Reklama

Reklama

Hádkovi

  • angličtina Hádek Family (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se sejde rodina, je to vždy radost. Dva bratři se svými ženami se potkávají v bytě svého dědy, který je v nemocnici a už to s ním vůbec nevypadá dobře. Bráchové jsou každý úplně jiný, ale mají se svým způsobem rádi, zato jejich manželky se nemohou vystát a vzájemné pomlouvání je pro ně nezbytnou součástí života. Ve vzduchu visí dědictví po dědečkovi, ale na schůzku dorazí i otec obou bratrů s důležitou novinkou. Dědeček chce s nimi se všemi jet k moři, aby ho jednou v životě viděl. Mají se tedy o čem bavit, ale naráží na jeden problém. Nikdy se neshodnou a pokaždé skončí tím, že se pohádají. Jmenují se Hádkovi. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (203)

kingik 

všechny recenze uživatele

Rozhádaná rodina je přece nejvíc. Na scénu vstupují Hádkovi. Rodinu, která má hádání už ve svém příjmení, tvoří dvě hádavé až hysterické ženštiny a jejich manželé "podpantofláci", kteří jsou bratři. A aby dusno někdo trochu mírnil, dostaví se i otec obou bratrů a tchán v jedné osobě. A co bylo vlastně spouštěčem sporu? Potenciálně zděděný byt po dědovi, který leží na smrtelné posteli. Sandra Nováková a její životní partner Vojtěch Moravec dali vzniknout břitké komedii v divadelním aranžmá, která navazuje na tradici těch nejhádavějších českých komedií. Takže ucítíme inspiraci prvním dějstvím Homolků - Ecce homo Homolka, nemine nás ani obdobně laděná Chata na prodej a něco málo si film půjčuje i z Vlastníků. Zůstává však originálním. V prvé řadě veškerou pozornost od prvních minut na sebe  strhává Sandra Nováková, současně je i spoluautorkou scénáře, a je zcela evidentní, že si tuhle roli sexy ženy mdlého rozumu napsala na své pěkně vysportované tělo. Ve své kreaci je dokonalá. Protihráčkou je jí Jitka Čvančarová, která také zaválí několik hlášek a se svojí sokyní utvoří pořádné a málo vídané konverzační dusno. Vše je dokonale vystavěno na tom, že se tyto dvě ženy nemohou vystát. Trochu stranou stojí mužské osazenstvo. Obrýlený Jakub Prachař a bojácný Hynek Čermák dostanou prostor se projevit až postupem času. A jejich postavy také fungují jako zajímavý kontrast k jejich ženským protějškům. Ondřej Pavelka coby otec obou pánů si dopřeje alkoholové potěšení a víceméně zůstane nenápadným, a nebude v tom alkoholovém rozpoložení tak docela sám, i když i jeho postava dostane možnost nevytratit se ze záběru. Dialogy jsou velmi dobře formované a vtipně dávkované a podávané se scenáristickým citem pro komediálnost. Prostředí třípokojového bytu na devadesát minut neopustíme, výjimky tvoří jen kratičké pasáže z parkoviště před domem a také chodba a výtah před bytem. A kdo má rád honění ženských prsních bradavek, Sandra Nováková mu jistě poradí, jak na to. Vojtěch Moravec a spol. vytvořil snímek, který by v pohodě obstál i jako divadelní kus. Z filmového hlediska ukázal, že na malém prostoru lze vzniknout kvalitní zábava, ve které rodinná sešlost může být noční můrou. 10/10 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Další česká komedie, u které jsem trpěla. Doslova mě rozbolela hlava, jestli to takhle v nějakých rodinách chodí, že se hádají kvůli každému slovíčku, co kdo řekne, tak je mi všech těch lidí a rodin líto. Tohle prostě nebylo pro mě, zasmála jsem se tak dvakrát a konec mě trochu dojal, jinak už nikdy víc. ()

Reklama

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Od tvůrců filmu Matky jsem toho opravdu moc nečekal, ale nakonec mě tento film mile překvapil. Je mnohem lepší než Matky ve všech aspektech. Děj i postavy jsou zajímvé, prezentace je fajn a hudba je dobrá. Herecké výkony byly taky dobré, ale Jakub Prachař má pořád jeden problém, přijde mi, že on v každém filmu hraje sám sebe. Film je vtipný, ale ke konci v něm nastane jedna politická debata, jejíž dialog mi přišel hrozně vnucený. Slow-motion souboj si taky mohli odpustit. 7/10 ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Česká "komedie" o dvou manželských párech, které se hádají v jednom bytě, kdo jej bude dědit po právě umírajícím dědovi, pokud možno co nejefektivněji. Má to sympatické obsazení, ale to je asi tak vše. Já nevím, jestli jsem takovej suchar, nebo jsem to nějak špatně pochopil, ale mně to přišlo jako absolutně nevtipná kravina. Jedna hvězda za herecké výkony a za pasáž s papírkem, jinak hodně smutná uřvaná podívaná. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Jitka Čvančarová neumí dle mého názoru hrát, potvrdila mi to dalším filmem. Ostatní herci odvedli svůj průměrný výkon, nikdo zvlášť nevyčníval. Bohužel jsem čekala od této komedie daleko víc humorných situací, u nichž se budu smát a bavit se. Herecký potenciál to mělo, prostředí jednoho retro bytu bylo docela zajímavé, dalo se tam toho rozehrát daleko více. Postava sestry Evy (Polišenská) mohla taky přijít na scénu o něco dříve a trochu to tam rozparádit. Škoda, velká škoda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe. (dyfur)
  • Když jsou Hádkovi v obýváku, tak v televizi běží pořad Prostřeno (od r. 2010). (griph)

Reklama

Reklama