak by na podobnej morálnej (a inej) úrovni bola aj posádka z Utajeného pasažiera, žiadny film by nebol resp. by sa jednalo o kraťas, keďže by sa všetko skončilo do polhodiny s tým, že by sa jednotliví hrdinovia predbiehali o to, kto je pre misiu najmenej dôležitý a teda obetovateľný. Ono, treba uznať, že tá dilema je zaujímavá a vo svojej jednoduchosti účinná a silná. Ale proste som sa až do konca filmu (takmer dvojhodinového, čo je miestami temer smrtiace) nevedel zmieriť s tým, ako (ne)riešili zásadné problémy a upadli alebo do miestami až hystérie, prípadne totálnej depresie. Prišlo mi to nedôstojné a neuveriteľné.   Niekde v strede to začne byť fakt solídna nuda, ktorú síce ako-tak nakopne akčnejšie finále, ale stále to v mojich očiach nie je na štvrtú hviezdu. Dizajn základne fajn, ale po desiatkach sci-fi s „rovnakou“ výpravou už to nie je niečo, čo by ma zvalilo z gauča.   SPOILERY: Ja som vlastne nepochopil ani len to, ako sa tam vôbec mohol ocitnúť. Myslím, že som film pozeral pozorne, ale toto mi ušlo. To ho tam proste... zabudli??? A nepochopil som ani záver s búrkou. V jednej chvíli pre nich predstavuje smrteľné nebezpečenstvo a musia sa pred ňou okamžite ukryť i za cenu straty „fľaše“, ale keď treba, tak zrazu už nie je problém vyjsť von a nič sa nikomu nestane. A zdolávanie prekážok vedúcich ku kyslíku je na prvej ceste znázornené ako učinené peklo, ale o dve scény neskôr nie je problém zdolať to za (prehnane povedané) pár sekúnd a bez zadýchania. Pričom s týmto nápadom pracujú postavy už v prvej polovici snímky, ale vyhodnotia ho ako rizikové v zmysle, že by sa mohla poškodiť loď. Keď sa k tomu nakoniec ale predsa len odhodlajú, tak sa zjavne žiadna loď nijako nepoškodí a ani nie je jasné, ako by sa mohla. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra, tohle mi fakt nedělejte, tohle nechci vídat. Pokud se nebude člověk vrtat v původu a pozadí zápletky, která rozhýbe děj, je to pohodové a příjemné sci-fi. Napsal bych na pohled příjemné, ale tohle je snad první film, který ve mně vyvolával závratě. Mám rád Toni Colette, miluju Annu Kendrick, místy to bylo vizuálně nápadité, takže já jsem vlastně spokojený. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Už, když jsem viděl trailer říkal jsem si, že to bude kokotina, ale realita je ještě horší. Tak, že v lodi pro 2 letí 3 nějakým záhadným způsobem to funguje a nyní přijde celá zápletka oni jsou tam dokonce 4. Kde se tam ten černoch vzal? chtěl tam letět a nevybraly ho? nebo omylem ho tam někde zavřely nevíme a film na to ani neodpoví ani to nikoho kromě diváků nezajímá asi jelikož se to nevyřeší. V celém filmu neudělá skoro nic pro svou záchranu on a velitelka lodi jsou tam úplně zbytečné postavy, které kdyby umřely nic by se nestalo místo nich to schytá ženská co je nejvíce užitečná a snaží se situaci řešit . Film se snaží hrát na emoce jako, že nám ho má být líto což je sice pěkné , ale jediné co se o něm dozvíme je to, že má dceru hodně málo informací ono celkově práce s informacemi je bídná o té mrtvé se nedozvíme nic o Asiatovi jen, že chce jít na univerzitu v Yale o velitelce nic. Na závěr jedna perlička proč si ty kyslíkové bomby nedaly do těch batohů mají velké batohy jak kráva a v nich nejspíše jen nářadí mohly klidně nářadí z jednoho přesunout do druhého a do volného batohu dat ty bomby místo toho , aby jich posunovali takovým debilním způsobem. P.s. tento týden jsem četl , že Netflix začíná mít finanční problémy nedivím se, když kupuje takové filmy na tom nezbohatne. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

  • Když David (Daniel Dae Kim) vytahuje láhev na kyslík, je slyšet úder – ve vesmíru by ale žádný zvuk slyšet nebyl. (Jarek572)
  • Ve filmu je představena myšlenka rotace lodě na dlouhém laně k vytvoření „umělé gravitace“ – je to jeden ze zvažovaných způsobů pro skutečné dlouhé kosmické lety (např. na Mars), jak bojovat s negativními účinky stavu beztíže na lidské tělo. Z praktických důvodů se ale v realitě uvažuje o vytvoření menší síly než pozemské přitažlivosti. (Jarek572)

Reklama

Reklama