Reklama

Reklama

Chata na prodej

  • angličtina Bear with Us (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodiče prodávají starou chatu, pro kterou už nemají využití. Před předáním chaty novému majiteli se však matka (Ivana Chýlková) rozhodne uspořádat poslední pořádnou rodinnou slezinu. Zbytek příbuzenstva neprojevuje přílišné nadšení, tahle setkání bývají vždy dost náročná. Děda (Jan Kačer) už je duchem spíše nepřítomen, otec (David Vávra) tyto akce odmítá, syn (Jan Strejcovský) je věčně přiopilý a ironicky glosuje svět kolem sebe včetně rozpadajícího se vztahu s přítelkyní (Judit Bárdos). Babička (Jana Synková) je specialistkou na upřímné dotazy, které ostatní přivádějí přinejmenším do rozpaků. Nevyrovnaná dcera (Tereza Voříšková) na chatu přibere svého úspěšného německého přítele (Michael Pitthan), který se jediný na rodinný výlet těší, protože neví, do čeho jde. Naděje na idylický víkend na samotě u lesa rychle skončí, ale opravdové dobrodružství začne těsně nad ránem, když rodina zjistí, že se kamsi vytratil dědeček. Stopy vedou do lesa… (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mě ty nové české komedie nechytají za srdíčko, jak bych čekal. Chata na prodej má humor sušší než nejsušší martini. Je založená na pošťuchování se mezi nesourodými členy rodiny a blízkých. A používají k tomu velice břitký humor, ale postupem času se ze spojení břitký humor vytrácí to slovo humor. A z Chaty na prodej se stává jenom smutná vzpomínka na to, jak kdysi žili naši dědečkové a babičky a na to jak tehdy víkendová chata byla to nejvíc, co si mohli dopřát... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Tomáše Pavlíčka mám velmi rád, proto jsem v podstatě už předem věděl, že se mi ten film bude líbit (už samotný trailer mi přišel super). Na Chatě na prodej oceňuji - kromě skvělého námětu - kvalitní scénář i obsazení (všichni herci jsou velmi dobří), úžasné lokace, a samostatnou kapitolou je delikátní soundtrack - ani jednu píseň z filmu jsem neznal a o to víc se mi líbily! Rád se na ten film časem podívám znovu (předpokládám, že za čas půjde v České televizi), protože mi jeho humor hodně sednul a protože mi u něj v kině bylo dobře, jako už dlouho ne. UPDATE 2.9.2019 - Přesně jak jsem loni předpovídal, film odvysílala včera ČT1, kde jsem ho znovu zhlédl, a bavil mě úplně stejně jako prve. Ten humor mi prostě strašně sedí, mám rád i herce, kteří zde hrají (Judit Bárdos je zde neobyčejně sexy, a Tereza Voříšková, pardon, Ramba, je zde zcela fantastická!), kamera a všechny záběry zde jsou velká libovka, stejně jako ty písničky, a celkově to je prostě film, který se mi strašně trefil do vkusu - ale může to být i tím, že jsem měl možnost poznat Tomáše Pavlíčka osobně a mám i vztah k tématu filmu - takže mě mrzí, že si zde vysloužil tak nízké hodnocení. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Chata na prodej je trochu jiný český film. Vypráví o manželském páru, který chce prodat svou chatu, protože už na ni nikdo nejezdí. Manželé se nakonec rozhodnou na chatě strávit poslední noc a pak ať přijde, co má přijít. Ač jsem k českému velmi skeptická, musím říct že Chata na prodej mě velmi příjemně překvapila. Nebýt toho trochu zvláštního urychleného odjezdu, hodnotila bych i výš. Moc se mi líbilo obsazení známých herců do trochu jiných rolí, než z jakých je známe. Výborné byly i dialogy a fungování mezi jednotlivými členy rodiny. No a jízda autem tu dostává nový rozměr. Za sebe říkám, že Chata na prodej je film, který je rozhodně koukatelný a má vás čím překvapit. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Novodobý Ecce Homo Homolka zkoumající národní mentalitu typické a typizované české rodinky na fenoménu chalupářství a chalupaření i osobním rodinném vztahu k jedné konkrétní chatě ztracené uprostřed lesa se vší tou nostalgií a rodinnými historiemi a vzpomínkami. Tomáš Pavlíček sice není úplný Jaroslav Papoušek, ale i tak dokázal napsat a natočit slušný film, přijde mi ale škoda, že danou (ze své podstaty vážnou až tragickou) zápletku vyprávěl zase rastrem Papouškovsko/Hřebejkovské tragikomedie a že nezvolil spíše čistě dramatický žánr, něco na způsob skandinávské filmové školy... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hodlají prodat chatu uprostřed lesů. Definitivní podpis odsunou, aby pro poslední noc svolali mladší i starší generaci. Přijedou děti se svými partnery i její rodiče. A vytáhnou se staré křivdy, odhalí rodinná tajemství. Žádní velcí kostlivci to nejsou, ale divák poznává svou rodinu, povědomé situace, hysterické výstupy (knižní přehazovaná). Prostě typicky české chování. Se všemi neduhy. Nenápadná satira totiž stojí na hercích a solidně napsaných postavách: ať je to jízlivá babička, vilný soused nebo dcera trucující v kostýmu medvěda. Dočkáme se táboráku, teplých svetrů i československých hitů z gramofonu. Jsme holt nejen národem pejskařů, pivařů nebo houbařů, Česko je i chatařskou velmocí srovnatelnou se Švédskem. Kombinace melancholie a nostalgie jednoduše funguje. Tvůrci prostě sází na autentičnost, obyčejnost a přirozenost, snad žádná z postav nevadí, dialogy, které vypouštějí z úst, netahají za uši. Divák se rozhodně nepopadá za břicho, sympatické to ale je. A soustředěný Tomáš Pavlíček je nadějný příslib. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Obsadzovanie hercov začalo prebiehať, až keď bol scenár vo finálnej fáze. Hercom tak nebol písaný priamo na telo. (classic)
  • Děda (Jan Kačer) za celý film řekne pouze 8 slov a poprvé promluví až ve 29. minutě filmu. (CjKukis)
  • Před českou premiérou v kinech proběhla premiéra na Karlovarském IFF 5. července 2018. (Varan)

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

03.01.2019

Rok se s rokem sešel a přichází na řadu rozhodování o nejlepších filmech roku. Tentokrát je řeč o ryze domácích filmech a ke slovu se dostanou pro změnu kritici, dnes byly totiž čerstvě oznámeny… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Vary přivítají šestici domácích režisérů

Vary přivítají šestici domácích režisérů

02.06.2018

53. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary uvede v soutěžním programu rovnou šestici českých snímků. V každé ze soutěžních sekcí se představí dva domácí režiséři. V Hlavní soutěži se o… (více)

Reklama

Reklama