foto

Sandra Nováková

  • nar. 15.4.1982 (35 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka Sandra Nováková se narodila 15. dubna 1982 v Praze. V dětství zpívala v Dismanově rozhlasovém souboru. Již od desíti let se pravidelně objevuje na televizních obrazovkách. Vystudovala Pražskou konzervatoř, obor hudebně-dramatický.

Roku 1994 se svým bratrem Adamem Novákem vytvořili jedny z hlavních postav v seriálu BYLO NÁS PĚT, hráli spolu ale již rok předtím v seriálu SPRÁVNÁ ŠESTKA. Po několika dětských a nevýrazných dospívajících rolí získala v roce 2007 jednu z hlavních rolí ve filmu PUSINKY, hrála také ve druhém dílu seriálu SOUKROMÉ PASTI a v neposlední řadě účinkuje v seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ. Zahrála taktéž vedlejší roli v úspěšném filmu PROTEKTOR a roli hlavní v televizním filmu TCHÝNĚ A UZENÝ.

Co se divadla týče, tak hostovala v Divadle pod Palmovkou, v Divadle Rokoko a v A Studiu Rubín. Její pořad Barování uvádí Malostranská beseda.

Sandra sama se netají tím, že ráda provokuje muže. To je znát na střídání jejich partnerů a odhalování polonahého těla, kdy je věčně propírána v bulvárních denících. Mezi její koníčky patří také běhání, plavání, jízda na kole, mejdany, přátelé, tanec, zpěv, hraní, čtení, a cestování. Sama prohlásila: "No, když takhle uvažuju, vlastně celej můj život je pro mě koníčkem".

Vít "tuberaq" Konečný

Herecká filmografie

Filmy

2015 Barování (divadelní záznam)
2013 Obchodníci
2012 Školní výlet
Velkej Honza (studentský film)
2011 Tchyně a uzený (TV film)
2010 Hasiči (TV film)
2009 Protektor
Veni, vidi, vici
Zakázaný člověk (TV film)
2008 Svět z papíru (studentský film)
Vy nám taky, šéfe!
2007 Pusinky
2006 Nadměrné maličkosti: Manželé roku 2006 (TV film)
O malíři Adamovi (TV film)
Sůva z nudlí (TV film)
2002 Miláček (TV film)
2001 Deník šílené manželky (TV film)
Muž, který vycházel z hrobu (TV film)
2000 Český Robinson (TV film)
Kytice
1999 Eliška má ráda divočinu
1995 Poslední přesun
1992 Jezevec nosí pochybnosti (studentský film)
Shapirovy rukopisy (TV film)

TV seriály

2017 Modrý kód (TV seriál)
Nejsem ta pravá vrba (S02E28)
Vše pro lásku (S02E27)
Návrat (S02E26)
další epizody (50)
Vyšehrad (TV seriál)
Máma (E07)
2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Nad propastí (S01E01)
2015 Bez hranic (TV seriál)
Obscura (S03E12)
2014 Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
další epizody (12)
Vinaři (TV seriál)
Klip (S01E04)
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
Fajn brigáda (S01E02)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Buď tady hodná (S03E29)
Úředně tvá (S03E27)
Blízko smrti (S03E26)
další epizody (55)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Zítra bude peklo (S02E33)
Texasky z Texasu (S02E32)
Ve dvou (S02E31)
další epizody (23)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
2000 Policejní pohádky strážmistra Zahrádky (TV seriál)
To jsem z toho jelen (TV seriál)
1998 Kinetická encyklopedie všehomíra (TV seriál)
1996 Draculův švagr (TV seriál)
Manželská tonutí (TV seriál)
1994 Bylo nás pět (TV seriál)
Cesta do Indie a zpět (E06)
Cirkus svět (E05)
Pokoj lidem dobré vůle (E04)
další epizody (6)
1993 Správná šestka (TV seriál)

Dokumentární

2016 Nebojte se Internetu (TV seriál)
2009 ČT Live - J.A.R. 20 let: PLES ES (koncert)
Film o filmu: Veni, vidi, vici (TV film)
2008 Film o filmu: Protektor (TV film)
2007 Film o filmu: Pusinky (TV film)
Osudy hvězd: Sandra Nováková (TV film)

TV pořady

2015 Neuvěřitelný týden (TV pořad)
2014 Barování pro Činoherní studio v Ústí (TV pořad)
Kancelář Blaník (TV pořad)
Nadsobotka (S01E03)
2012 Barování (TV pořad)
Český slavík Mattoni 2012 (TV pořad)
2010 Pozdní sběr (TV pořad)
2009 Pelíšky slavných (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
1999 Čtveráci (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 Barbora Poláková - Nafrněná (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace